konto usunięte
konto usunięte
Temat: Gotowanie na parze
ja mam takie zwykłe garnki, wkłada się jeden na drugihttp://cokupic.pl/produkt/PRC-GARNEK-DO-GOTOWANIA-NA-P...
ja posiadam dwie wkładki. Jestem z niego zadowolona, wszystkie produkty doskonale się parują. A jakie to wygodne, w jedno naczynko wkładam mięso w drugie warzywa i za 20 min obiad gotowy i nic nie trzeba robić: mieszać, przewracać :)
konto usunięte
Temat: Gotowanie na parze
Czy ktoś wypróbował parowar, który jest godny polecenia?.Planuję zakup, ale nie wiem na co powinnam zwrócić uwagę, jaki typ- model jest najlepszy, firma?, czym powinnam się sugerować dokonując zakupu?
konto usunięte
Temat: Gotowanie na parze
z tego co wiem, takie garnki jak ja mam działają tak samo jak parowar. W użytkowaniu jednak garnki są bardziej ekonomiczne. Nie wiem też jak wygląda sprawa mycia parowaru, ponieważ soki zarówno mięso jak i warzywa puszczają, garnki są bardzo szybkie w myciu i w obsłudze.Aleksandra Załęska dziennikarz, Fit.pl
Temat: Gotowanie na parze
Gotowanie na parze jest najzdrowszą formą obróbki termicznej. Produkty przygotowywane w parowarze zachowują witaminy i składniki mineralne, które ulegają wypłukiwaniu podczas np. tradycyjnego gotowania. Dostarczamy w ten sposób naszemu organizmowi więcej składników odżywczych.Zaletą obiadów z parowara jest przede wszystkim fakt iż są one bardzo wartościowe, ponadto w prosty sposób możemy jednocześnie przygotować cały obiad.Dobry elektryczny parowar powinien mieć dużą moc- najlepiej 2000W. To pozwoli szybko uzyskać parę w pojemniku. Ale także odpowiednią pojemność np. 11 l. oraz programator, który daje nam ustawienie czasu gotowania, podtrzymywanie ciepła i opóźniony start.Przydatne są także: funkcja uzupełniania wody podczas gotowania, system łatwego przenoszenia żywności (służy do wyjmowania delikatnych potraw np. szparagów, które mogą rozpaść się podczas przekładania na talerz), pojemnik na ryż, podstawkę na jajka.
konto usunięte
Temat: Gotowanie na parze
Dziękuję za cenne wskazówki!będę się nimi sugerowała :)
Artur K. Carpe Diem
Temat: Gotowanie na parze
a ja mam pytanie czy dodajecie jakis ziół do wody od parownika?konto usunięte
Temat: Gotowanie na parze
ja nie, zawsze marnuje mięso przed parowaniem w marynacie.A dodawanie do wody poprawia smak?Dorota D. edytował(a) ten post dnia 15.01.11 o godzinie 19:42
konto usunięte
Następna dyskusja: