Dawid S.

Dawid S. Producent
konstrukcji
reklamowych

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Sylwester Radomski:

Zgadzam się - w Wiedniu są najlepsze :)

konto usunięte

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

a na Bałkanach mają bardzo dobre cevapcici... to jest dopiero poezja...dobrze już nic wiecej nie pisze bo zrobiłam się głodna, na kebaba właśnie.
Łukasz Wolak

Łukasz Wolak Przedstawiciel
Farmaceutyczny,
SUN-FARM

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Akropolis na Grodzkiej..swietne tylko uważaj na kasjerki lubią kantować zwłaszcza jak płacisz wysokimi nominałmi..miałem juz akcje 2 razy..Ale jedzonko jest bardzo smaczne i duże dania.polecam..knajpka też niezła..i czysto..polecamŁukasz Wolak edytował(a) ten post dnia 21.11.09 o godzinie 13:49
Agnieszka Daleki

Agnieszka Daleki specjalista ds
zarządzania, PHU le
Baron

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Fakt. Jedzenie "U szwagra" jest super, zpracowało sobie na na dobrą ocenę, jednak nowa laska, czarna z kolczykiem w nosie, psuje wszystko!!! Robi porcje jak dla krasnali, oszczędza mięso jakby miała je zabrać do domu,. Jem tam, a raczej jadłam 5 razy w tygodniu, oszukuje moje dziecko!!! Gdy wysyłam syna po sałatki dostaje same warzywa, mięsa brak!!!! To są jakieś jaja!!! Liczę na to że właściciel czyta czasem te opinie i trafi na moją, nie sądzę abym była wjątkiem...Póki co, szczerze odradzam!!!Agnieszka Daleki edytował(a) ten post dnia 08.06.10 o godzinie 19:34
Maciej Gębuś

Maciej Gębuś Deputy Commercial
Director Mostostal
Kraków S.A.

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Jako miłośnik kebabów pragnę zauważyć, że należy wprowadzić podział na najlepsze z kurczaka i najlepsze wołowo-mięsu-podobne specjały. Nie spotkałem w Krakowie miejsca gdzie są dobre dwa rodzaje mięs.

Testując można by powiedzieć od dzieciństwa krakowskie kebaby spostrzegłem, że smak zależy nie tylko od osoby przygotowującej mięso ale i "kucharza" na miejscu. Z charakteru pracy kebabów, które pracują ok. 18-20h wynika fakt, że codziennie przygotowuje go inna osoba. Poszukując złotego środka można przyjąć ogólną zasadę, omijajcie miejsc gdzie pracują nasi rdzenni rodacy.

Refleksja: W miejscach gdzie pracują Polacy i mulaci nie ma gwarancji ani stałości smaku. Mulat - gwarancją smaku, tak sosów, odpowiedniego "zgrillowania" mięsa jak i co najważniejsze proporcji składników!.

Mnie osobiście najbardziej smakuje również ten z Akropolis na Grodzkiej oraz z ulicy Floriańskiej, ale tylko i wyłącznie gdy przygotowuje właściciel (z pytką z tyłu) bądź spokrewniony troszkę niższy Pan, który umiłował sobie czapeczkę lodziarza z amerykańskich filmów z lat 50tych.

Przechodząc ostatnio ul. Wielopole spostrzegłem nowego kebaba z mulatem w środku. Ma ktoś jakieś odczucia odnośnie smaku. Nie miałem jeszcze okazji spróbować?
Maciej Gębuś

Maciej Gębuś Deputy Commercial
Director Mostostal
Kraków S.A.

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Aha bardzo ważne, w Akropolis spróbujcie koniecznie ostrego sosu wylewającego się z buteleczki, pycha. Przy bagateli mięso ok, przygotowanie różnie, Sienna - średnio, Wiślna - bardzo różne smaki, choć czasem palce lizać, . Plasc wszystkich świętych - nie rozumiem ogólnego zachwytu ze smaku tychże kebabów.
Ten obok Afery - porażka, po prawej stronie ul. Floriańskiej od rynku - porażka, przy bunkrze - porażka, szewska - omijać dużym łukiem.

