Natalia Kukawska mama na cały etat
Beata
Maliniewicz
właściciel, Mobilny
Dietetyk
Temat: ekologia w kuchni i dla zdrowia
Jestem zdecydowanie za kuchnią ekologiczną! Kiedy trafiam do Organic Farma Zdrowia, potrafię pół sklepu wykupić! Ostatnio zakochałam się w nowym rodzaju komosy: Quinoa. Jak tylko będziecie mieli okazję spróbować, to polecam.
Martyna
Ciechowska
Student, Uniwersytet
Warszawski
Temat: ekologia w kuchni i dla zdrowia
Ja próbowałam - faktycznie dobra, ale przede wszystkim zdrowa! Jeśli chodzi zaś o ekologiczną kuchnię, to dwie rzeczy w mojej lodówce muszą tylko i wyłącznie eko. Pierwszą z nich jest mleko, a drugą jaja. Mleko ekologiczne ma średnio o 68% wyższy poziom kwasów tłuszczowych omega-3. A ekojajka mają o 2/3 więcej witaminy A, dwukrotnie więcej kwasów tłuszczowych omega-3, trzykrotnie więcej witaminy E, 4-6 razy więcej witaminy D, siedmiokrotnie więcej beta-karotenu. Tutaj zdecydowanie widać wyższość ekologicznego! Jeśli chodzi o inne produkty, to nie uznają kupowanych przetworów - wszystko robię sama, mimo ze jestem taka młoda ;-)Podobne tematy
-
Akademia Zdrowia » Konkurs żywieniowy dla studentów i absolwentów! -
-
Akademia Zdrowia » Zmiana właściciela grupy Akademia Zdrowia -
-
Akademia Zdrowia » Bezpłatne Seminarium z cyklu MEDICA INFO "SYSTEMY... -
-
Akademia Zdrowia » Płatne badanie dot. zdrowia oraz multiwitamin i minerałów -
-
Akademia Zdrowia » Propozycja współpracy dla personelu medycznego -
-
Akademia Zdrowia » Konwent dla pielęgniarek, pielęgniarzy oraz położnych - 4... -
-
Akademia Zdrowia » Warszawa-Bemowo Warsztaty dla kobiet oraz dzieci i ich... -
-
Akademia Zdrowia » Konkurs żywieniowy dla studentów! -
-
Akademia Zdrowia » Filmy dotyczące zdrowia -
-
Akademia Zdrowia » Bezpłatne wykłady - Akademia Zdrowia - WARSZAWA -
Następna dyskusja: