Temat: SUPLEMENTACJA

Dlaczego warto i taniej jest zapobiegac chorobom, niz je leczyc? Thomas Edison powiedzial "Lekarz przyszłosci nie bedzie dawał lekow,ale interesował swoich pacjentow opieką nad ludzmi,dietą i zapobieganiu chorobom"

konto usunięte

Temat: SUPLEMENTACJA

Mądre i prawdziwe!

Temat: SUPLEMENTACJA

Dzieki Ada ale to nie ja to wymyslilam,ale zgadzam sie z tym w calosci.Chyba nie ma wystarczajacao duzo slow ,ksiazek i informacji na temat profilaktyki zdrowia,ktore pomagaja lepiej zrozumiec jak wazna w naszym zyciu ona jest.Profilaktyka jest stokroc tansza niz leczenie chorob,na ktore "pracujemy" cale zycie.Ale niestety jest to temat malo znany dla nas.

Temat: SUPLEMENTACJA

Cywilizacja niesie za soba zle odzywianie na ktore nie mamy wplywu,stres i brak ruchu i to sa czynniki ,ktore wplywaja na nasze zdrowie.Czesto ignorujemy objawy choroby w pierwszym jego stadium a potem jest czasami za pozno.

http://idealnybiznes.pl

Temat: SUPLEMENTACJA

Dokładnie tak: prośniej leczyć przyczyny - i tu trzeba zacząć, od przyczyn - po skutki.
Małgorzata M.

Małgorzata M. Collector, Atradius
Collections B.V.

Temat: SUPLEMENTACJA

Najpierw ludzie powinni wiedzieć,że ból głowy, bezsenność, nerwowość, ospałość, cienie pod oczami, skurcze, drganie powieki, zaparcia, osłabienie, zgaga, wzdęcia, czy bolesne miesiączki na 99% są przyczynami niedoboru wody, witamin, pierwiastków, aminokwasów lub NNKT, a nie APAPu i NO-SPY.

Temat: SUPLEMENTACJA

Dokladnie Malgosiu,po pierwsze to nie kazdy wie ze z niedoborow witamin, pierwiastkow sladowych,mikro makro elementow aminokwasow, mamy takie objawy, ale jeszcze jak uzupelnic te niedobory,a jezeli uzupelnic to jeszcze jak spowodowac zeby nasz organizm to "uzupelnienie" przyjal.Bo tak faktycznie malo osob ma swiadomosc ze zatoksyczniony organizm ma uboga zdolnosc przyjmowania witamin itp.Niedobory nie sa spowodowane tym ze nie spozywamy zdrowego jedzenia czy suplementow ale ze nasz zatoksyczniony organizm niewiele pobiera.Tak na przylad "pracujemy" nad osteaporoza, nie dlatego ze nie pilismy mleka czy nie przyjmowalismy np. tabletek z wapnem ale przez lata niewiele nasz organizm pobieral,a organizm muszac miec wapno , "rozgladal" sie skad by tu uzupelnic niedobory i najlatwiej bylo "pobrac" np z kosci...Wiec trzeba najpierw oczyscic organizm z toksyn i to juz jest dobry poczatek.

http://idealnybiznes.pl
Magda H.

Magda H. ipsa sua melior fama

Temat: SUPLEMENTACJA

Irenko, założę się, że akurat na tym forum wszyscy dobrze wiedzą, skąd się biorą choroby :)

A co do swiadomosci zbierania się toksyn w naszym organizmie - wiele (a może nawet wiekszość?) ludzi ją ma, ale ich styl zycia jest ich wyborem. Wygoda - to jest główny powod chorób cywilizacyjnych, w mniejszym stopniu brak wiedzy.
Cywilizacja nas rozleniwia.. z półek sklepowych wybieramy gotowce, przetworzoną żywność, ktora jest tylko wypelniaczem naszych żolądkow.. Zamiast spaceru - leżakowanie przed telewizorem.. Jak mowie - nasz wybór. I niełatwo jest zmienić mentalnośc ludzi, prawda? Ale warto próbować :)

