Dorota Turek
Kierownik działu technologiczno-jakościowego, U Jędrusia
Kraków,
małopolskie
Umiejętności
Zarządzanie produkcją
Technologia
Zarządzanie zespołem
zarządzanie kontrolą jakości
Znajomość przepisów prawa żywnościowego Polski i UE
Zarządzanie Działem Rozwoju Produktu
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. Rynku żywnościowego
W ramach laboratorium badania żywności:
- przeprowadzanie usług dla klienta (ocena, weryfikacja, inspekcja produkcji żywności, pobieranie
próbek)
- pozyskiwanie nowych oraz obsługa stałych klientów
- doradztwo w zakresie prawa żywnościowego
- weryfikacja etykiet produktów spożywczych w tym współpraca z sieciami
handlowymi
- przygotowywanie opinii i ekspertyz do wyników badań laboratoryjnych
- przeprowadzanie usług dla klienta (ocena, weryfikacja, inspekcja produkcji żywności, pobieranie
próbek)
- pozyskiwanie nowych oraz obsługa stałych klientów
- doradztwo w zakresie prawa żywnościowego
- weryfikacja etykiet produktów spożywczych w tym współpraca z sieciami
handlowymi
- przygotowywanie opinii i ekspertyz do wyników badań laboratoryjnych
Technolog
Zakład Cukierniczo-Spożywczy B&G
- opracowywanie receptur, technologii wytwarzania
- przygotowywanie dokumentacji technicznej, labelingów, specyfikacji (również
dla sieci handlowych)
- weryfikacja projektów opakowań pod kątem zgodności z przepisami prawa
żywnościowego
- dobór i akceptacja surowców (jakość, dokumentacja, warunki handlowe)
- opracowywanie dokumentacji wewnętrznej w ramach systemu zarządzania
jakością (ISO 9001, BRC)- przeprowadzanie audytów wewnętrznych, udział w
audytach zewnętrznych
- opracowywanie analiz w ramach wprowadzania systemu BRC – analizy zagrożeń
surowców, procesów, listy kwalifikowanych dostawców itp.
- kontrola jakości wyrobów gotowych, opracowywanie programu badań i kontroli
- przygotowywanie dokumentacji technicznej, labelingów, specyfikacji (również
dla sieci handlowych)
- weryfikacja projektów opakowań pod kątem zgodności z przepisami prawa
żywnościowego
- dobór i akceptacja surowców (jakość, dokumentacja, warunki handlowe)
- opracowywanie dokumentacji wewnętrznej w ramach systemu zarządzania
jakością (ISO 9001, BRC)- przeprowadzanie audytów wewnętrznych, udział w
audytach zewnętrznych
- opracowywanie analiz w ramach wprowadzania systemu BRC – analizy zagrożeń
surowców, procesów, listy kwalifikowanych dostawców itp.
- kontrola jakości wyrobów gotowych, opracowywanie programu badań i kontroli
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.