Umiejętności
Analiza, usprawnianie i podnoszenie efektywności funkcjonowania kluczowych obszarów firmy.
Języki
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Starszy Specjalista ds. Zakupów
Tworzenie, zawieranie i negocjowanie umów
o Negocjowanie, zawieranie umów i kontraktów, kontrola ich realizacji oraz rozwiązywanie
bieżących problemów
o Analiza rynku, poszukiwanie nowych dostawców
o Współpraca z klientem wewnętrznym w zakresie zakupów indirect oraz nowych inwestycji
o Optymalizacja procesów zakupowych
o Wybór najbardziej korzystnych ofert dostawców pod względem kosztowym i merytorycznym
o Przygotowywanie prawidłowej dokumentacji zakupowej
o Ocena dostawców zgodnie z procedurą firmy
o Przygotowywanie raportów, analiz, prezentacji związanych z prowadzonymi procesami
zakupowymi
o Negocjowanie, zawieranie umów i kontraktów, kontrola ich realizacji oraz rozwiązywanie
bieżących problemów
o Analiza rynku, poszukiwanie nowych dostawców
o Współpraca z klientem wewnętrznym w zakresie zakupów indirect oraz nowych inwestycji
o Optymalizacja procesów zakupowych
o Wybór najbardziej korzystnych ofert dostawców pod względem kosztowym i merytorycznym
o Przygotowywanie prawidłowej dokumentacji zakupowej
o Ocena dostawców zgodnie z procedurą firmy
o Przygotowywanie raportów, analiz, prezentacji związanych z prowadzonymi procesami
zakupowymi
Specjalista ds. Zarządzania Aktywami i Kontroli Zakupów / Szef Zespołu (2014-2015)
Międzynarodowy Port Lotniczy im. Jana Pawła II Kraków – Balice / MPL Services
- Negocjowanie kontraktów z dostawcami w celu osiągania najlepszych warunków technicznych i komercyjnych niezbędnych do realizacji projektów.
- Wdrożenie polityki zakupowej dla poszczególnych kategorii zakupowych.
- Analiza konkurencyjności warunków zakupów oraz poszukiwanie nowych i alternatywnych źródeł dostaw. Wybór i weryfikacja kooperantów.
- Przygotowywanie analiz i prognoz budżetowych; optymalizacja oraz kontrola kosztów prowadzonego działu.
- Ustalanie warunków i zapisów kontraktowych w umowach z obszaru zakupów.
- Tworzenie procedur wewnętrznych oraz wdrażanie nowych narzędzi wspierających efektywność pracy i poprawę wyników.
- Kierowanie wielofunkcyjnym zespołem (10 osób) w pełnym zakresie prac: ustalanie celów indywidualnych i zespołowych, dyscyplina pracy, motywowanie, egzekwowanie realizacji powierzonych zadań, oceny okresowe, plany rozwojowe.
- Sprzedaż zbędnych aktywów Spółki na rynkach krajowych i zagranicznych.
- Przeprowadzenie projektu uruchomienia nowych lokali na terenie nowego terminalu.
- Wdrożenie polityki zakupowej dla poszczególnych kategorii zakupowych.
- Analiza konkurencyjności warunków zakupów oraz poszukiwanie nowych i alternatywnych źródeł dostaw. Wybór i weryfikacja kooperantów.
- Przygotowywanie analiz i prognoz budżetowych; optymalizacja oraz kontrola kosztów prowadzonego działu.
- Ustalanie warunków i zapisów kontraktowych w umowach z obszaru zakupów.
- Tworzenie procedur wewnętrznych oraz wdrażanie nowych narzędzi wspierających efektywność pracy i poprawę wyników.
- Kierowanie wielofunkcyjnym zespołem (10 osób) w pełnym zakresie prac: ustalanie celów indywidualnych i zespołowych, dyscyplina pracy, motywowanie, egzekwowanie realizacji powierzonych zadań, oceny okresowe, plany rozwojowe.
- Sprzedaż zbędnych aktywów Spółki na rynkach krajowych i zagranicznych.
- Przeprowadzenie projektu uruchomienia nowych lokali na terenie nowego terminalu.
Menadżer ds. Sprzedaż i Nadzoru
Sfinks Polska S.A. Restauracja „Chłopskie Jadło” i „Sphinx” Katarzyna Tworzydło
Obowiązki:
- analiza, usprawnianie i podnoszenie efektywności funkcjonowania kluczowych obszarów restauracji,
- budowanie i realizacja strategii działań sprzedażowych i marketingowych,
- szkolenia pracowników w zakresie: sprzedaży i obsługi klienta,
- zarządzanie personelem oraz planowanie zatrudnienia,
- nadzór i kontrola nad dokumentacją finansowa, sporządzanie raportów finansowych,
- pozyskiwanie klientów, nawiązywanie i utrzymywanie z nimi długofalowych relacji.
