Jakub Hartman

Jakub Hartman Kuchnia Japonska od
A do Z

Temat: Sushi

Raczej nie :)
Remigiusz C.

Remigiusz C. zakupy, najchetniej
miedzynarodowe ...

Temat: Sushi

bylem ... sprobowalem ... milo, smacznie i swiezo ....
dajcie znac jak bedzie dowoz, bo pracuje blisko ....

konto usunięte

Temat: Sushi

A macie może stronę www, aby zobaczyć menu? No i czy jest zupka ramen? :)
Jakub Hartman

Jakub Hartman Kuchnia Japonska od
A do Z

Temat: Sushi

Maja Klonowska:
A macie może stronę www, aby zobaczyć menu? No i czy jest zupka ramen? :)

Ramena nie mamy ale proponuję kokosowo-krewetkową :)

strona http://tokyosushibar.pl

narazie w przygotowaniu :)
Patryk Witczak

Patryk Witczak rekin finansjery

Temat: Sushi

Cześć Kuba, a powiedz mi, co z ta strona www.? Można zobaczyć menu czy tylko mi sie nie otwiera i jeszcze jedno pytanie na wynos taniej o 10% hmm.
Pozdrawiam

Temat: Sushi

suszarnia zaliczona, pyszne jedzonko, ryż mięciutki, nori również, futomaki z kalmarem pychota :)
Jakub Hartman

Jakub Hartman Kuchnia Japonska od
A do Z

Temat: Sushi

Patryk Witczak:
Cześć Kuba, a powiedz mi, co z ta strona www.? Można zobaczyć menu czy tylko mi sie nie otwiera i jeszcze jedno pytanie na wynos taniej o 10% hmm.
Pozdrawiam


10% taniej na dowoz.. natomiast jest to strona naszej knajpki ale jeszcze w przygotowaniu, powinna sie otworzyc strona startowa

Pzdr
Patryk Witczak

Patryk Witczak rekin finansjery

Temat: Sushi

oki dzieki Kuba dzsiaj wpadne.
Ala L.

Ala L. specjalista ds. w s
z y s t k i e g o

Temat: Sushi

dziewczyna z trojmiasta potrzebuje suszi- pomocy:
http://www.goldenline.pl/forum/aby-pomoc-w-48-godzin/6...

konto usunięte

Temat: Sushi

ala O.:
dziewczyna z trojmiasta potrzebuje suszi- pomocy:
http://www.goldenline.pl/forum/aby-pomoc-w-48-godzin/6...


już mam, znalazłam, dzięki Ala :)
Przemysław B.

Przemysław B. Front End Dev & UX
Specialist

Temat: Sushi

Maja Klonowska:
ala O.:
dziewczyna z trojmiasta potrzebuje suszi- pomocy:
http://www.goldenline.pl/forum/aby-pomoc-w-48-godzin/6...


już mam, znalazłam, dzięki Ala :)

Ooo Maja sushi potrzebowała :) I jak wrażenia? :)

konto usunięte

Temat: Sushi

Przemku, potrzebowałam nie sushi, tylko nóż do sashimi (jak się okazało) :)

A Ty jesteś fanem sushi? Byłeś już w gdyśnkim Tokyo Bar?
Lucyna N.

Lucyna N. Własna działalność

Temat: Sushi

wszystko pięknie,tylko dlaczego nikt nie odbiera jak człowiek umiera z pragnienie sushi?
:(
Jakub Hartman:
Patryk Witczak:
Cześć Kuba, a powiedz mi, co z ta strona www.? Można zobaczyć menu czy tylko mi sie nie otwiera i jeszcze jedno pytanie na wynos taniej o 10% hmm.
Pozdrawiam


10% taniej na dowoz.. natomiast jest to strona naszej knajpki ale jeszcze w przygotowaniu, powinna sie otworzyc strona startowa

Pzdr
Sławek Lewandowski

Sławek Lewandowski Information Services
Department, Gdynia
Container Termina...