Temat: SUPLEMENTACJA

Och Magdo "wyjelas mi to z ust" absolutnie sie pod tym podpisuje....piszac na forum jak masz do poruszenia wiele spraw, czasami sie zapomina o innej waznej sprawie (bo mozna pisac i pisac),ja sie skupilam na toksynach i na tym ze wszyscy wiedzac o tym nie robia z tym nic..I napewno zgodze sie z toba ze wybieramy rozleniwienie(ja rowniez nie jestem idealna), tak zyjemy ,to nam niesie cywilizacja .Chociaz chodzac na spotkania stwierdzam ze nie wszyscy wiedza skad sie biora choroby....mowia ze to genetycznie,predyspozycje,styl zycia ..itp ale nic z tym nie robia...dopoki nie spotkaja mnie hehehehehe..nieee, teraz sie smieje ,ale wiele rzeczy sobie uswiadamiaja i to jest fantastyczne.

http://idealnybiznes.pl

Władysław O.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora

Temat: SUPLEMENTACJA

Tak nauczeni jestesmy leczyc a nie zapobiegac chorobom

http://idealnybiznes.pl

konto usunięte

Temat: SUPLEMENTACJA

Zapobieganie chorobom unicestwiło by farmakologie.
Bogdan Rokicki

Bogdan Rokicki naturalnie zdrowy
manager systemowy

Temat: SUPLEMENTACJA

dzień dobry

A może skierowało by na właściwe tory? by nie leczyć skutków a przyczyny naszch chorób. W końcu jakby tak wszyscy poszli w kierunku zapobiegania to i ta gałąź gospodarki musiała by się zwrócić w stronę klienta:)
Piotr B.

Piotr B. Wielkie osiągnięcie
jest zwykle
rezultatem wielkiego
pośw...

Temat: SUPLEMENTACJA

KTÓRA apteka da CI leki na KREDYT ?

