Umiejętności
Piekarstwo
Produkcja żywności
Microsoft Office
Rozwój produktu
Project Management
R & D
Zarządzanie projektami
Wyroby cukiernicze
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Technologii Zakładowej/Specjalista Technolog w Dziale Rozwoju Produktów
* Zarządzanie Działem Technologii i Laboratorium Zakładowym (grupa ok. 6 osób - laboranci, technolodzy)
* Opracowywanie nowych i modyfikacja istniejących produktów w segmencie słodyczy i suplementów diety
* Przygotowywanie prób produktów
* Opracowywanie, prowadzenie i nadzorowanie dokumentacji technologicznej (receptury, normy zużycia opakowań, specyfikacje, instrukcje wycinkowe, instrukcje pracy)
* Nadzór nad jakością produkowanych wyrobów, rozwiązywanie problemów oraz opracowywanie nowych rozwiązań w zakresie technologii produkcji
* Ustalanie informacji na opakowania i etykiety
* Ustalanie i aktualizacja metod kontroli międzyfazowej i wyrobów gotowych
* Analiza strat technologicznych i odchyleń
* Testowanie i akceptacja nowych surowców i opakowań
* Codzienna współpraca z Działem Produkcji, Sprzedaży, Marketingu, Jakości etc
* i wiele innych...
* Opracowywanie nowych i modyfikacja istniejących produktów w segmencie słodyczy i suplementów diety
* Przygotowywanie prób produktów
* Opracowywanie, prowadzenie i nadzorowanie dokumentacji technologicznej (receptury, normy zużycia opakowań, specyfikacje, instrukcje wycinkowe, instrukcje pracy)
* Nadzór nad jakością produkowanych wyrobów, rozwiązywanie problemów oraz opracowywanie nowych rozwiązań w zakresie technologii produkcji
* Ustalanie informacji na opakowania i etykiety
* Ustalanie i aktualizacja metod kontroli międzyfazowej i wyrobów gotowych
* Analiza strat technologicznych i odchyleń
* Testowanie i akceptacja nowych surowców i opakowań
* Codzienna współpraca z Działem Produkcji, Sprzedaży, Marketingu, Jakości etc
* i wiele innych...
Technolog
* Opracowywanie i wdrażanie nowych produktów
* Przeprowadzanie prób technologicznych oraz przygotowywanie próbek nowych wyrobów dla klientów
* Opracowywanie i aktualizowanie receptur, instrukcji technologicznych, norm materiałowych, specyfikacji jakościowych
* Nadzór nad procesami technologicznymi oraz jakością produkowanych wyrobów
* Opracowywanie i weryfikacja tekstów na opakowania
* Przeprowadzanie paneli sensorycznych nowych wyrobów
* Testowanie i akceptacja nowych surowców oraz opakowań
* Aktualizacja danych technologicznych w systemie SAP
* Przeprowadzanie prób technologicznych oraz przygotowywanie próbek nowych wyrobów dla klientów
* Opracowywanie i aktualizowanie receptur, instrukcji technologicznych, norm materiałowych, specyfikacji jakościowych
* Nadzór nad procesami technologicznymi oraz jakością produkowanych wyrobów
* Opracowywanie i weryfikacja tekstów na opakowania
* Przeprowadzanie paneli sensorycznych nowych wyrobów
* Testowanie i akceptacja nowych surowców oraz opakowań
* Aktualizacja danych technologicznych w systemie SAP
Laborant
* Wykonywanie analiz fizykochemicznych surowców, opakowań, półproduktów i wyrobów
gotowych
* Kontrola jakości półproduktów i wyrobów gotowych
* Odbiór jakościowy dostaw surowców i opakowań
* Kontrola i kalibracja urządzeń pomiarowych
* Kontrola higieniczna urządzeń produkcyjnych i pracowników
* Udział w auditach wewnętrznych i zewnętrznych (m.in. certyfikacja BRC)
gotowych
* Kontrola jakości półproduktów i wyrobów gotowych
* Odbiór jakościowy dostaw surowców i opakowań
* Kontrola i kalibracja urządzeń pomiarowych
* Kontrola higieniczna urządzeń produkcyjnych i pracowników
* Udział w auditach wewnętrznych i zewnętrznych (m.in. certyfikacja BRC)
praktykant Działu Technologii, Badań i Rozwoju
* zapoznanie się z instrukcjami technologicznymi
* zapoznanie się z tworzeniem receptur, norm opakowań, specyfikacji surowcowych, specyfikacji wyrobu gotowego
* zapoznanie się z procesami produkcyjnymi i obserwacja ich przebiegu
* weryfikacja danych umieszczonych na projektach opakowań