Subiektywne odczucia.

konto usunięte

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Całkiem niezły w...galerii Krakowskiej. Oczywiście ten barani u Turka.

Z kurczaka to dla mnie nie kebab :P

konto usunięte

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

ten barani z wołowiny :P
Paweł R.

Paweł R. Diabeł wie wszystko,
nie wie tylko gdzie
kobiety ostrzą s...

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Strona prowadzona przez "bandę maniaków kebabów" :)
To jest ich namber łan ;)
http://www.kebab.najlepszywkrakowie.pl/u-szwagra/
Michał Osuchowski

Michał Osuchowski Specjalista ds.
ochrony katodowej /
Kierownik projektu

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Maćku, a co powiesz o kebabie, który jest zlokalizowany na ul. Floriańskiej, idąc w stronę rynku jest po prawej stronie, po minięciu Św. Tomasza? Jest czerwony neonowy napis Kebab, szyld Kebab i sprzedają też lody włoskie (maszyna niby stoi :P ) Póki co, widywałem tam wyłącznie kucharzy niepolskich.

Edit:

Chętnie też poznam Twoją i innych opinię o 2óch miejscach, które są naprzeciwko siebie na Grodzkiej - kebab nad Prozakiem (sami mulaci) i po drugiej stronie szyn, kebab w pizzerii Pronto. Jak oceniacie?Michał Osuchowski edytował(a) ten post dnia 01.02.11 o godzinie 20:29

konto usunięte

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Łukasz Cyboroń:
ten barani z wołowiny :P
w moim rodzinnym miasteczku jest prawdziwy barani..cięty z kawałka... ten w gk jest po prostu przemielony, ale to baranina.
Jakub P.

Jakub P. ....Loading....

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Dla mnie na ten Moment są 2 miejsca warte polecenia:
1.Kebabiarnia koło Bunkra Sztuki- świetne sosy, szybka obsługa, dobrze przygotowane mięcho
2. Góra Olimp przy Parku Krakowskim- Wielkość kebabów rozkłada, przy całkiem dobrej cenie, świeże warzywa, równie dobre sosy.
Krzysztof Iskra

Krzysztof Iskra technik serwisu
PRIMULATOR Sp. z
o.o.

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

jesli chodzi o dobry kebab w KRakowie, to juz od dawna nie trafilem na... przyzwoity, a co dopiero DOBRY.
na pewno odradzam Plac Wszystkich Swietych - obojetne, czy ten bliżej rynku, czy Wawelu - kolesie nie myją rąk, zamawiasz ostry, podaje mowiac "łagodny" a jak reklamujesz, to koles robi obrot wokol wlasnej osi i mowi "osrty" podajac tego samego i wszystko jest OK... zenada.
masakra tez jesli chodzi o Florianska i Szewska - darujcie mi, ale jesli co miesiac jest nowy pracownik, to cos musi byc nie tak. W galeriach - nie mam odwagi spróbować.
Dla mobilnych serdecznie odradzam tez kebab Orient Express przy zjezdzie na autostrade A4 w Trzebini - surowe na szybko scinane mieso, niemila obsluga, jedynie na plus, to ze mozna usiasc i w spokoju zjesc, tylko co z tego ?
Bardzo mnie interesuje kebab z ul.Filipa - podobno kultowy, z checia stestuje przy najblizszej okazji - podobnie jak ten z 29-go Listopada - mam niedaleko, wiec na dniach stestuje.
Jednak moj numer jeden to kebab z rynku w Gliwicach - jeden z pierwszych w Polsce jaki spotkalem, 2 kolesiow - jeden ani slowa po polsku, drugi znal tylko dwa wyrazy: "ostry" i "lagodny" - od 12 lat nie jadlem nigdzie niczego nawet podobnego do tego cacka.
Roman Zawadza

Roman Zawadza Właściciel,
Freelancer, Broker
informacji naukowej

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Krupnicza róg Karmelickiej. - koło Bagateli,

albo na Grodzkiej na rogu z Franciszkańska.

jadam od lat - oczywiście z umiarem


Obrazek
Michał M.