Obecnie na rynku jest coraz więcej dostępnych różnych leków na wiele dolegliwości trapiących społeczeństwo ludzi w wielu krajach. Wielu z nas przynajmniej raz było u lekarza rodzinnego lub u jakiegoś specjalisty. Po krótkim wywiadzie przepisują oni na recepcie kilka leków mówiąc, że one nam pomogą. Gdy choroba jest tylko infekcja bakteryjna czy wirusową to te leki są dość skuteczne i szybko objawy choroby ustępują. Jednak gdy choroba jest przewlekła na jednej wizycie u lekarza się nie kończy. Dostajemy kolejna receptę na nowy inny lek. I idziemy do apteki go wykupić. Tak musimy zapłacić za lek zanim go zażyjemy. I nawet jak okaże się nieskuteczny zwrotu pieniędzy nie otrzymamy. Dlatego w żadnej aptece nie kupimy leku na kredyt. Dzięki temu przemysł farmaceutyczny ciągle się rozwija wprowadzając coraz to nowsze leki za które musimy płacić. A ceny leków są coraz wyższe. I wiele osób po opłaceniu bieżących rachunków musi wybierać czy wykupi leki czy kupi cos dobrego do jedzenia. Często ludzie wybierają i kupują tania żywność o niższej wartości. Z czasem to prowadzi do braków składników odżywczych i gorszego funkcjonowania organizmu. Osłabiony organizm jest bardziej narażony na wystąpienie choroby. I gdy to nastąpi idziemy znowu do lekarza. I koło się zamyka. Kupując tańsze i gorsze produkty zapłacimy znacznie więcej bo własnym zdrowiem. Dlatego zanim wystąpią jakiekolwiek symptomy choroby powinniśmy zwrócić uwagę na odpowiednie jedzenie. Każdego dnia nasz organizm potrzebuje wielu związków są to białka, aminokwasy, tłuszcze, węglowodany, witaminy, enzymy, mikroelementy. Zjadanie nawet dużych ilości pożywienia, warzyw i owoców, nie dostarcza potrzebnych składników, bo jest ich tam mało lub nie ma wcale. Do niskiej jakości produktów spożywczych przyczyniają się niewłaściwa gospodarka rolna która przyczynia się do wyjałowienia gleby i tym samym brak składników pokarmowych w płodach rolnych. Durze plantacje roślin które tworzą monokulturę ograniczają ilość składników odżywczych w żywności. Stosowanie napromieniowania i konserwowania żywności i przedłuża termin przechowywania jej w magazynach. Coraz więcej jest również produktów spożywcze które w swym składzie zawierają produkty bardzo mocno oczyszczone jak cukier kryształ, biała mąka, ryż, kukurydza. Niewłaściwe przygotowanie do spożycia przez gotowanie, smażenie, grillowanie, zamrażanie. Przemysłowe przetwarzanie żywności. Wprowadzanie do produktów spożywczych organizmów GMO genetycznie zmodyfikowanych. Jeśli ze względów o których mówiłem powyżej nie jesteśmy w stanie uzupełnić braków poprzez „zdrowe odżywianie” - czyli takie w którym są wszystkie potrzebne składniki, w odpowiednich ilościach, należy korzystać z suplementacji. Poza sztucznymi witaminami które są reklamowane w telewizja są również naturalne produkty takie jak spirulina i grzyby Reishi które mogą stanowić dobre uzupełnienie naszej codziennej diety. Spirulina to- mikro alga spiralna, zaliczana jest do Cyjanobakterii, nazywanych również niebieskimi glonami. Najstarsze skały sedymentacyjne zawierające skamieniałości wskazują, że Cyjanobakterie pojawiły się już przed 3,5 miliardem lat, jako pierwsze zielone organizmy na niezamieszkanej, niezagospodarowanej Ziemi. Ich osiągnięciem ewolucyjnym było posiadanie chlorofilu, który posłużył do fotosyntezy, a więc do syntezy związków organicznych i produkcji tlenu. Ten sam chlorofil występujący u alg pierwotnych jest obecny we wszystkich roślinach zielonych po dziś dzień. Energia słoneczna jest wykorzystywana nie tylko przez chlorofil, lecz również przez inne barwniki, jak na przykład wartościowy dla zdrowia Beta- Karoten i interesująca z farmaceutycznego punktu widzenia Fikocyjanina. Spirulina posiada niezwykle duże zasoby tego barwnika. Dodatkowo zawiera całą gamę witamin i związków mineralnych, wspierające zdrowotnie enzymy, antyoksydanty oraz największą zawartość białka ze wszystkich naturalnych środków spożywczych. Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super- pożywienie. W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i
kompletnego zestawu substancji odżywczych. Szczególnie dotyczy to substancji, których brakuje w dzisiejszym pokarmie lub na skutek codziennych obciążeń cierpimy na ich niedobory, są to: żelazo, selen, witamina A i B12, które są obecne w spirulinie w dużych ilościach. Alga ta jest również interesująca ze względu na relatywnie wysoką zawartość
potasu przy jednocześnie niewielkiej zawartości sodu. Dzienne zapotrzebowanie na niektóre związki mineralne może być w znacznym stopniu pokryte już przy 10-cio gramowym spożyciu spiruliny i minimalnym dostarczeniu węglowodanów i tłuszczy. Spirulina znajduje się w kręgu zainteresowań wielu ludzi odchudzających się i poszczących,
gdyż 10 gramów ma tylko 36 kalorii. Spożywanie spiruliny praktycznie nie pociąga za sobą żadnego ryzyka, na co wskazują doświadczenia żywienia ludzkiego w kręgach wielu kultur, które sięgają setek a nawet tysiąca lat. Poza tym spirulina bogata jest w określone substancje wspierające zdrowotnie, które łącznie określa się mianem antyoksydantów, które
odgrywają znaczną rolę w hamowaniu procesów starzenia i zapobiegają powstawaniu nowotworów. Poza tym znajdują się też takie substancje jak sulfolipidy i polisacharydy, których aktywność przeciw chorobowa w różnych testach farmakologicznych wypadała bardzo obiecująco. Związki te wywierają działanie przeciw wirusowi HIV i opryszczki. Ponieważ spirulina nie posiada twardej ściany celulozowej, należy do substancji
łatwostrawnych. Wszystkie witaminy i związki mineralne w niej zawarte są łatwo przyswajalne przez organizm, ponieważ występują jako połączenia organiczne.
Wynika z powyższego co napisałem, że nie tylko ilość spożywanego jedzenia jest ważna ale również jego jakość. Wartościowa i odżywcza dieta może nas uchronić od wielu dolegliwości. Taka żywność i dodatki żywieniowe najlepszej jakości nie są tanie ale raczej warto zainwestować w swoje zdrowie zanim będziemy musieli zapłacić wysoką cenę za jego utratę.

