Marcin
Koźbiał
Właściciel - Agencja
reklamowo-eventowa
MIAMI DESIGN
Temat: Restauracja " U Barssa " Menu świąteczne
Restauracja " U Barssa " życzy Państwu zdrowych ,wesołych oraz pogodnych Świąt Wielkanocnych.Zapraszamy także to zapoznania się z naszym nowym świątecznycm menu, zawierającym najznakomitsze tradycyjne polskie potrawy.
Dania dostępne są na miejscu w lokalu oraz na wynos.
MENU WIELKANOCNE
EASTER MENU
Menu obowiązuje od 20.03.2008r do 25.03.2008r.
Menu available from 20th March to 25th March
PRZEKĄSKI ZIMNE:
COLD STARTERS
1)Jajka faszerowane..........................................15 zl
Eggs stuffed with tuna, ham and chive
2)Jajka przepiórcze z kawiorem...............................30zł
Partridge's eggs served with caviar
3)Jajka w kopercie z łososia w towarzystwie sosu koperkowego...22zl
Smoked salmon stuffed with eggs served with dill sauce
4)Sałatka wielkanocna z jajkiem i szynką......................20zł
Easter salad with egg and ham
5)Schab z morelami w galarecie................................25zł
Pork stuffed with apricot in galantine
6)Indyk w maladze.............................................25zł
Turkey in malaga
7)Cielęcina w sosie ziołowym..................................26zł
Veal in herbs sauce
8)Kaczka na żurawinie z melonem...............................27zł
Duck served with cranberries and melon
9)Roladki z łososia w towarzystwie świeżego ogórka i kopru........................................................22zł Salmon rolls served with fresh cucumber and dill
10)Sałatka kalafiorowo-jajeczna.....................................................20zł Salad with cauliflower and eggs
11)Ryba faszerowana w galarecie.....................................................25zł
Fish in galantine
12)Mini galantyna z kurczaka.................................18zł
Chicken in galantine
ZUPY
SOUPS
1)Wielkanocny barszcz biały .................................12zł
Old polish style soup
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSE
1)Kaczka pieczona z jabłkiem, podawana z modrą kapustą, ziemniakami i sosem żurawinowym...............................59zł
Roasted duck with apple, served with cole cabbage, potatoes and cranberries sauce
2)Pierś kurczaka po polsku z sosem majerankowym podawana z ziemniakami warzywami.........................................49zł
Polish style chicken breast in marjoram sauce served with potatoes and vegetables
3)Schab w sosie myśliwskim podawany z ziemniakami i warzywami......................................................49zł
Pork in hunter style served with potatoes and vegetables.
4)Polędwica wołowa owinięta boczkiem podawana z suszonymi owocami i gratine ziemniaczane................................65zł
Grilled tenderloin steak in bacon served with dry fruits and potatoes gratine
DESERY
DESSERTS
1)Sernik wielkanocny..........................................25zł
„Easter cheesecake”
2)Strudel jabłkowy z sosem toffi..............................25zł
Apple strudel with toffee