Michał M. Obracam się w
nieruchomościach.

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

No to ja jeszcze dorzucę "U Szwagra" na placu Nowowiejskim (róg Nowowiejskiej i Lea).

Żarło pycha, wcinałem nie raz. Ostre to jest ostre tak, że aż w tyłku szczypie, a nie jakaś popierdółka ;-)
Olewam ściółkę... zawsze wciągam samo mięcho w bułce na ostro i to jest to! :-)
Bartłomiej Juszczyk

Bartłomiej Juszczyk dyrektor
zarządzający Grupa
Adweb; inwestor,
wykładowca, ...

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

j.w. też ostatnio U Szwagra byłem, po raz pierwszy i nie ostatni. No i wazne - mięcha nawalą do kebaba ile wlezie, także jako danie na wynos. :)
Łukasz Z.

Łukasz Z. Woda i ścieki

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Muszę polecić "Sami Am Am" na Św. Wawrzyńca między skrzyżowaniem z Dajwór oraz skrzyżowaniem z Starowiślną. Jest to knajpa z jedzeniem Syryjskim prowadzona przez dwóch Syryjczyków - bardzo fajni. Prócz kebabów serwują też inne przysmaki :)
Można na miejscu usiąść w środku (ale za dużo miejsca niema) lub brać na wynos.
Dania podawane są w jednorazowych naczyniach.

Dodatkowo kawa ponoć bardzo dobra - ponoć dlatego, że ja w kawach się nie specjalizuję, a tym bardziej w takich z dodatkami ziół (kardamon) - tak czy inaczej wiele osób się zachwyca :)

A co do samego kebaba w cieśnie chleba syryjskiego (chyba taka jest nazwa tego ciasta) to koszt około 12 PLN, ostry jest ostry w bardzo dobry sposób, nie kwaśny - po prostu smaczny. Sam wkład dany od serca i bardzo dobry.
Ciasto jest dość grube i smaczne. A całość zawijana jest do połowy w gruby papier powlekany aluminium oraz standardowy papierek "kebabowy".
W odróżnieniu od kebabów zawijanych w samą folię ten w ręce nie parzy, a dzięki zawinięciu ciasta z obu stron jest go łatwiej zacząć jeść i mniej się brudzić na starcie :)

ogólnie polecam Sami Am Am :)
Jeden minus to taki, że jest ta knajpka daleko od głównych traktów, ale naprawdę warto.
Sebastian Kawiorski

Sebastian Kawiorski Rekruter w firmie
Estate Dealer /
Agent Nieruchomości

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

hmmm ja z kolei polecam Sunny Kebab na szewskiej od strony plant (w takich kolorach ala burgund zaraz na przeciwko calzedonii). Mój znajomy tam pracuje (a pracował wcześniej we wielu w/w miejscach) i wiem, że ostatnio dają tam najwięcej mięsa wysokiej jakości bo on sam tam je i przy okazji ja zacząłem :)) Mnie osobiście najlepiej podchodzi kebab mieszany kurczak z wołowiną ze średnim sosem ale to też różnie. Zauważyłem też wśród ludzi którzy tam chodzą, przechodzą, wychodzą że ogólnie ma bardzo dobre opinie, poza tym ponad 1000 lajków na fejsie mówi samo za siebie. Pewnie znajdą się zaraz jakieś inne kontr opinie znając życie ale proponuje najpierw się przejść i zobaczyć sobie ogrom zmian tego miejsca.

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Bułki u szwagra jak ktoś chce dużo i z kurczaka.

Jako iż uważam, że z kurczaka to nie kebab to polecę ten przy Bagateli i ten na Floriańskiej koło Tomasza.

Swoją drogą czy te "wałki" mięsne to nie pochodzą wszystkie przypadkiem ze sklepów ala MAKRO ?
Piotr D.

Piotr D. Budownictwo

Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?

Niezły odkop! Dla mnie dobry jest w Galerii Krakowskiej.



Wyślij zaproszenie do