Piotr Budnik
DXN Polska

Temat: SUPLEMENTACJA

Piotr B.:
KTÓRA apteka da CI leki na KREDYT ? Kupując tańsze i gorsze produkty zapłacimy znacznie więcej bo własnym zdrowiem. Dlatego zanim wystąpią jakiekolwiek symptomy choroby powinniśmy zwrócić uwagę na odpowiednie jedzenie. Każdego dnia nasz organizm potrzebuje wielu związków są to białka, aminokwasy, tłuszcze, węglowodany, witaminy, enzymy, mikroelementy. Zjadanie nawet dużych ilości pożywienia, warzyw i owoców, nie dostarcza potrzebnych składników, bo jest ich tam mało lub nie ma wcale.

Gdyby żywność nie zawierała żadnych składników mineralnych tak jak Pan pisze, to przynajmniej połowa Polaków jak i ludzi na świecie już by nie żyła. Owszem, żywność ma niedostateczną ilość potrzebnych składników, ale nie, że ich nie ma!
Do niskiej jakości produktów spożywczych przyczyniają się niewłaściwa gospodarka rolna która przyczynia się do wyjałowienia gleby i tym samym brak składników pokarmowych w płodach rolnych.

Twierdzi Pan, że to tylko gospodarka rolna jest temu winna? A przemysł? a coraz częstsze kataklizmy ekologiczne? A kwaśne deszcze, które są gł. z wyniku wysoko rozwiniętego przemysłu, zbyt dużej ilości samochodów na drogach, pestycydów? I to dzięki kwaśnym deszczom rolnik musi popryskać pomidory, musi popryskać jabłka i zboże, bo z deszczem przyjdzie jakaś zaraza która zniszczą te plony.
Niewłaściwe przygotowanie do spożycia przez gotowanie, smażenie, grillowanie, zamrażanie. Przemysłowe przetwarzanie żywności. Wprowadzanie do produktów spożywczych organizmów GMO genetycznie zmodyfikowanych.

Niewłaściwe przygotowanie potraw wynika tylko z tego, że ludzie nie mają czasu albo wiedzy jak przygotować zdrowo żywność. Bo warzywa mogą być najtańsze, co wcale nie oznacza: najgorsze, ale jeśli będą dobrze przygotowane, to pod względem wartości nie będą nic gorsze od warzyw eko czy bio, na które tak nigdy nie mamy do końca gwarancji czy są takie "eko", gdyż z doświadczenia wiem, mając własny ogródek, że własne jabłka jak i inne warzywa, dobrze przechowywane w styczniu/lutym już są zgnite lub owiędnięte, więc jak w sklepach ze zdrową żywnością mogą być w kwietniu dobre i szlachetne jabłka? Z importu? pyt. ret. GMO ma też i dobre strony, nie tylko złe. Sama też nie do końca jestem zwolenniczką GMO ale o tym też czasami warto pamiętać, że nie wszystko złe, co trochę zmienione :)
Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super- pożywienie. W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i
kompletnego zestawu substancji odżywczych.

No i tak już dzięki "super-pożywienie, doskonale wartościowe, działa przeciw wirusowi HIV" sprawił Pan niechęć do tego produktu, które ma być suplementem, jak się domyślam a nie pożywieniem. Nie neguję jego dobrych właściwości, składu i itd. choć badań pewnie na ten temat jest jeszcze mało na polskim rynku. To tak jakbym zaczęła takimi cudownymi hasłami promować np. guaranę. Też mało osób zna jej wartości i możliwości zastosowania. Tylko w następnych takich hasłach reklamowych produktu mniej cudowności proszę a więcej obiektywnego realizmu...

Janusz P.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora

Temat: SUPLEMENTACJA

Janusz P.:
A ja chcę zaprosić wszystkich do zapoznania się z Immunocal.
Jest to suplement diety uzyskiwany z serwatki mleka krowiego.

Fajnie... ale w takim razie jeśli ktoś ma nietolerancję lub alergię na białka mleczne lub laktozę, to już tego suplementu nie może spożywać...

Janusz P.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora

Janusz P.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora

Janusz P.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora



Wyślij zaproszenie do