Magdalena
G.
Entrepreneur,
organic food fan
Temat: Żywność modyfikowana genetyczne - to szansa czy...
Jak uważacie ? Jakie zagrożenia niesie za sobą GMO, jest wielu zwolenników jak i przeciwników wprowadzania do żywności genetycznie modyfikowanych organizmów. Czy korporacyjna żywność to nasza przyszłość ? Wszystko na to wskazuję, że tak.Producenci ukrywają przed nami skąd bierze się jedzenie, które spożywamy. Przemysł nie chce, żeby konsument wiedział co je, bo mógł by stracić apetyt. Zaledwie garstka firm zrewolucjonizowała nasz sposób odżywiania, niestety "rewolucja" w negatywnym tego słowa znaczeniu.Blisko 90% produktów w każdym supermarkecie zawiera pochodne kukurydzy lub soi. Najczęściej jedno i drugie. Należy dodać, że kukurydza i soja pochodzi z plantacji modyfikowanych genetycznie.Magdalena G. edytował(a) ten post dnia 20.11.11 o godzinie 11:17