Temat: Sushi

10% taniej na dowoz.. natomiast jest to strona naszej knajpki ale jeszcze w przygotowaniu, powinna sie otworzyc strona startowa

Pzdr
Kilka moich uwag na temat sushi na Mściwoja.
1/ Super, że otworzyliście bar w Gdyni. Jak ktoś ma ochotę i lubi polecam.
2/ Jeśli mam porównywać do najlepszych (a za takich uważam Dom Sushi z Sopotu i sushi jedzone w Warszawie) to moje uwagi (zalet nie opisuję bo w pierwszym punkcie polecam czyli warto):
- dowóz: pytałem o dowiezienie na Witomino i usłyszałem odpowiedź że przy zamówieniu ... 200zł!!! Trochę przesada - zadzwoniłem, zamówiłem i przyjechałem osobiście odebrać. Dojechałem w 5 min. Ale żeby nie dowozić na Witomino?!?! Przecież to 10 minut od baru a wieczorem to 5 min. Warto pomyśleć o zmainie myślenia.
- ryż: jakoś się mało klei. jest to upierdliwe bo większe kawałki rozpadają się. zobaczcie jak robi konkurencja w Sopocie, poćwiczcie i będzie git ;)
- chrzan: z tego co się zorientowałem to robi się go z proszku. panowie!!jak wy go rozrabiacie?? w Sopocie wystarczy go odrobina i "czuć moc"! u Was nakładam pół łyżeczki i dopiero czuję. no fakt, że uwielbiam go i lubię go czuć ale zdecydowanie lepiej nałożyć jego odrobinkę a nie jak u was kilka łyżek.

Krytyka powyższa nie przeszkodziła mi już kilkukrotnie rozkoszować się sushi na Mściwoja. Krytyka ma służyć polepszeniu jakości bo z pewnością niejednokrotnie jeszcze Was odwiedzę ;) Napiszcie tutaj jak coś w powyższych kwestiach się poprawi. Przyjadę, przetestuję i nie omieszkam zweryfikować mojej opinii ;)

A no i może jeszcze o cenach. Rzeczywiście w "Domu sushi" w Sopocie można wydać fortunę ale spowodowane jest to umiejętnością serwujących sushi, potrafą oni robić "cuda" no i wtedy cena szybko rośnie. Jak porównywałem gotowe zestawy to nie ma wielkiej różnicy jednak w tej kwestii nie oczekuję zmian. Stawiajcie na jakość a będzie dobrze.Sławek Lewandowski edytował(a) ten post dnia 16.12.08 o godzinie 21:13
Jakub Hartman

Jakub Hartman Kuchnia Japonska od
A do Z

Temat: Sushi

Sławek Lewandowski:
10% taniej na dowoz.. natomiast jest to strona naszej knajpki ale jeszcze w przygotowaniu, powinna sie otworzyc strona startowa

Pzdr
Kilka moich uwag na temat sushi na Mściwoja.
1/ Super, że otworzyliście bar w Gdyni. Jak ktoś ma ochotę i lubi polecam.
2/ Jeśli mam porównywać do najlepszych (a za takich uważam Dom Sushi z Sopotu i sushi jedzone w Warszawie) to moje uwagi (zalet nie opisuję bo w pierwszym punkcie polecam czyli warto):
- dowóz: pytałem o dowiezienie na Witomino i usłyszałem odpowiedź że przy zamówieniu ... 200zł!!! Trochę przesada - zadzwoniłem, zamówiłem i przyjechałem osobiście odebrać. Dojechałem w 5 min. Ale żeby nie dowozić na Witomino?!?! Przecież to 10 minut od baru a wieczorem to 5 min. Warto pomyśleć o zmainie myślenia.
- ryż: jakoś się mało klei. jest to upierdliwe bo większe kawałki rozpadają się. zobaczcie jak robi konkurencja w Sopocie, poćwiczcie i będzie git ;)
- chrzan: z tego co się zorientowałem to robi się go z proszku. panowie!!jak wy go rozrabiacie?? w Sopocie wystarczy go odrobina i "czuć moc"! u Was nakładam pół łyżeczki i dopiero czuję. no fakt, że uwielbiam go i lubię go czuć ale zdecydowanie lepiej nałożyć jego odrobinkę a nie jak u was kilka łyżek.