* współudział w tworzeniu nowych produktów- wydział karmelków formowanych
* prace laboratoryjne
* porządkowanie dokumentacji technologicznej
* współudział w bieżących pracach działu
* zapoznanie się z tworzeniem receptur, norm opakowań, specyfikacji surowcowych, specyfikacji wyrobu gotowego
* zapoznanie się z procesami produkcyjnymi i obserwacja ich przebiegu
* weryfikacja danych umieszczonych na projektach opakowań
* współudział w tworzeniu nowych produktów- wydział karmelków formowanych
* prace laboratoryjne
* porządkowanie dokumentacji technologicznej
* współudział w bieżących pracach działu
monitoring prasy
* wyszukiwanie odpowiednich informacji w artykułach magazynów branżowych
* nadawanie artykułom PKD
* wycena reklam
* wprowadzanie danych do systemu
* nadawanie artykułom PKD
* wycena reklam
* wprowadzanie danych do systemu
Szkolenia i kursy
04.12.13 – 05.12.13 Otmuchów, Szkolenie: Audytor wewnętrzny systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
02.10.2013 Krzycko Małe, Szkolenie w firmie Werner Kenkel - poznanie technologii produkcji opakowań z tektury, projektowanie opakowań, nadruk offset i flexo
26.09.2013 Katowice, Szkolenie: Znakowanie żywności – aktualna wiedza i aspekty praktyczne
05.06.13 – 06.06.13 , Warszawa - Akademia PFPŻ: Jakość i bezpieczeństwo żywności
20.03.2013, Warszawa - Konferencja: Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny, PFPŻ
29-30.10.2012, Otmuchów - Szkolenie: Zarządzanie projektem w praktyce, DOOR Group
21.06.2012, 10.07.2012, Otmuchów - Szkolenie: Analiza sensoryczna – podstawy teoretyczne, praktyczna realizacja badań, Ergo Solutions
10.10.2011, Warszawa - Szkolenie: "Znakowanie środków spożywczych" - IGI Food Consulting
21.08.2011, Tychy - Szkolenie w TOP S.A.: Poznanie technologii produkcji opakowań z tektury, projektowanie opakowań, poznanie metody nadruku pre-print.
10.03.2011, Katowice - Warsztat: "Negocjacje. Podstawy negocjacji handlowych" - SMG/KRC POLAND HUMAN RESOURCES
16.04.2010, Kraków - Warsztat: "Lean Thinking" - Henryk Metz
23.03.2010, Kraków - Warsztat: "Metaprogramy jako narzędzie komunikacji i wstęp do skutecznej perswazji", Wszechnica UJ
18.01.2010, Kraków - Warsztat: "Badanie potrzeb klientów", Wszechnica UJ
03.12.2009, Kraków - Szkolenie: "Jak zaangażować klienta w świat marki - case na przykładzie niestandardowej komunikacji M&M's", MARS Polska
25.05.2009, Kraków - Warsztat "Projekt - realizacja i zarządzanie", Wszechnica UJ
31.03.2009, Kraków - Szkolenie "Techniki brainstorm oraz grupowego rozwiązywania problemów" - dr Wojciech Pająk
31.03.2009, Kraków - Szkolenie "Podział zadań ze względu na typy osobowości" poprowadzone przez MindLab
02.12.2008, Kraków - Warsztat: "Filozofia LEAN w supply chain - jak zamienić push na pull", MARS Polska
02.12.2008, Kraków - Wykład: "Optymalizacja łańcucha logistycznego - czyli logistyka od A do Z na przykładzie MARS Polska".
17.03.2008, Warszawa - Szkolenie "Techniki pamięciowe - perfekcyjna praca z informacją" poprowadzone przez Akademię Nauki
04.03.2008, Kraków - "Warsztaty Umiejętności" organizowane przez Grupę Żywiec S.A. w ramach Warzelni Talentów
02.10.2013 Krzycko Małe, Szkolenie w firmie Werner Kenkel - poznanie technologii produkcji opakowań z tektury, projektowanie opakowań, nadruk offset i flexo
26.09.2013 Katowice, Szkolenie: Znakowanie żywności – aktualna wiedza i aspekty praktyczne
05.06.13 – 06.06.13 , Warszawa - Akademia PFPŻ: Jakość i bezpieczeństwo żywności
20.03.2013, Warszawa - Konferencja: Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny, PFPŻ
29-30.10.2012, Otmuchów - Szkolenie: Zarządzanie projektem w praktyce, DOOR Group
21.06.2012, 10.07.2012, Otmuchów - Szkolenie: Analiza sensoryczna – podstawy teoretyczne, praktyczna realizacja badań, Ergo Solutions
10.10.2011, Warszawa - Szkolenie: "Znakowanie środków spożywczych" - IGI Food Consulting
21.08.2011, Tychy - Szkolenie w TOP S.A.: Poznanie technologii produkcji opakowań z tektury, projektowanie opakowań, poznanie metody nadruku pre-print.