Osiągnięcia:
- restrukturyzacja restauracji „Chłopskie Jadło”,ul.Grodzka 9 Kraków
- pozyskanie nowej grupy klientów,
- przygotowanie techniczne i merytoryczne otwarcia nowej restauracji Sphinx w Krakowie,
- otwarcie i rozruch nowej restauracji Sphinx w Krakowie.
- analiza, usprawnianie i podnoszenie efektywności funkcjonowania kluczowych obszarów restauracji,
- budowanie i realizacja strategii działań sprzedażowych i marketingowych,
- szkolenia pracowników w zakresie: sprzedaży i obsługi klienta,
- zarządzanie personelem oraz planowanie zatrudnienia,
- nadzór i kontrola nad dokumentacją finansowa, sporządzanie raportów finansowych,
- pozyskiwanie klientów, nawiązywanie i utrzymywanie z nimi długofalowych relacji.
Osiągnięcia:
- restrukturyzacja restauracji „Chłopskie Jadło”,ul.Grodzka 9 Kraków
- pozyskanie nowej grupy klientów,
- przygotowanie techniczne i merytoryczne otwarcia nowej restauracji Sphinx w Krakowie,
- otwarcie i rozruch nowej restauracji Sphinx w Krakowie.
Menedżer Zarządzający
Restauracja Piwnica „Pod Złotą Pipą”, Kraków
Obowiązki:
- analiza, usprawnianie i podnoszenie efektywności funkcjonowania kluczowych obszarów restauracji,
- budowanie i realizacja strategii działań sprzedażowych i marketingowych,
- szkolenia pracowników w zakresie: sprzedaży i obsługi klienta, HACCAP oraz BHP,
- zarządzanie zaopatrzeniem i logistyką dostaw,
- zarządzanie personelem oraz planowanie zatrudnienia,
- nadzór i kontrola nad dokumentacją finansowa, sporządzanie raportów finansowych i remontowych,
- pozyskiwanie klientów, nawiązywanie i utrzymywanie z nimi długofalowych relacji,
Osiągnięcia:
- obniżenie kwoty zaangażowania środków pieniężnych o x %,
- obniżenie kosztów kupowanego towaru z uwzględnieniem poprawy jakości o x %,
- obniżenie ilości przeterminowanych towarów o x %,
- uszczelnienie systemu kontroli remanentowej,
- oszczędność czasu (opracowanie nowego systemu logistyki zamówień towarów trwałych i nietrwałych oraz zmiana form dostaw),
- obniżenie kosztów pracowniczych o x % przy wydłużeniu średniego stosunku pracy dla restauracji o ponad 1 rok (wprowadzenie narzędzi wiążących pracowników z firmą przy redukcji kosztów pracowniczych oraz zmianie systemu pracy i wynagrodzeń),
- sprzedaż restauracji w wyznaczonym przez Zarząd terminie w okresie bessy na rynku i uzyskanie kwoty zainwestowanych środków oraz kwoty za x-letnie zyski.
- analiza, usprawnianie i podnoszenie efektywności funkcjonowania kluczowych obszarów restauracji,
- budowanie i realizacja strategii działań sprzedażowych i marketingowych,
- szkolenia pracowników w zakresie: sprzedaży i obsługi klienta, HACCAP oraz BHP,
- zarządzanie zaopatrzeniem i logistyką dostaw,
- zarządzanie personelem oraz planowanie zatrudnienia,
- nadzór i kontrola nad dokumentacją finansowa, sporządzanie raportów finansowych i remontowych,
- pozyskiwanie klientów, nawiązywanie i utrzymywanie z nimi długofalowych relacji,
Osiągnięcia:
- obniżenie kwoty zaangażowania środków pieniężnych o x %,
- obniżenie kosztów kupowanego towaru z uwzględnieniem poprawy jakości o x %,
- obniżenie ilości przeterminowanych towarów o x %,
- uszczelnienie systemu kontroli remanentowej,
- oszczędność czasu (opracowanie nowego systemu logistyki zamówień towarów trwałych i nietrwałych oraz zmiana form dostaw),
- obniżenie kosztów pracowniczych o x % przy wydłużeniu średniego stosunku pracy dla restauracji o ponad 1 rok (wprowadzenie narzędzi wiążących pracowników z firmą przy redukcji kosztów pracowniczych oraz zmianie systemu pracy i wynagrodzeń),
- sprzedaż restauracji w wyznaczonym przez Zarząd terminie w okresie bessy na rynku i uzyskanie kwoty zainwestowanych środków oraz kwoty za x-letnie zyski.
