Kamil K. Właściciel
Temat: Szkolenie Bramańskie I i II stopień w jednym
„W mixologi najważniejsza jest wiedza o alkoholach i sztuce ich łączenia.Mixologia jest sztuką a Barman powinien być artystą”
Jerzy Czapla- Mistrz Polski Barmanów
Interesuje Cię to, jak kształtują się zarobki profesjonalnego barmana?
Profesjonalny barman nie zarabia 10-15 zł na godzinę! Zarabia znacznie więcej, ile? To zależy od jego umiejętności i wysokości sprzedaży.
Jeśli skończysz szkolenie barmańskie , to będziesz miał „mocną kartę przetargową”.
Pamiętaj tylko o tym aby negocjować z przyszłym pracodawcą i nie obawiać się zmian, kariera barmana nie czeka na Ciebie tylko w jednym barze! A więc weź przyszłość w swoje ręce i zapisz się na:
I stopień i II stopień w jednym intensywne szkolenie ''Barman-Blender'' 50 godzin.
Uczestnicy:
Szkolenie jest przeznaczone dla osób chcących podjąć pracę na stanowisku barmana. Ramowy program nauczania od podstawowych tajników barmaństwa ułatwia przyswojenie obszernego materiału osobom początkującym, a
tym którzy pracują już za barem gwarantuje usystematyzowanie wiedzy i poszerzenie umiejętności wieloma dodatkowymi elementami do stopnia profesjonalnego, praca za barem zyskuje wtedy większą wartość i jest kontynuowana na nowym wyższym poziomie kwalifikacji.
Korzyści dla uczestnika po szkoleniu:
Po szkoleniu uczestnik posiadał będzie wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu Miksologii, Dekoracji i Sztuki Prezentacji.
Program
[1. Zawód Barman
* Obowiązki i wizerunek Barmana
* Praca w zespole
* Sztuka pracy na barze i na sali
* Motywacja i cele
* Etyka Barmana
* Historia Cocktaili
2. Sprzęt barowy, rodzaje stosowanego szkła, miary barowe, typy barów, składniki na wyposażeniu
3. Podział alkoholi
* Podział alkoholi i koktajli
* Produkcja, podział i charakterystyka wódek, piw i win
4. Podstawowe sposoby i techniki mixowania- warsztaty
* Shaking
* Blending
* Building
5. Sztuka prezentacji, Flair czyli podstawowe i zaawansowane triki barmańskie.
6. Miksologia- zasady komponowania napojów mieszanych – warsztaty
Cocktaile na wybranych przykładach
* Bloody Mary
* Cuba Libre
* Mannhattan
* Margarita
* Martini
7. Jak i w czym podawać alkohole?
8. Mixowanie cocktaili warsztaty
* Coctaile na bazie wódki
* Coctaile na bazie tequili
* Coctaile na bazie rumu
* Coctaile na bazie whisky
* Coctaile owocowe w tym bezalkoholowe
* Modyfikatory
* Bonifikatory
9. Coctaile widowiskowe i napoje gorące warsztaty
* B55
* Krupnik
* Punch
* Mull
* Sangaree
10. Organizacja baru i pracy barmana
11. Najnowsze trendy w barmaństwie na przykładzie konkretnych Państw
12. Rozliczenia na barze
13. Standardy obsługi klienta i sztuka zarabiania pieniędzy
14. Aktywne poszukiwanie pracy
Czas trwania: 10 dni
zajęcia teoretyczne: 1h dziennie
zajęcia praktyczne: 4h dziennie <
Plan zajęć: zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku od godziny 10;00 lub 17:00 ( możliwość wyboru godziny szkolenia)
Egzaminy: oraz praktyczny
nielimitowany czas na nieodpłatne „poprawki”
Certyfikat:
wystawiany jest po zaliczeniu egzaminów końcowych,
stwierdza ukończenie Dwu stopniowej Szkoły Barmańskiej
Wystawiamy również certyfikat w języku angielskim.
Grupy:
Ilość osób w grupie nie przekracza 9 os. Daje to naszym instruktorom możliwość indywidualnej pomocy osobom. Nasi wykładowcy służą również pomocą w ramach konsultacji po zajęciach (przez okres trwania kursu).
Koszt: 799zł ( 50godzin praktyk pod okiem doświadczonego instruktora barmana)
Zainteresowane osoby prosimy o kontakt
Biuro czynne od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00
GoWork.pl posiada bardzo duże doświadczenie we współpracy z Urzędami Pracy, Powiatowymi Centrami Pomocy Rodzinie i Miejskimi Ośrodkami Pomocy Społecznej Jesteśmy wpisani do Rejestru Instytucji szkoleniowych pod numerem: 2.14/00239/2005 co oznacza, że każda osoba bezrobotna może mieć sfinansowane szkolenie przez Powiatowy Urząd Pracy.
Najbliższe szkolenie rozpoczyna się 07.11.2011
Zainteresowane osoby prosimy o kontakt
ul. Żurawia 47 00-680 Warszawa
Tel. 660175026
e-mail: kamil.kowalczyk@gowork.plKamil Kowalczyk edytował(a) ten post dnia 15.10.11 o godzinie 09:18