Temat: Jaką restaurację polecacie w trójmieście i dlaczego?
Maciej K.:
Co wy z tymi mamami czy babciami? :-) One często tkwią kulinarnie w poprzedniej epoce, w której smażyło się schabowego w panierce wchłaniającej tłuszcz. Każdy młody człowiek jak tylko chce i nie ma dwóch lewych łapek może lepiej gotować, bo ma otwarty umysł żądny nowinek kulinarnych i świeżych przepisów na potrawy zdrowe, pożywne i wizualnie atrakcyjne a do tego często potrzebne są produkty, które nie były dostępne wtedy kiedy nasze mamy uczyły się gotować. I to chyba naturalny proces ewolucji, że uczeń prześciga dawnego mistrza. Tak przynajmniej powinno być.
A czy ktoś tu napisał, że nie gotuje, nie ekperymentuje z nowymi smakami, produktami itp...?
Ja uważam, że moja mama gotuje najlepiej!(ona twierdzi, że ja lepiej;) i nie uważam, że w dobie prasy, internetu, telewizji tkwi w poprzedniej epoce! To ona uczuła mnie przyrządzania krewetek, pierwszego spaghetti w liceum itp...Co nie zmienia faktu, że tradycyjne potrawy przygotowuje rewelacyjnie a ich smak jest praktycznie niepodrabialny:) Do pierogów ruskich i zkapustą&grzybami nawet się nie zabieram, bo robi lepsze i najlepsze!:]
Dzisiaj chyba tylko lenie lub Ci, którzy naprawdę nie mają czasu nie eksperymentują w kuchni!
Jednak są smaki z dzieciństwa, potrawy przygotowywane przez mamy, babcie, ciocio, które się wspomina i za którymi tęskni.
I to że mama gotuje lepiej niż w jakiejkolwiek knajpie jest absolutnie niepodważalne! ;P
Aga Z. edytował(a) ten post dnia 09.05.12 o godzinie 10:50