Karolina Kołosińska

Karolina Kołosińska Key Account and
Customer Service
Manager

Temat: SUSHI w Otwocku

Witam, Planuję otworzyć sushi bar w Otwocku wraz z ciepłą kuchnią japońską. Chciałabym, aby miejsce było przytulne, z fajnymi krzesłami, miłą muzyką, pozytywną atmosferą. Aby młodzi ludzie mieli gdzie wypić dobrą zieloną herbatę lub kawkę i zjeść dobry, niedrogi lunch. Co o tym myślicie?
Lech Walkiewicz

Lech Walkiewicz Technik Informatyk

Temat: SUSHI w Otwocku

Mi sie podoba. :) Jak już to powstanie to napewno odwiedze to miejsce. Tylko żeby też czarna herbata była i jakieś napoje bo zielonej nie lubie. ;)
Arkadiusz Gnat

Arkadiusz Gnat Manager Ośrodka
Kształcenia Dekarzy

Temat: SUSHI w Otwocku

Szczytny cel.

Trzeba będzie mocno promować w okolicach Otwocka. Jeśli ceny będą tańsze niż w Warszawie (a tam ceny spadają już do 40zł za zestaw 25 kawałków) to może się przyjąć.

Pamiętam losy miejscowych lokali w których głównym produktem było piwo a i tak upadły przez złe zarządzanie i nieodpowiedni target.

Oferta z dowozem, powinna się przyjąć.

Powodzenia.

Temat: SUSHI w Otwocku

trzymam kciuki chociaż wątpię w powodzenie...

co do osobistych zachcianek to mi marzyłaby się filia green way'a :)
wegetariańskie żarcie itp.Katarzyna P. edytował(a) ten post dnia 21.08.10 o godzinie 00:33
Hubert D.

Hubert D. wolny strzelec

Temat: SUSHI w Otwocku

Mi sushi w Otwocku strasznie brakuje wiec obiecuje, ze bede jednym z pierwszych gosci :) Masz konkurencje w postaci A2 sushi & pierogi (tak na marginesie to oryginalne zestawienie) ale tam jakosc raczej mierna.

BTW pozdrawiam sasiadke
Piotr Chruszczyk

Piotr Chruszczyk Kierownik Działu
Zamówień Publicznych
i Obsługi Klienta
|...

Temat: SUSHI w Otwocku

Umówmy się co do jednego - dobre sushi musi kosztować... Nic niestety nie jest
tanie bez powodu. I tak sobie myślę, że to podstawowy dylemat. Klientem sushi
baru nie jest przeciętny mieszkaniec Otwocka, bo dla niego wydanie 40 PLN na
lunch lub kolację to gwałt na domowym budżecie. Klient z zasobnym portfelem
będzie oczekiwał poziomu warszawskich lokali i słabej jakości nie zaakceptuje.
Masz na pewno duży dylemat ale trzymam kciuki. Na pewno zajrzę spróbować :)
Hubert D.

Hubert D. wolny strzelec

Temat: SUSHI w Otwocku

Piotr Chruszczyk:
Klientem sushi
baru nie jest przeciętny mieszkaniec Otwocka, bo dla niego wydanie 40 PLN na
lunch lub kolację to gwałt na domowym budżecie.

niestety... racja
Arkadiusz Gnat

Arkadiusz Gnat Manager Ośrodka
Kształcenia Dekarzy

Temat: SUSHI w Otwocku

Piotr Chruszczyk:
Umówmy się co do jednego - dobre sushi musi kosztować... Nic niestety nie jest
tanie bez powodu. I tak sobie myślę, że to podstawowy dylemat. Klientem sushi
baru nie jest przeciętny mieszkaniec Otwocka, bo dla niego wydanie 40 PLN na
lunch lub kolację to gwałt na domowym budżecie. Klient z zasobnym portfelem
będzie oczekiwał poziomu warszawskich lokali i słabej jakości nie zaakceptuje.
Masz na pewno duży dylemat ale trzymam kciuki. Na pewno zajrzę spróbować :)


co to za bzdury ? Przepraszam, ale inaczej nie można tego nazwać. Dobre sushi musi dużo kosztować ? a czym to wytłumaczysz ? Kilka lat wstecz, zostawiałem w restauracji 200zł, aktualnie zostawiam 100 i jem tyle samo (cena nadal spada). W Warszawie zrobiła się duża konkurencja. swego czasu restauracje sushi dyktowały sobie ceny jak chciały, teraz restauracji jest wiele i cały czas rozną jak grzyby po deszczu. Organizują regularnie w celach reklamowych noce sushi, gdzie za 40-60 zł można jeść ile wlezie (- narzekają tylko kelnerzy, bo napiwków brak). I robią to tylko po to, aby przyciągnąć klienta, a widać że się opłaca..

Podobnie z mieszkańcami otwocka, którzy w Otwocku nie wydają i dla nich wydać 40 zł to nie mało, ale w w-wie kino/mcbuła/lody i 100zł poleciało.

Żeby nie było, że jestem gołosłowny, jadam w nippon kan (chyba jedyna restauracja sushi, gdzie jadają Japończycy) oraz nowo otwarta gruba ryba. Znam też środowisko kelnerów i kilku kucharzy.

Na jednym forum dotyczącym sushi, ktoś próbował bronić wysokich cen, pisząc że sprowadzają ze wschodu składniki a to pochłania dużo kosztów. Rozmowa się skończyła, bo przypomniałem że to potraw "chińszczyzny" również sprowadza się produkty i danie kosztuje 40zł w restauracji (nie mylić z barem).

Poziom warszawskich lokali nie = dobre sushi, bo jest wiele lokali uważających siebie jako dobre, a klient tylko raz stawia w nim nogę.

no chyba że w zamiarze lokalu są wysokie marże to wówczas będzie ciężko.Arkadiusz Gnat edytował(a) ten post dnia 22.08.10 o godzinie 15:50

konto usunięte

Temat: SUSHI w Otwocku

Żonka, kiedy otwarcie??
Piotr Chruszczyk

Piotr Chruszczyk Kierownik Działu
Zamówień Publicznych
i Obsługi Klienta
|...

Temat: SUSHI w Otwocku

Arkadiusz Gnat:

co to za bzdury ? Przepraszam, ale inaczej nie można tego nazwać. Dobre sushi musi dużo kosztować ? a czym to wytłumaczysz ? Kilka lat wstecz, zostawiałem w restauracji 200zł, aktualnie zostawiam 100 i jem tyle samo (cena nadal spada)[/edited]

W Twojej ocenie to bzdury... Tymczasem Arku popełniasz podstawowy błąd,
wartość sushi określa to nie ile zjesz za 100 czy 200 PLN ale co zjesz.
Jakie składniki zostały użyte do przygotowania Twojego posiłku i w jakiej
ilości. Czy na pewno to co było w menu ma odniesienie do rzeczywistości.
Tyle w temacie.
Arkadiusz Gnat

Arkadiusz Gnat Manager Ośrodka
Kształcenia Dekarzy

Temat: SUSHI w Otwocku

Piotr Chruszczyk:
Tyle w temacie.

Witaj,

dlatego też napisałem, w których lokalach się stołuję. Nikt tu nie ma na myśli hipermarketowych zestawów z kilkudniowym terminem przydatności. :)

Pozdrowienia

Następna dyskusja:

Czego brakuje w Otwocku ?




Wyślij zaproszenie do