Projekty
Junior Chamber International
Stanowisko: Członek Zarządu: National Organization Member - Poland
Obowiązki:
realizacja powierzonych zadań przez JCI HQ w Polsce
reprezentacja i współpraca z NOM’ami z całego świata
kreowanie polityki i zarządzanie organizacją ogólnopolską
nadzór i koordynacja działań lokalnych oddziałów – LOM’ów
Junior Chamber International
Stanowisko: CFO: National Organization Member - Poland
Obowiązki:
koordynacja płatność do JCI HQ
opracowanie i realizacja budżetu oddziału Polskiego NOM Poland
nadzór nad płatnościami i zobowiązaniami oddziałów lokalnych
pozyskiwanie środków pieniężnych dla NOM Poland
nadzór finansowy nad projektami ogólnopolskimi.
Junior Chamber International
Stanowisko: Skarbnik: Local Organization Member - Kraków
Obowiązki:
koordynacja płatność do JCI NOM Poland
opracowanie i realizacja budżetu lokalnego LOM Kraków
współpraca z CFO NOM Poland
nadzór finansowy nad projektami lokalnymi
Zapewnić możliwości rozwoju tak, aby wzmocnić u młodych ludzi cechy, prowadzące do kreowania pozytywnych zmian.
Zakres obowiązków
Junior Chamber InternationalStanowisko: Członek Zarządu: National Organization Member - Poland
Obowiązki:
realizacja powierzonych zadań przez JCI HQ w Polsce
reprezentacja i współpraca z NOM’ami z całego świata
kreowanie polityki i zarządzanie organizacją ogólnopolską
nadzór i koordynacja działań lokalnych oddziałów – LOM’ów
Junior Chamber International
Stanowisko: CFO: National Organization Member - Poland
Obowiązki:
koordynacja płatność do JCI HQ
opracowanie i realizacja budżetu oddziału Polskiego NOM Poland
nadzór nad płatnościami i zobowiązaniami oddziałów lokalnych
pozyskiwanie środków pieniężnych dla NOM Poland
nadzór finansowy nad projektami ogólnopolskimi.
Junior Chamber International
Stanowisko: Skarbnik: Local Organization Member - Kraków
Obowiązki:
koordynacja płatność do JCI NOM Poland
opracowanie i realizacja budżetu lokalnego LOM Kraków
współpraca z CFO NOM Poland
nadzór finansowy nad projektami lokalnymi
Szkolenia i kursy
Pierwsze 60 sekund
Efektywna komunikacja
Skuteczność pracy zespołowej
Budowanie zespołu
Prawa konsumenta – rękojmia a reklamacja
Negocjacje w biznesie
Zarządzanie projektem
Efektywna komunikacja
Skuteczność pracy zespołowej
Budowanie zespołu
Prawa konsumenta – rękojmia a reklamacja
Negocjacje w biznesie
Zarządzanie projektem
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Marketing
Zarządzanie marką
Marketing
Zarządzanie marketingiem
Media/Sztuka/Rozrywka
Organizacja i obsługa imprez
Zakupy
Inne
Organizacje
Skarbnik JCI Lom Kraków 2009-2010
Skarbnik JCI NOM Poland 2011
Skarbnik JCI NOM Poland 2011
Grupy
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Górniczo-Hutnicza to jedna z najlepszych i najbardziej renomowanych polskich uczelni, od lat zajmująca czołowe miejsca w rankingach szkół wyższych. Przoduje w dziedzinie nowocze
Biura turystyczne
Grupa "Biura turystyczne" ma na celu dać mozliwość właścicielom jak i osobom pracującym w biurach turystycznych do dyskusji, wymiany opinii oraz poglądów na tematy zwiazane z szeroko pojętą turystyką.
Biznes turystyczny
Podyskutujmy wspólnie o przedsiębiorczości na poziomie firmy i regionu, o skutecznym promowaniu usług swojego przedsiębiorstwa i atrakcji całej miejscowości, o problemach zarządzania firmą i obszarem
DobraLogistyka.pl
DobraLogistyka.pl jest polskim wortalem branży TSL, specjalizującym się dostarczaniu informacji wspomagających sektor Transportowo-Spedycyjno-Logistyczny w Polsce. Serwis jest źródłem informacji o wyd
przewodnicy turystyczni
grupa przewodników turystycznych zrzeszonych w PTTK i nie tylko oraz sympatyków przewodnictwa turystycznego
Zarządzanie
Grupa dla zarządzających, chcących zarządzać i lubiących dzielić się wiedzą z zakresu zarządzania.
Zarządzanie Projektami
Celem grupy jest upowszechnienie idei zarządzania poprzez projekty oraz wzajemna wymiana doświadczeń.
Złota Loża
Handel, biznes, marketing. Współpraca biznesowa, handel B2B, prezentacja firm, pomysły na biznes, networking, informacje, aktualności, wiadomości. Zmasowane działania marketingowe