Marzena
M.
Specjalista ds. BHP
/ Inspektor PPOŻ.
Temat: Kiełki - pokarm życia
„Kiełki nasion są doskonałym źródłem mikroelementów, soli mineralnych oraz innych składników odżywczych. Są również mniej kaloryczne od samych nasion i produktów z nich wytwarzanych. Świeże kiełki obfitują w wartościowe białka i kwasy tłuszczowe omega-3, są także bogate w błonnik. Regularne ich spożywanie przeciwdziała wielu poważnym schorzeniom, wzmacnia system odpornościowy, uzupełnia niedobory witamin i składników mineralnych.”Od ponad roku zajmuję się sama hodowlą kiełek i zawsze na śniadanie jem ich porcję jako dodatek do kanapki lub do sałatek. Czuję się lepiej, nie mam problemów z odpornością i infekcjami, poprawił mi się wygląd skóry i przemiana materii. Hodowla nie jest trudna i nie zabiera dużo czasu. Więc naprawdę polecam.:) Mam nadzieję, że jest ktoś jeszcze kto podziela moje zdanie i będzie mógł się tutaj podzielić swoimi doświadczeniami z kiełkami.
Pozdrawiam :)Marzena Matuszek edytował(a) ten post dnia 06.10.09 o godzinie 19:43