konto usunięte

Temat: Przepisy na pyszności i inne smakołyki ;)

Każdy z nas zna co najmniej jeden przepis na coś pysznego. A niektórzy może więcej niż jeden. Może się powymieniamy tutaj tymi sekretami? :)

Mnie zaciekawiło to:

Daria B.:
U nas będą jajka po chińsku,faszerowane chyba na 3 sposoby :)

Daria, jako wywołana do tablicy, możesz zapodać przepis na "jajka po chińsku"?Justyna Kula edytował(a) ten post dnia 17.03.08 o godzinie 21:09
Jowita P.

Jowita P. Dyrektor
Departamentu
Zarządzania Ryzykiem

Temat: Przepisy na pyszności i inne smakołyki ;)

dużo różnych fajnych przepisów jest w grupie "uszczęśliwianie przez gotowanie"

Temat: Przepisy na pyszności i inne smakołyki ;)

Dwa przepisy na szybkie, ale bardzo ciekawe w smaku przekąski:

1. Serek typu camembert rozcieramy wraz z przyprawą Jarzynka, po uzyskaniu konsystencji kremu dodajemy do niego pietruszkę, następnie nakładamy łyżeczkę takiej masy na plasterek szynki z indyka, zawijamy.. i smacznego

2. Kromki chleba przypiekamy, aby były chrupkie, ale nie za twarde. Po wyjęciu z piekarnika/kuchenki mikrofalowej, póki są jeszcze ciepłe kładziemy na nie plasterki sera pleśniowego [im bardziej gorzki, tym lepiej] i na ser nakładamy łyżeczkę konfitur żurawinowych... smacznego!Adam H. edytował(a) ten post dnia 21.03.08 o godzinie 10:59

Temat: Przepisy na pyszności i inne smakołyki ;)

Justyna Kula:
Każdy z nas zna co najmniej jeden przepis na coś pysznego. A niektórzy może więcej niż jeden. Może się powymieniamy tutaj tymi sekretami? :)

Mnie zaciekawiło to:

Daria B.:
U nas będą jajka po chińsku,faszerowane chyba na 3 sposoby :)

Daria, jako wywołana do tablicy, możesz zapodać przepis na "jajka po chińsku"?Justyna Kula edytował(a) ten post dnia 17.03.08 o godzinie 21:09
hmm,to robi mój tata z mamą;) ja nie lubie gotowania-jak musze to owszem ale jak nie musze to uciekam jak najdalej od kuchni...p.s. a to i tak specjalinosc 'zakladu"-mysle jednakze przepis jest gdzies w sieci;)
jak znajde to wkleje;)

Temat: Przepisy na pyszności i inne smakołyki ;)

Jaja na twardo po chińsku
bardzo łatwe
Składniki Przepis
-6 jaj
- woda
- 1/2 łyżeczki soli
- łyżeczka listków herbaty
- kawałek suszonej skórki mandarynkiJajka gotujemy przez całą godzinę. Zanurzamy w zimnej wodzie i obieramy.
Nastepnie wkładamy je garnka, do którego wlaliśmy 2 litry wody + 1/2 łyżeczki soli + liście herbaty + suszoną mandarynkę.
Jaja muszą pozostawać we wrzącej , ale nie gotującej sie kapieli, pod przykryciem przez dwie godziny.

Smakują wybornie zarówno ciepłe jak i zimne.
Do chińskich jaj podajemy gorące tosty i świeże masło.

To z netu-u nas nie dajemy skorki z mandarynki

Następna dyskusja:

Festiwal muzyki " Strefa In...




Wyślij zaproszenie do