Lech
Tkaczyk
www.lech-tkaczyk.pl
; www.wydaj-sie.pl ;
www.ksiazka-nosn...
Temat: Kuchnia góralska - wznowienie książki Wydawnictwa Astrum
Wznowiliśmy książkę Kuchnia Góralska.Zapraszamy miłośników potraw góralskich do jej recenzji, przeczytania.
Zapraszamy na zakupy na stronę
http://kuchniagoralska.com.pl
http://wydawnictwo-astrum.pl
l.tkaczyk@astrum.wroc.pl
Poniżej opis książki.
Szukamy też odbiorców hurtowych tej książki.
Kuchnia góralska. Wydanie II
Seria: Zdrowie. Zdrowe diety
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
ISBN: 9788372774170
Cena: 19.90
Rok wydania: 2011
Opis:
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne „Góralu, czy ci nie żal”. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się „męczyć”, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu? Wystarczy nieco chęci oraz niewielka książeczka ze znanej już i cenionej serii „Zdrowie – jedz zdrowo, żyj dłużej”, tym razem poświęcona właśnie kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania „pańskie” – bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami”. Okrasiła to – jak na dobrą gaździnę przystało – nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie „Góralska”. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po Kuchnię góralską!
Więcej na stronie: http://kuchniagoralska.com.pl
seria Zdrowie
objętość 120 stron; oprawa broszurowa;