Marcin Koźbiał

Marcin Koźbiał Właściciel - Agencja
reklamowo-eventowa
MIAMI DESIGN

Temat: Restauracja " U Barssa " Menu świąteczne

Restauracja " U Barssa " życzy Państwu zdrowych ,wesołych oraz pogodnych Świąt Wielkanocnych.

Zapraszamy także to zapoznania się z naszym nowym świątecznycm menu, zawierającym najznakomitsze tradycyjne polskie potrawy.

Dania dostępne są na miejscu w lokalu oraz na wynos.



MENU WIELKANOCNE

EASTER MENU

Menu obowiązuje od 20.03.2008r do 25.03.2008r.
Menu available from 20th March to 25th March


PRZEKĄSKI ZIMNE:

COLD STARTERS


1)Jajka faszerowane..........................................15 zl
Eggs stuffed with tuna, ham and chive

2)Jajka przepiórcze z kawiorem...............................30zł
Partridge's eggs served with caviar

3)Jajka w kopercie z łososia w towarzystwie sosu koperkowego...22zl
Smoked salmon stuffed with eggs served with dill sauce

4)Sałatka wielkanocna z jajkiem i szynką......................20zł
Easter salad with egg and ham

5)Schab z morelami w galarecie................................25zł
Pork stuffed with apricot in galantine

6)Indyk w maladze.............................................25zł
Turkey in malaga

7)Cielęcina w sosie ziołowym..................................26zł
Veal in herbs sauce


8)Kaczka na żurawinie z melonem...............................27zł
Duck served with cranberries and melon

9)Roladki z łososia w towarzystwie świeżego ogórka i kopru........................................................22zł Salmon rolls served with fresh cucumber and dill

10)Sałatka kalafiorowo-jajeczna.....................................................20zł Salad with cauliflower and eggs

11)Ryba faszerowana w galarecie.....................................................25zł
Fish in galantine

12)Mini galantyna z kurczaka.................................18zł
Chicken in galantine


ZUPY
SOUPS

1)Wielkanocny barszcz biały .................................12zł
Old polish style soup



DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSE


1)Kaczka pieczona z jabłkiem, podawana z modrą kapustą, ziemniakami i sosem żurawinowym...............................59zł

Roasted duck with apple, served with cole cabbage, potatoes and cranberries sauce

2)Pierś kurczaka po polsku z sosem majerankowym podawana z ziemniakami warzywami.........................................49zł
Polish style chicken breast in marjoram sauce served with potatoes and vegetables

3)Schab w sosie myśliwskim podawany z ziemniakami i warzywami......................................................49zł
Pork in hunter style served with potatoes and vegetables.

4)Polędwica wołowa owinięta boczkiem podawana z suszonymi owocami i gratine ziemniaczane................................65zł
Grilled tenderloin steak in bacon served with dry fruits and potatoes gratine




DESERY
DESSERTS


1)Sernik wielkanocny..........................................25zł
„Easter cheesecake”


2)Strudel jabłkowy z sosem toffi..............................25zł
Apple strudel with toffee

Temat: Restauracja " U Barssa " Menu świąteczne

Tydzień temu byłem http://www.seobiblioteka.pl/zapakowane-jedzenie-na-wynos/ obowiązkowo musicie odwiedzić.

Temat: Restauracja " U Barssa " Menu świąteczne

Nie znam tej restauracji, ale być może kiedyś odwiedzę ten punkt. Ja teraz
szukałam blisko Warszawy dobrej miejscówki na dobry obiad i wpadła mi
w oko restauracja w Konstancinie w Hotelu Borowina. Chyba tam się zatrzymam.

Następna dyskusja:

Fotogeniczne menu :)




Wyślij zaproszenie do