Umiejętności
HACCP
ISO 50001
Negocjacje
Zarządzanie zespołem
Zakupy
Umiejętności analityczne
Kreatywne rozwiązywanie problemów
Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów międzyludzkich
BRC Global Standard For Food Safety
IFS International Food Standard
Audyt wewnętrzny
audyty jakości
ISO9001:2015
Audytor dostawców
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kupiec / buyer
Kupiec, ryby i owoce morza
Zakupy centralne dla całej FRoSTY AG.
Kontakt, negocjacje z dostawcami całego świata [USA, Chiny, Peru, Argentyna, Chile, Nowa Zelandia, Norwegia, Polska, Niemcy].
Rozwijanie nowych projektów, produktów.
Współpraca z zespołem SCM, zakupów, jakości.
Monitorowanie sytuacji rynkowej.
Zakupy centralne dla całej FRoSTY AG.
Kontakt, negocjacje z dostawcami całego świata [USA, Chiny, Peru, Argentyna, Chile, Nowa Zelandia, Norwegia, Polska, Niemcy].
Rozwijanie nowych projektów, produktów.
Współpraca z zespołem SCM, zakupów, jakości.
Monitorowanie sytuacji rynkowej.
Lider zespołu ds. dostawców
Lider zespołu ds. dostawców
Zarządzanie zespołem ds. dostawców.
Lider projektów.
Wyznaczanie oraz ustalanie celów dla zespołu.
Zarządzanie procesem reklamacji.
Bezpośredni kontakt z dostawcami.
Nadzór nad badaniami surowców [warzywa, ryby, dodatki].
Tworzenie specyfikacji.
Audytor wewnętrzny - audytor wiodący [ ISO 9001, BRC, IFS, Frosta AG standard].
Audytor wiodący dostawców na całym świecie - zgodnie z wymaganiami ISO 9001, BRC, IFS, audyty socjalne.
Pełnomocnik ds. MSC i ASC [wprowadzanie oraz utrzymanie certyfikacji z zakresu MSC oraz ASC w zakładzie].
Lider zespołu ds. zafałszowań surowców.
Nadzór nad certyfikacją BIO, RSPO, KAT.
Tworzenie analiz ryzyka, planów kontroli dla surowców.
Określanie wpływu dostaw niezgodnych na produkcję.
Praca z systemem SAP & ProStore.
Spełnianie wymogów prawnych w zakresie kontroli surowców.
Zarządzanie zespołem ds. dostawców.
Lider projektów.
Wyznaczanie oraz ustalanie celów dla zespołu.
Zarządzanie procesem reklamacji.
Bezpośredni kontakt z dostawcami.
Nadzór nad badaniami surowców [warzywa, ryby, dodatki].
Tworzenie specyfikacji.
Audytor wewnętrzny - audytor wiodący [ ISO 9001, BRC, IFS, Frosta AG standard].
Audytor wiodący dostawców na całym świecie - zgodnie z wymaganiami ISO 9001, BRC, IFS, audyty socjalne.
Pełnomocnik ds. MSC i ASC [wprowadzanie oraz utrzymanie certyfikacji z zakresu MSC oraz ASC w zakładzie].
Lider zespołu ds. zafałszowań surowców.
Nadzór nad certyfikacją BIO, RSPO, KAT.
Tworzenie analiz ryzyka, planów kontroli dla surowców.
Określanie wpływu dostaw niezgodnych na produkcję.
Praca z systemem SAP & ProStore.
Spełnianie wymogów prawnych w zakresie kontroli surowców.
Szkolenia i kursy
Audytowanie dostawców.
Wymagania normy ISO 9001:2015.
System zarządzania energią - ISO 50001.
Wymagania IFS 7 oraz BRC 8.
HACCP, GMP i GHP.
Ryby i owoce morza - wymagania prawne, oznakowanie oraz problemy mikrobiologiczne.
"Usprawnienia procesu audytowania" - TUV NORD.
UEFA B - trener piłki nożnej.
FRoSTA - kurs ryby i owoce morza.
Ocena sensoryczna.
Międzynarodowe negocjacje.
Kurs zarządzania projektami.
Coroczny udział w targach rybnych [Qingdao, Dalian, Bruksela].
Wymagania normy ISO 9001:2015.
System zarządzania energią - ISO 50001.
Wymagania IFS 7 oraz BRC 8.
HACCP, GMP i GHP.
Ryby i owoce morza - wymagania prawne, oznakowanie oraz problemy mikrobiologiczne.
"Usprawnienia procesu audytowania" - TUV NORD.
UEFA B - trener piłki nożnej.
FRoSTA - kurs ryby i owoce morza.
Ocena sensoryczna.
Międzynarodowe negocjacje.
Kurs zarządzania projektami.
Coroczny udział w targach rybnych [Qingdao, Dalian, Bruksela].
Specjalizacje
Administracja biurowa
Zarządzanie biurem i administracja
Zakupy
Inne
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zainteresowania
Sport, muzyka, kino, podróże.
Organizacje
Jestem prezesem, trenerem oraz zawodnikiem w klubie sportowym Unislavia Unisław.