Ewelina Bancerz-Poźniak

Specjalista ds. Rozwoju Komunikacji Marek, Nestle Polska S.A.
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

Microsoft Office Prawo jazdy kat B Portale Społecznościowe dietcoaching Artykuły dotyczące dietetyki, zdrowia organizacja pracy własnej oraz zespołu jadłospisy indywidualne jadłospisy w chorobach dietozależnych Motywowanie do zmiany przygotowywanie artykułów dotyczących żywienia

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Nestle Polska S.A.
Specjalista ds. Rozwoju Komunikacji Marek
- nawiązywanie i utrzymywanie dobrych kontaktów z dziennikarzami;
- przygotowywanie i przekazywanie dziennikarzom materiałów prasowych;
- monitorowanie publikacji prasowych na temat produktów i działań firmy i ich korekta;
- przygotowywanie wydarzeń i materiałów merytorycznych dla pracowników związanych z produktami i działaniami firmy.
Logo
Dietetyk i Specjalista Obsługi Klienta
Catering Dietetyczny Apet'eat
- opracowywanie jadłospisów zbiorowych i indywidualnych z uwzględnieniem stanu fizjologicznego i stanu zdrowia;
- czuwanie nad prawidłowym przygotowywaniem posiłków;
- bieżąca obsługa klienta: przyjmowanie zamówień, odpowiadanie na wiadomości e-mail, odbieranie telefonów, obsługa płatności;
- dbanie o zaopatrzenie firmy w produkty i materiały niezbędne do bieżącego funkcjonowania
Logo
Dietetyk
Centrum Dietetyczne Naturhouse Konstancin-Jeziorna
- wykonywanie pomiarów antropometrycznych i analizy składu ciała analizatorem Tanita
- przeprowadzanie wywiadów zdrowotnych i żywieniowych
- przygotowanie zaleceń dietetycznych
- motywowanie pacjentów i wspieranie ich w procesie zmiany nawyków żywieniowych
- prowadzenie dokumentacji pacjentów
- prowadzenie profilu Centrum na portalu Facebook i jego strony internetowej
- prowadzenie akcji marketingowych Centrum
Logo
Specjalista ds. Żywienia Człowieka
Mutant Muscle
Opracowanie merytoryczne etykiet preparatów dla sportowców wprowadzanych po raz pierwszy na polski rynek zgodnie z wymogami prawa żywnościowego.
Instytut Żywności i Żywienia
Dietetyk
Edukacja żywieniowa konsumentów w ramach Szwajcarsko-Polskiego Projektu pt. „Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej” realizowanego przez Polskie Towarzystwo Dietetyki we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia
NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
Dietetyk
Praca przy projekcie "Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy":
- analiza i ocena sposobu żywienia dzieci w wieku 13-36 miesięcy oraz jadłospisów dekadowych żłobków;
- wsparcie w zakresie zarządzania programem prace administracyjno-biurowe);
- przygotowanie szkoleń dla personelu warszawskich żłobków z zakresu zdrowego żywienia;
- redagowanie materiałów edukacyjnych przeznaczonych dla rodziców i personelu żłobków
Logo
Praktykant
Fundacja Banku Ochrony Środowiska
Praca przy projekcie "Czas na zdrowie" - ocena przesyłanych przez szkoły z całego kraju raportów z wykonania zadań konkursowych dotyczących zdrowego stylu życia
Warszawski Szpital dla Dzieci
Praktykant
Praktyka na oddziale pediatrycznym:
- kontrola jakości dostarczanych na oddział posiłków;
- analiza systemu żywienia i przygotowanie propozycji jego usprawnienia;
- organizowanie czasu dzieciom.
Logo
Zastępca Prezesa
Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków
- organizacja pracy Koła
- koordynowanie przygotowań do różnorodnych imprez m.in. Dni SGGW, Piknik Naukowy
- zdobywanie funduszy na działalność statutową Koła
- przygotowywanie sprawozdań z działalności
Urząd Miasta Stołecznego Warszawa
Koordynator projektu
Koordynowanie oceny organizacji żywienia w gimnazjach warszawskich oraz współautorstwo raportu „Ocena organizacji żywienia w warszawskich gimnazjach” przygotowanego na zlecenie Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy. (dostępny na stronie http://wiemcojem.um.warszawa.pl/files/organizacja_zywienia_w_gimnazjach_raport_2011.pdf)
Logo
Praktykant
Centrum Onkologii- Instytut im. Marii Skłodowskiej- Curie w Warszawie: dział żywienia
- analiza jakości odżywczej jadłospisów szpitala
- przygotowywanie propozycji jadłospisów szpitalnych
- przygotowywanie zapotrzebowania na produkty spożywcze w oparciu o jadłospis
Logo
Praktykant
Poradnia Dietetyczna w Centrum Diabetologicznym CSK MSWiA w Warszawie
- pomiary parametrów antropometrycznych pacjentów i ich analiza
- analiza i ocena jadłospisów pacjentów
- prowadzenie konsultacji dietetycznych
- analiza dostępnych materiałów edukacyjnych przeznaczonych dla osób z cukrzycą typu 2 pod względem kompletności i wartości merytorycznej
- zapoznawanie się z metodami leczenia behawioralnego i farmakologicznego osób z cukrzycą
- przygotowywanie kart pacjentów i ich uzupełnianie oraz obsługa programu komputerowego do rejestracji wizyt

