Agnieszka Guła

Agnieszka Guła Specjalista ds. PR

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

Kawiarnia Monsoon Cafe serdecznie zaprasza wszystkich dziennikarzy i nie tylko;) na szkolenie z podstawowych technik baristy i latte art.

Termin: 4 kwietnia, godzina 18:00
Miejsce: Monsoon Cafe, al. Jerozolimskie 85, Warszawa

W programie m.in.:

1. "Coffee culture"
- historia kawy
- gatunki ziaren, zbiór
- obróbka ziaren, segregacja i sortowanie, palenie kawy
- sposoby parzenia kawy na świecie

2. Zasada "4M"
- la macchina
- la macinadosatore
- la miscela
- la mano

3. Espresso
- fenomen espresso
- parametry espresso
- czynniki determinujące espresso

4. Podstawowe techniki baristy
- ustawianie młynka do kawy
- dozowanie kawy
- upakowanie kawy
- ubijanie kawy
- poziomowanie kawy
- espresso - proces
- jak rozpoznać źle zaparzone espresso

5. Napoje na bazie espresso
- teksturowanie mleka (przygotowanie latte, cappuccino na bazie espresso)
- dobór filiżanek
- zastosowanie dodatków do przygotowywania napojów na bazie espresso

6. Techniki latte art
- rosetta
- serce
- jabłko

7. Pokaz filmów o tematyce latte art

Cena: 65 zł
Liczba miejsc ograniczona!

Chętnych proszę o kontakt w celu rezerwacji miejsc - a.kowalska@monsooncafe.pl
Zapraszam również na stronę kawiarni - http://monsooncafe.pl.
Serdecznie zapraszam!

konto usunięte

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

Agnieszka Kowalska:
Kawiarnia Monsoon Cafe serdecznie zaprasza wszystkich dziennikarzy i nie tylko;) na szkolenie z podstawowych technik baristy i latte art.

Termin: 4 kwietnia, godzina 18:00
Miejsce: Monsoon Cafe, al. Jerozolimskie 85, Warszawa

W programie m.in.:

1. "Coffee culture"
- historia kawy
- gatunki ziaren, zbiór
- obróbka ziaren, segregacja i sortowanie, palenie kawy
- sposoby parzenia kawy na świecie

2. Zasada "4M"
- la macchina
- la macinadosatore
- la miscela
- la mano

3. Espresso
- fenomen espresso
- parametry espresso
- czynniki determinujące espresso

4. Podstawowe techniki baristy
- ustawianie młynka do kawy
- dozowanie kawy
- upakowanie kawy
- ubijanie kawy
- poziomowanie kawy
- espresso - proces
- jak rozpoznać źle zaparzone espresso

5. Napoje na bazie espresso
- teksturowanie mleka (przygotowanie latte, cappuccino na bazie espresso)
- dobór filiżanek
- zastosowanie dodatków do przygotowywania napojów na bazie espresso

6. Techniki latte art
- rosetta
- serce
- jabłko

7. Pokaz filmów o tematyce latte art

Cena: 65 zł
Liczba miejsc ograniczona!

Chętnych proszę o kontakt w celu rezerwacji miejsc - a.kowalska@monsooncafe.pl
Zapraszam również na stronę kawiarni - http://monsooncafe.pl.
Serdecznie zapraszam!

to jakis primaaprilisowy zart?

konto usunięte

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

Marek, no o co Ci chodzi? :/
Agnieszka Guła

Agnieszka Guła Specjalista ds. PR

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

yyyy no właśnie?

konto usunięte

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy


Obrazek


a wydawalo mi sie to oczywiste... :-(
Agnieszka Guła

Agnieszka Guła Specjalista ds. PR

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

Myślałam, że zawodowi dziennikarze to miłośnicy kawy:) ale to chyba jednak dotyczy tylko studentów dziennikarstwa;)Agnieszka Kowalska edytował(a) ten post dnia 17.03.08 o godzinie 17:11
Barbara M.

Barbara M. Dziennikarz/
Prezenter/

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

Aga,owszem dziennikarze kochaja kawe- bez niej zyc sie nei da...
Ale spam, spamem.... no przepraszam...ale Marek ma 100% racje!:)

konto usunięte

Temat: Po godzinach - dla miłośników kawy

Od kawy ważniejsze są duuuże ilości magnezu



Wyślij zaproszenie do