Temat: Jak zwiększyć ruch na stronie minimum o 100% w skali roku??
Znacie jeszcze jakieś inne sposoby, aby zwiększyć liczbę stałych czytelników stron? Nie chodzi mi tutaj już o samo pozycjonowanie, tylko o najskuteczniejsze formy reklamy Waszym zdaniem.
Znajdzie się ktoś kto podzieli się taką wiedzą?
1. content strony wysokiej jakosci i aktualizowany regularnie (powracajacy uzytkownicy)
2. rejestracja w katalogach (tu trzeba zrobic wieksze rozpoznanie, bo niektore katalogi tylko ciagna pieniadze, ale bywaja tez takie z ktorych ruch sie zwieksza
3. linki sponsorowane (nie tylko google adsense), w tym na stronach tematycznych
4. fora internetowe - jezeli twoja strona oferuje cos co moze pomoc uzytkownikom for - podaj zajawke i link do calej tresci na twojej stronie
5. newsgrupy - podobnie jak przy forach internetowych
6. publikacja twoich materialow i/lub artykulow na innych stronach tematycznych - jezeli jest to material wysokiej proby, z checia opublikuja twoj material w zamian za publikacje twojego logo i linku do strony; trzeba sie wysilic zeby taki material/artykul napisac, ale oplaca sie
7. Wymiana bannerow/linkow z innymi serwisami o podobnej tematyce
8. mechanizm "polec znajomemu" (w wiekszosci CMSow jest z automatu dostepny)
9. opinie zadowolonych klientow
10. powtarzaj kampanie reklamowe cyklicznie np. co miesiac na jeden tydzien link sponsorowany. W czasie kampani naturalne jest ze diametralnie wzrosnie liczba odwiedzin, ale juz po kampanii wynik odwiedzin powinien ustabilizowac sie na poziomie wyzszym niz przed kampania. Przez nastepne 3 tygodnie obserwujesz statystyki, i znowu tydzien kampanii. I tak do osiagniecia zalozonego poziomu. Jezeli zawartosc serwisu bedzie wysokiej wartosci - przybedzie z kazdym cyklem stalych uzytkownikow.
11. W tytulach (korzystaj z tagow H1, H2, H3, nie z innego formatowania) zawieraj slowa kluczowe, ktore maja byc odnalezione przez roboty wyszukiwarek.
Mozesz zaaplikowac wszystko powyzsze lub pozonglowac powyzszymi punktami.
Mi sie udalo potroic ilosc odwiedzin na mojej stronie i doprowadzic do tego ze linki do mojego serwisu zaczely sie pojawiac na stronach i forach zupelnie niezwiazanych z moja tematyka (np. na forum z kibic.pl, co mnie zupelnie rozbawilo :)
Pozdrawiam
T.
Tomasz Rudnik edytował(a) ten post dnia 19.01.09 o godzinie 07:51