Dagmara S.

Dagmara S. Technolog żywności z
wykształcenia, w
wolnej chwili
grafi...

Temat: Publikację akredytacja, niepewnośc, walidacja

Co polecacie w zakresie tematów akredytacji, kontrola jakości, walidacja, niepewność? W jezyku polskim i angielskim?

W Polsce ograniczony zakres: Dobecki, Bulska Meterologia, Ocena i kontrola jakości wyników pomiarów analitycznych WNT Konieczka, Analiza statystyczna w laboratorium analitycznym Hyka plus tłumaczenia przewodnika Eurochemu czy publikacje pollabu. Inne pozycje niedostępne brak nakładu.
Anna W.

Anna W. Technolog Żywności

Temat: Publikację akredytacja, niepewnośc, walidacja

Pisałam pracę mgr na podobny temat. Sprawdź te pozycje:
- Berdowski J. B., Akredytacja laboratoriów badawczych działających na rzecz branży spożywczej, Przemysł Spożywczy 02/2004
- Namieśnik J., Konieczka P., Zygmunt B., 2007, Ocena i kontrola jakości wyników pomiarów analitycznych, WNT, Warszawa
- Partyka K., Kołożyn-Krajewska D., Akredytacja laboratoriów badawczych żywności, Przemysł Spożywczy 03/2002
-Sokołowska B., Zapewnianie jakości w mikrobiologii żywności – kontrola jakości badań w akredytowanym laboratorium, Prace Instytutów i Laboratoriów Badawczych Przemysłu Spożywczego 59/2004
-Wierzowiecka J., Różnice wymagań i statusu wyników badań w laboratoriach badawczych, Problemy Jakości 03/2004
Dagmara S.

Dagmara S. Technolog żywności z
wykształcenia, w
wolnej chwili
grafi...

Temat: Publikację akredytacja, niepewnośc, walidacja

dzięki :)
Jak patrzę artykuły, które nie są mi obce plus jeszcze kilka z Problemów Jakości i Laboratorium.

Następna dyskusja:

Walidacja metod obliczeniowych




Wyślij zaproszenie do