Umiejętności
bioinżynieria
Produkcja żywności
Chemia organiczna
Kreatywnosc i chec do podejmowania nowych wyzwan
Organizacja czasu i miejsca pracy
mikrobiologia, analiza klasyczna i instrumentalna, systemy zapewniania jakości,
techniki laboratoryjne, optymalizacja produkcji, zarządzanie laboratorium, kontrola mikrobiologiczna, procedury dezynfekcji
Techniki laboratoryjne: chromatografia jonowymienna
Praca w sytuacjach stresowych i pod presją czasu
Przewodniczący SKN Biotechnologów Żywności Olsztyn
Języki
polski
ojczysty
niemiecki
biegły
angielski
dobry
Projekty
Biosynteza nanocząsteczek srebra z wykorzystaniem substratów roślinnych
Przeprowadzenie próby syntezy nanocząsteczek srebra z wykorzystaniem materiałów roślinnych w postaci cynamonu, pomarańczy, melonu oraz herbaty zielonej wykorzystując sól AgNO3. Projekt zakończył się sukcesem. Wytworzone nanosrebro cechuje się dużym potencjałem technologicznym. Nanosrebro jest materiałem umożliwiającym ograniczenie wzrostu kolonii mikroorganizmów zwiększając aseptykę.
Zakres obowiązków
Laborantka
Szkolenia i kursy
Certyfikat monitora badań klinicznych (zakres podstawowy)
Dokumentowanie systemu GMP/GHP?HACCP w produkcji i obróbce żywności
Dokumentowanie systemu GMP/GHP?HACCP w produkcji i obróbce żywności
Specjalizacje
Badania i rozwój
Chemia przemysłowa
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Staże/Praktyki
Praktyki
Zainteresowania
Muzyka alternatywna, kino, łucznictwo, entomologia
Grupy
Fundusze inwestycyjne
Dla osób zainteresowanych funduszami inwestycyjnymi.
Rynek TFI rozwija się bardzo dynamicznie. Nasza grupa ma pomóc w odnalezieniu się na tym rynku.