Donata Weigel-Muszyńska

Specjalista ds legislacji - prawo żywnościowe
Wrocław, dolnośląskie

Języki

angielski
dobry
rosyjski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Kerry Polska Sp. z o.o.
Specjalista ds legislacji
- bieżące śledzenie zmian w prawie żywnościowym,
- opracowywanie i uaktualnianie specyfikacji zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego,
- opracowywanie i uaktualnianie etykiet zgodnie z wymogami dotyczącymi znakowania żywności,
- legislacja produktów na Rosję, Białoruś, Ukrainę. Opracowywanie i uaktualnianie specyfikacji łącznie z MSDS oraz etykiet, zgodne z wymaganiami prawnymi obowiązującymi w tych krajach,
- stały kontakt z dostawcami. Uaktualnianie specyfikacji na kupowane surowce w związku ze zmianami w prawodawstwie. Uzyskiwanie potrzebnych certyfikatów i oświadczeń wynikających z bieżących potrzeb,
- nadawanie kodów PKWiU oraz taryf celnych dla produktów i surowców,
- opracowywanie wyjaśnień dotyczących obowiązujących przepisów prawnych dla klientów polskich.
Logo
Główny Technolog
Masarnia P.P.H.U
- opracowywanie receptur i norm na wędliny zgodnych aktualnymi wytycznymi prawa żywnościowego,
- ustawienie procesów technologicznych na produkcji
- nadzorowanie przebiegu produkcji,
- sporządzanie zakładowego planu HACCP,
- szkolenie pracowników w zakresie GHP i GMP, HACCP.
Grupa Impel
Specjalista ds. Technologii
- porządzanie receptur na dania i ich wdrażanie,
- organizowanie szkoleń z zakresu Technologii,
- bieżąca kontrola rentowności obsługiwanych obiektów,
- monitorowanie programu komputerowego dietetyczno-księgowego.
Logo
Specjalista ds. technologii do kwietnia 2000r, Specjalista ds. handlu od maja do września 2000r
ANIMEX S.A. – Z.M. „Przylep”
- opracowywanie Norm Zakładowych i nowych receptur wędlin oraz ich wdrażanie,
- ustalanie procesów technologicznych,
- kierowanie pracą na produkcji,
- kontrola jakości wyrobów,
- opracowywanie zakładowego planu kontroli jakości HACCP.

Specjalista ds. handlu od maja do września 2000r.
- bieżąca obsługa cenników dla sieci handlowych,
- ustalanie promocji cenowych,
- przygotowywanie ofert cenowych, utrzymywanie kontaktów z kluczowymi klientami, oraz nawiązywanie współpracy z nowymi klientami.

Edukacja

Logo
Zarządzanie Firmą w Gospodarce Rynkowej, studia podyplomowe
Akademia Ekonomiczna
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Akademia Rolnicza

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Prawo
Inne
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Inne

bardz dobra znajomość prawa żywnościowego
bardzo dobra znajomość systemu zarządzania jakością HACCP.
dobra znajomość obsługi komputera
posiadam prawo jazdy kategorii „B”