Temat: Gdzie na KEBAB w Krakowie?
Przykro to stwierdzić, ale na rodzimym gruncie karmią nas byle czym ( skóry drobiowe, ścięgna, tłuszcz i resztki starego mięsa... ). Osobiście polecam, jeśli ktoś bedzie miał okazję wpaść do Wiednia - coś co w 100% jest "Tym" właściwym rarytasem.
Próbowałem w wielu miejscach ( nie tylko tam ...), ale dla prawdziwego smakosza nie ma granic ( nawet odlegośc nie gra roli ) :)
Ps. X Bezirk ( "Favoriten"), na Quellenstr - za 2E otrzymujemy bardzo gorące 20-25 dkg mięsa ( baranina...), kefir ( tak być powinno...), kilka plasterków świeżej cebuli, pomidora i mega ostra papryka typu chili ( "Pul Biber" - jedna z odmian palących nieco lepiej ;), sól, a to wszystko w odpowiednim pieczywie ( z tureckiej piekarni - duża "buła" lub odpowiednik ćwiartki "podpłomyka" ).
Dla zainteresowanych dokładna lokalizacja:
dojazd np. z Stephanplatz: U-Bahn 1 kierunek Reumanplatz ( końcowy przystanek metra ), po wyjsciu ( przy Quellenplatz ) kierujemy się w prawo w Quellenstr ( kierunek do Laxenburgerstr.), mijamy tą ostatnią ( przechodząc przez Quellenplatz ;) ), i za ca. 100 m po lewej stronie Quellenstr. jest ów raj na ziemi ( pomiedzy Jagdstr. a Siccardsburggstr, naprzeciw jest Volksschule przy Jagdgasse)- sklep z mięsem i wyrobami wędliniarskimi - turecki Geschaft - ale Kebap - nie ma sobie równych ...
Smacznego ;)
Sylwester Radomski edytował(a) ten post dnia 20.11.09 o godzinie 09:38