konto usunięte

Temat: Przepisy "pięcioprzemianowe"

Zapraszam do dzielenia się doświadczeniem i wiedzą. Zależy mi na zdrowych, smacznych i prostych daniach wg Pięciu Przemian.

Jeśli piszecie blog, macie swoja stronę, lub znacie miejsca godne polecenia, piszcie!

Celem jest zachęcanie ludzi do unikania chemii, konserwantów, mrożonek, mikrofalówek, jedzenia w pośpiechu i byle czego.
Liczę na wsparcie:)

Na początek letni, wegetariański zestaw obiadowy
http://manipura.pl/kuchnia/przepisy/obiad1.html

Pozdrawiam i do dzieła, gotujmy zdrowo, jedzmy bez pośpiechu i cieszmy się latem!Ewelina Węgrzyn edytował(a) ten post dnia 19.06.10 o godzinie 13:23
Sylwia M.

Sylwia M.
http://medycyna-chin
ska.blogspot.com/
Blog o zdrowym
odży...

Temat: Przepisy "pięcioprzemianowe"

Witam,
zapraszam wszystkich na spotkania ze zdrowym odżywianiem oraz zmaganiami żółtodzioba z kuchnią Pięciu Przemian:

http://medycyna-chinska.blogspot.com/
oraz
http://www.facebook.com/#!/pages/Medycyna-chinska-dla-...
Anna Adamczyk

Anna Adamczyk urlop wychowawczy

Temat: Przepisy "pięcioprzemianowe"

Ja zrobiłam dzisiaj gulasz z wołowiny według PP. Wyszedł rewelacyjny. Wszyscy chcieli dokładki. Okazuje się jednak, że 60 dag wołowiny dla 4 osób to trochę mało. Mąż stwierdził, że nigdy nie jadł tak rewelacyjnego gulaszu! Podałam z kaszą jęczmienną. Bardzo polecam, pycha.

GULASZ Z WOŁOWINY
Z: 2 łyżki oliwy, 60 dag wołowiny
M: 0,5 łyżeczki imbiru
W: 2 szklanki wody
D: 1 pęczek natki pietruszki
O: 1 łyżeczka tymianku, ewentualnie gorąca woda do podlania
Z: 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki, 20 dag pieczarek
M: 3 cebule, 2 ząbki czosnku
W: 1 płaska łyżeczka soli
Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć w głębokim rondlu na oleju ciągle mieszając. Dodać imbir i zalać dwoma szklankami wody. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, tymianek. Podlać gorącą wodą jeżeli jest taka potrzeba. Przyprawić słodką czerwoną papryką. Pieczarki pokroić w paseczki. Cebule pokroić w krążki, czosnek posiekać. Wszystko dorzucić do gotującej się wołowiny. Posolić, przykryć i gotować jeszcze około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie.

Przepis z książki "Dieta długowieczności, gotowanie według Pieciu Przemian" Barbara Kuligowska
Kamila Golz - Malcer

Kamila Golz - Malcer Independent Business
Owner - Wellness
Consultant

Temat: Przepisy "pięcioprzemianowe"

Witam! Moje pierwsze zetknięcie z przepisem wg PP. Wtedy jeszcze nie wiedziałam nawet, że to jest zgodne z PP, powiem więcej, nie wiedziałam wtedy jeszcze w ogóle o PP :) Przepis na Kawę moją ukochaną na http://www.golzmalcer.net/?p=62
Pozdrawiam cieplutko



Wyślij zaproszenie do