Dawid Kucharski

młodszy specjalista, Instytut Chemii Przemysłowej w Warszawie
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

Microsoft Office bezwzrokowe pisanie na klawiaturze Obsługa urządzeń i aparatury laboratoryjnej Znajomość technik analitycznych (HPLC, GC-MS, Karl-Fisher) Wiedza z zakresu normy systemu zarządzania jakością ISO 9001:2008 Znajomość systemów kontroli jakości HACCP, GMP i GHP. Obsługa systemu informatycznego Comarch ERP XL

Języki

angielski
dobry
francuski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Doktorant
Wydział Farmaceutyczny Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego
Realizacja prac naukowo-badawczych związanych z realizowanymi projektami
SGS Polska
Próbkobiorca
Kontrola czystości mikrobiologicznej w zakładach produkcyjnych przemysłu spożywczego, pobór prób wody, powietrza, wymazów i produktów spożywczych do badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych.
Logo
Pracownik Kontroli Jakości
V. Laboratories Sp. z o.o. sp.k
Kontrola parametrów fizykochemicznych procesów technologicznych. Planowanie i rozliczanie produkcji gotowych mas kosmetycznych. Zarządzanie dokumentacją GMP.
Logo
Młodszy specjalista
Instytut Chemii Przemysłowej im. I. Mościckiego w Warszawie, Zakład Biotechnologii
Prowadzenie badań z zakresu chemii analitycznej, organicznej i biochemii, obsługa urządzeń i aparatury laboratoryjnej (mikropipety, wyparki, pH-metr), wyznaczanie lepkości dynamicznej i kinematycznej substancji płynnych, konduktometryczne oznaczanie stężenia wody metodą Karla Fishera; przeprowadzanie analiz w wykorzystaniem metod chromatografii cienkowarstwowej (TLC), kolumnowej, gazowej (GC), spektrometrii mas sprzężonej z chromatografią gazową (GC-MS) i wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC)
Logo
Laborant- Praktykant
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Lubliniec- Dobrodzień, laboratorium kontroli jakości
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizykochemicznych mleka i produktów mlecznych
Logo
Laborant
SGS Polska Sp. z o.o.; akredytowane laboratorium analiz żywności
Rejestracja i przygotowywanie próbek żywności, wody i próbek z powierzchni do badań; przygotowywanie materiałów pomocniczych do badań; wykonywanie badań mikrobiologicznych wody (filtracja membranowa) i żywności (posiew wgłębny zawiesiny wyjściowej na pożywki płynne i stałe, reakcja Real-Time PCR); przeprowadzanie analiz fizykochemicznych badanych produktów, dokumentowanie wykonanych czynności zgodnie z procedurami systemu zarządzania jakością obowiązującymi w laboratorium

Szkolenia i kursy

TÜV SÜD Akademia- System zarządzania jakością ISO 9001:2008
Metrologia w laboratorium- pomiary masy i ich wielkości
Metrologia w przemyśle i automatyzacja procesów pomiaru masy
GWP® – Dobra Praktyka Ważenia – aspekty metrologiczne
Miareczkowanie potencjometryczne w teorii i praktyce
Oznaczanie wody metodą Karla Fischer’a"

Edukacja

Logo
Menadżer Innowacji, studia podyplomowe
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Logo
Biotechnologia w przemyśle spożywczym, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Biotechnologia, inżynierskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia

Inne

Prawo jazdy kat\egorii B

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Biotechnologia
Biotechnologia
Grupa zainteresowanych biotechnologią oraz naukami pokrewnymi.
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
medycyna, farmacja - oferty pracy, opinie o pracodawcach, informacje o branży
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Zarządzanie Produkcją
Zarządzanie Produkcją
Grupa ma na celu integracje studentów WSE, oraz szeroko rozumianą ideę dzielenia się wiedzą na temat kompleksowego zarządzania produkcją.