Anna
Krasucka
PIĘĆ SMAKÓW Akademia
Odżywiania dla
Zdrowia i tłumacz
prz...
Temat: GOTOWANIE WG 5 PRZEMIAN oraz ZIMOWE WZMACNIANIE...
Witam serdecznie,zapraszam na warsztaty gotowania dla zdrowia w GDYNI :)
26 listopad – "GOTOWANIE WG PIĘCIU PRZEMIAN OD PODSTAW"
Zdrowa dieta może (i powinna!) być smaczna, sycąca i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu zdrowiu, chronić nas przed chorobami, dawać dużą przyjemność i satysfakcję. Wcale nie potrzeba na to dużo czasu! Skoro i tak codziennie się odżywiamy, dlaczego nie wykorzystać tego z pożytkiem dla naszego zdrowia i samopoczucia?
Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?
1. Potrawy są lekkostrawne- nie czujemy się ociężali
2. Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
3. Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni,
chce nam się żyć
4. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
5. Oczyszczony organizm dociera do prawdziwej intuicji, znów mamy kontakt z
nami samymi
Na warsztatach m.in. zostanie omówiona:
- wprowadzenie do teorii Yin i Yang,
- kuchnia Pięciu Przemian - obieg odżywczy / kontrolny,
- termika produktów
- unikanie błędów żywieniowych,
- świadomość w odżywianiu,
- no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!
27 listopad – "ZIMOWE GOTOWANIE - ROZGRZEWA I WZMACNIA ODPORNOŚĆ"
Zima, to pora roku, w której wszystko się jakby zatrzymuje i zamiera. To pora całkowitego odpoczynku po intensywnej pracy. Dni są krótkie, noce długie, aura wilgotna i zimna. Organizm potrzebuje rozgrzania, aby równoważyć się z zimową porą roku. W innym wypadku, zwłaszcza przy osłabionym układzie odpornościowym, chorujemy na różnego rodzaju infekcje, grypy i przeziębienia.
Zima to pora roku, w której swoje maksimum mają nerki i pęcherzyk moczowy. W tej porze roku jakakolwiek nierównowaga w tych narządach, daje szczególnie o sobie znać. A pamiętajmy, ze właśnie w nerkach przechowywane jest nasz potencjał energetyczny na cale życie i od ich kondycji zależy m.in. na ile on nam starczy. Zima jest tez najlepszym momentem na uzdrawianie osłabionych nerek lub pęcherza moczowego.
Więcej o wzmacnianiu układu odpornościowego, a także nerek i pęcherza moczowego będzie mowa na warsztatach gotowania dla zdrowia.
________________________________________________
Akademia zapewnia:
- stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
- wszystkie potrzebne produkty
- skrypty z przepisami
- duuuużo smakowitego jedzenia
- miłą atmosferę
Warsztaty odbywają się w Szkole Gastronomicznej w Gdyni na ul. Morskiej 77,
w godz. 16.00 - 21.00 (piątek) i godz. 10.00 - 15.00 (sobota).
Inwestycja: 220 zł (1 osoba / 1 warsztat)
Nauczysz się gotować smaczne, zdrowe, lekkostrawne potrawy wegetariańskie, które wzmocnią i oczyszczą Twój organizm. Nie używamy produktów oczyszczonych / rafinowanych typu biały cukier, biała mąka, biała sól czy biały ryż.
Więcej informacji:
http://piecsmakow.com.pl
tel. 507 200 477
Jeśli uznasz, ze warto przekaż tę informację dalej :)
Serdecznie pozdrawiam :)