Kaja
Korczyńska
Bloger, freelancer -
www.przepisyna.pl
Temat: Ananas z krewetkami i orzechami nerkowca
To danie należało do jednych z moich ulubionych kiedy byłam w Tajlandii.Teraz robię je gdy chcę podać coś oryginalnego i ciekawego.Jest sycące i wygląda egzotycznie.
SKŁADNIKI:
1 dojrzały ananas
garść orzechów nerkowca
świeża kolendra
80 g krewetek koktajlowych
torebka ryżu
Musimy przekroić na pół ananasa i wyjąc z niego miąższ który kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni z oliwą smarzymy krewetki przez 2 min, tak długo aby nie były surowe.W garnku z osoloną wodą gotujemy ryż.
Teraz do połówek ananasa wkładamy ryż, krewetki, orzechy nerkowca i posypujemy pokrojoną kolendrą.
Smacznego! ;)
Zapraszam także na http://przepisyna.plKaja Korczyńska edytował(a) ten post dnia 08.02.10 o godzinie 16:29