Dorota
Urbanowska
Centrum Edukacyjne
Bezpieczna Żywność
Temat: Zdrowie naszych dzieci
Którz bardziej od młodych mam i ojców martwi się o zdrowie swojej pociechy, nie znam takiej osoby, to właśnie oni. Rodzicom zależy najbardziej aby pierwsze stałe pokarmy jakie dajemy naszemu maleństwu były jak najlepszej jakości, jak najzdrowsze, bez zanieczyszczeń chemicznych. Zadaję sobie pytanie dlaczego żaden z polskich producentów nie wyprodukował słoiczków dla maluszków z produktów ekologicznych? Moje dziecko, alergik musiało dostawać jak najczystsze, najbezpieczniejsze jedzenie. Jeździlam po sklepach z żywnością ekologiczną, gotowalam zupki, piekłam chleb. Dzis na konferencji dowiedzialam się że takie własnie słoiczki z ekologiczną zupką, deserkiem owocowym Polska firma będzie sprowadzać z zagranicy. Czy w Polsce nie ma producentów którzy produkowaliby taką żywność? Nie chce mi sie w to wierzyć.Pozdrawiam