Beata Maliniewicz

Beata Maliniewicz właściciel, Mobilny
Dietetyk

Temat: Badania: Polacy o żywności ekologicznej

Chciałabym podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami na temat najnowszych badań dotyczących żywności ekologicznej. Badania zostały wykonane przez TNS na zlecenie Organic Farma Zdrowia (Opis dostępny tutaj: http://www.organicmarket.pl/component/content/article/... )

To co najbardziej mnie zdziwiło to fakt, że badani jako największy walor zdrowej żywności najczęściej wymieniali smak, a nie wartości odżywcze. Te znalazły się na drugim miejscu! Czyżby sprawdzało się tutaj, znane powiedzenie, że smak najlepszym sędzią? :-) Przyznam, że dla mnie główną wartością ekoproduktów jest ich korzystny wpływ na zdrowie - walory smakowe zaczęłam dostrzegać znacznie później, jeszcze później przyszedł etap smakowania, delektowania się. Czy Was też dziwią te wyniki?