Szkolenia i kursy

28.02.2015 - Konferencja "Jak emocje wpływają na żywienie. Najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej."
07.12.2014 - Interdyscypilnarna Konferencja "Zaburzenia odżywiania się”
16.10.2014 - Konferencja "Diagnozowanie zaburzeń jelitowych"
14-15.09.2013 - Szkolenie "Dietcoaching" stopień I i II
16-17.04.2013 - V Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka
15.04.2013 - Akademia e-marketingu
7-9.11.2012 - V Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego"
31.03.2012 - Konferencja Naukowa „Aktywność fizyczna na każdej recepcie”
3.12.2011 - Konferencja szkoleniowa dla dietetyków "Dieta bezglutenowa 2011"
30.11.2011 - I Studencka Konferencja Żywieniowa „Wypij Wiedzę Z Nami”: prezentacja „Badanie wpływu spożycia kawy na ciśnienie tętnicze krwi”
26.11.2011 - II Konferencja Naukowa "Żywienie. Zdrowie i choroby"
19 - 22.10.2011 - ELLS Scientific Student Conference w Wageningen w Holandii - prezentacja “Effect of Coffee Consumption on Blood Pressure and Heart Rate in Normotensive Young Adults”

Edukacja

Logo
Dietetyka, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Dietetyka, licencjackie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Inne

Zainteresowania

wędrówki po górach, dobra książka, historia Polski, szczególnie z okresu II wojny światowej

Organizacje

Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Dietetyki - członek

Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków - Zastępca Prezesa

Inne

1. Koordynator projektu "Stawiamy na zdrowie mamy" popularyzującego wiedzę z zakresu żywienia w okresie ciąży i karmienia piersią (XI.2012- IX.2013)
2. Prowadzenie zajęć z zakresu zdrowego żywienia w ramach akcji “Piramida żywienia przedszkolaka” (XI.2011 – II.2012)
3. Organizacja warsztatów dla osób z cukrzycą typu 2 “Co diabetyk wiedzieć powinien” i prowadzenie zajęć z zakresu czytania i interpretowania informacji zawartych na opakowaniach produktów spożywczych (X – XII.2011)
4. Koordynator projektu badawczego “Wpływ kofeiny na spoczynkową przemianę materii, wartość ciśnienia krwi i tętna u młodych dorosłych” (2010- 2011)
5. Stypendystka Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy (2008-2009)

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.