10.03.2011, Katowice - Warsztat: "Negocjacje. Podstawy negocjacji handlowych" - SMG/KRC POLAND HUMAN RESOURCES
16.04.2010, Kraków - Warsztat: "Lean Thinking" - Henryk Metz
23.03.2010, Kraków - Warsztat: "Metaprogramy jako narzędzie komunikacji i wstęp do skutecznej perswazji", Wszechnica UJ
18.01.2010, Kraków - Warsztat: "Badanie potrzeb klientów", Wszechnica UJ
03.12.2009, Kraków - Szkolenie: "Jak zaangażować klienta w świat marki - case na przykładzie niestandardowej komunikacji M&M's", MARS Polska
25.05.2009, Kraków - Warsztat "Projekt - realizacja i zarządzanie", Wszechnica UJ
31.03.2009, Kraków - Szkolenie "Techniki brainstorm oraz grupowego rozwiązywania problemów" - dr Wojciech Pająk
31.03.2009, Kraków - Szkolenie "Podział zadań ze względu na typy osobowości" poprowadzone przez MindLab
02.12.2008, Kraków - Warsztat: "Filozofia LEAN w supply chain - jak zamienić push na pull", MARS Polska
02.12.2008, Kraków - Wykład: "Optymalizacja łańcucha logistycznego - czyli logistyka od A do Z na przykładzie MARS Polska".
17.03.2008, Warszawa - Szkolenie "Techniki pamięciowe - perfekcyjna praca z informacją" poprowadzone przez Akademię Nauki
04.03.2008, Kraków - "Warsztaty Umiejętności" organizowane przez Grupę Żywiec S.A. w ramach Warzelni Talentów
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Inżynieria
Inne
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Zainteresowania
taniec (dancehall, reggaeton)
Zumba :)
chemia kosmetyczna, domowa produkcja kosmetyków
kino alternatywne - głównie twórczość Almodovara, kino czeskie, skandynawskie
dietetyka
neuroscience
Lean Manufacturing
Zumba :)
chemia kosmetyczna, domowa produkcja kosmetyków
kino alternatywne - głównie twórczość Almodovara, kino czeskie, skandynawskie
dietetyka
neuroscience
Lean Manufacturing
Inne
Osiągnięcia:
* Dyplom technika BHP
* Finalistka konkursu "Międzynarodowe Forum Nestle" - wygrana za case studies:
"Water saving strategy"
i "Waste reduction issue",
przygotowane przez menagerów Działu Technicznego Nestle Polska.
* Pomoc w organizacji Festiwalu Kreatywności 2009
Umiejętności:
* obsługa systemów operacyjnych na poziomie użytkownika: Windows, GNU/ Linux, w tym dobra znajomość pakietów MS Office, Open Office
* prawo jazdy kat. B
* praktyczna znajomość systemu HACCP, standardu BRC
* Dyplom technika BHP
* Finalistka konkursu "Międzynarodowe Forum Nestle" - wygrana za case studies:
"Water saving strategy"
i "Waste reduction issue",
przygotowane przez menagerów Działu Technicznego Nestle Polska.
* Pomoc w organizacji Festiwalu Kreatywności 2009
Umiejętności:
* obsługa systemów operacyjnych na poziomie użytkownika: Windows, GNU/ Linux, w tym dobra znajomość pakietów MS Office, Open Office
* prawo jazdy kat. B
* praktyczna znajomość systemu HACCP, standardu BRC
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Active English
Goldenline's forum in English for professionals with a passion to learn and share their knowledge. :o)
We are not limited to British or American English but all the varieties of the language are welc
Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Studenci i absolwenci AR w Krakowie wszystkich wydziałów
Anglosphere
Goldenline's international English-speaking group.
English with native speakers of English.
Anioły Pracy
Jesteśmy społecznością ludzi pomagających sobie nawzajem w znalezieniu pracy zgodnej z naszymi umiejętnościami, predyspozycjami (talentami) i indywidualnymi priorytetami.
Aparatura analityczna
Grupa poświęcona zagadnieniom związanym z aparaturą analityczną wykorzystywaną w laboratoriach.
Pomoc w szerokim tego slowa znaczeniu... kruczki/doświadczenia/uwagi/serwisowanie
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Baba Za Kierownicą
dla wszystkich odważnych kobiet które na polskich drogach świetnie sobie radzą częściej z ignorancją niż dziurami i koleinami ;)
Best Management Practice
Best Management Practice For Portfolio, Programme, Project, Risk and Service Management (MSP, P3O, M_o_R, ITIL, PRINCE2)