Krytyka powyższa nie przeszkodziła mi już kilkukrotnie rozkoszować się sushi na Mściwoja. Krytyka ma służyć polepszeniu jakości bo z pewnością niejednokrotnie jeszcze Was odwiedzę ;) Napiszcie tutaj jak coś w powyższych kwestiach się poprawi. Przyjadę, przetestuję i nie omieszkam zweryfikować mojej opinii ;)

A no i może jeszcze o cenach. Rzeczywiście w "Domu sushi" w Sopocie można wydać fortunę ale spowodowane jest to umiejętnością serwujących sushi, potrafą oni robić "cuda" no i wtedy cena szybko rośnie. Jak porównywałem gotowe zestawy to nie ma wielkiej różnicy jednak w tej kwestii nie oczekuję zmian. Stawiajcie na jakość a będzie dobrze.Sławek Lewandowski edytował(a) ten post dnia 16.12.08 o godzinie 21:13

Tak sie sklada ze otwierałem "Dom Sushi" w Sopocie a wiekszosc chlopakow ktorzy tam pracuja to mi uczniowie... Natomiast co do Panskich uwag.. sa one jak najbardziej cenne. Dziekuje za nie.

PS. Moze akurat trafil Pan na feralny dzien. Choc nie jest to usprawiedliwienie.

Pozdrawiam
Sławek Lewandowski

Sławek Lewandowski Information Services
Department, Gdynia
Container Termina...

Temat: Sushi

Jakub Hartman:

Tak sie sklada ze otwierałem "Dom Sushi" w Sopocie a wiekszosc chlopakow ktorzy tam pracuja to mi uczniowie... Natomiast co do Panskich uwag.. sa one jak najbardziej cenne. Dziekuje za nie.

PS. Moze akurat trafil Pan na feralny dzien. Choc nie jest to usprawiedliwienie.

Pozdrawiam

Cieszę się że moje uwagi są "cenne" ale jeszcze bardziej cieszyłbym się jakby przełozyły się one na jakieś zmiany w serwowanym sushi. Niestety na dzień dzisiejszy bez zmian w jakości a wymagania po każdej wizycie rosną. Jestem po kolejnej uczcie w barze na Mściwoja i ... jednak "Dom Sushi" z Sopotu wymiata. Rzeczywiście istota jakości nie zależy to od umiejętności serwującego w Pańskim barze ale w produktach. O ile nie można się przyczepić do różnorodności serwowanych sushi to ryż i chrzan psują wszystko. Chrzan jest wręcz beznadziejny a ryż ciągle rozpadający się. Nie jest to tylko moja opinia. Ja w każdym razie po miłym początku i zachwycie teraz troche pokapryszę. Na dzień dzisiejszy będę wybierał Sopot. Jak coś się zmieni w powyższych aspektach proszę o informację a wtedy przyjadę, posmakuję i mam nadzieję, że zweryfikuję to co napisałem.Sławek Lewandowski edytował(a) ten post dnia 19.12.08 o godzinie 19:09

konto usunięte

Temat: Sushi

Byłem 2x na Mściwoja i ze spokojnym sumieniem mogę polecić ten lokal. Świeże ryby,dobrze przygotowane. Obsługa miła.
Na pewno pojawię się tam ponownie.
Patryk Witczak

Patryk Witczak rekin finansjery

Temat: Sushi

Bylem zobaczylem zjadlem polecam

konto usunięte

Temat: Sushi

wcześniej chodziłam do Moshi Moshi Sushi w Multikinie, ale od kiedy spróbowałam sushi na mściwoja, zmieniłam knajpkę:)
szczególnie uwielbiam przepyszne sałatki podawane jako starter. miodzio!!!

Następna dyskusja:

Sylwester z sushi!!!




Wyślij zaproszenie do