Dawid Berej

Kupiec, FRoSTA
Unisław, kujawsko-pomorskie

Umiejętności

HACCP ISO 50001 Negocjacje Zarządzanie zespołem Zakupy Umiejętności analityczne Kreatywne rozwiązywanie problemów Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów międzyludzkich BRC Global Standard For Food Safety IFS International Food Standard Audyt wewnętrzny audyty jakości ISO9001:2015 Audytor dostawców

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

FRoSTA
Kupiec / buyer
Kupiec, ryby i owoce morza
Zakupy centralne dla całej FRoSTY AG.
Kontakt, negocjacje z dostawcami całego świata [USA, Chiny, Peru, Argentyna, Chile, Nowa Zelandia, Norwegia, Polska, Niemcy].
Rozwijanie nowych projektów, produktów.
Współpraca z zespołem SCM, zakupów, jakości.
Monitorowanie sytuacji rynkowej.
FRoSTA
Lider zespołu ds. dostawców
Lider zespołu ds. dostawców
Zarządzanie zespołem ds. dostawców.
Lider projektów.
Wyznaczanie oraz ustalanie celów dla zespołu.
Zarządzanie procesem reklamacji.
Bezpośredni kontakt z dostawcami.
Nadzór nad badaniami surowców [warzywa, ryby, dodatki].
Tworzenie specyfikacji.
Audytor wewnętrzny - audytor wiodący [ ISO 9001, BRC, IFS, Frosta AG standard].
Audytor wiodący dostawców na całym świecie - zgodnie z wymaganiami ISO 9001, BRC, IFS, audyty socjalne.
Pełnomocnik ds. MSC i ASC [wprowadzanie oraz utrzymanie certyfikacji z zakresu MSC oraz ASC w zakładzie].
Lider zespołu ds. zafałszowań surowców.
Nadzór nad certyfikacją BIO, RSPO, KAT.
Tworzenie analiz ryzyka, planów kontroli dla surowców.
Określanie wpływu dostaw niezgodnych na produkcję.
Praca z systemem SAP & ProStore.
Spełnianie wymogów prawnych w zakresie kontroli surowców.
FRoSTA
Starszy Specjalista ds. Kontroli Jakości
FRoSTA
Specjalista ds. kontroli jakości
FRoSTA
Asystent ds. kontroli jakości
Globus Polska Sp. z o.o.
referent ds. surowców
Agronom, lustracje upraw- warzywa, owoce.

Szkolenia i kursy

Audytowanie dostawców.
Wymagania normy ISO 9001:2015.
System zarządzania energią - ISO 50001.
Wymagania IFS 7 oraz BRC 8.
HACCP, GMP i GHP.
Ryby i owoce morza - wymagania prawne, oznakowanie oraz problemy mikrobiologiczne.
"Usprawnienia procesu audytowania" - TUV NORD.
UEFA B - trener piłki nożnej.
FRoSTA - kurs ryby i owoce morza.
Ocena sensoryczna.
Międzynarodowe negocjacje.
Kurs zarządzania projektami.
Coroczny udział w targach rybnych [Qingdao, Dalian, Bruksela].

Edukacja

Logo
Rolnictwo, magisterskie
Uniwersytet Technologiczno - Przyrodniczy w Bydgoszcz

Specjalizacje

Administracja biurowa
Zarządzanie biurem i administracja
Zakupy
Inne
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Zainteresowania

Sport, muzyka, kino, podróże.

Organizacje

Jestem prezesem, trenerem oraz zawodnikiem w klubie sportowym Unislavia Unisław.