Bogumiła Bernatt

magister inżynier biotechnologii
Wałbrzych, dolnośląskie

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
analityk laboratoryjny, praktyki
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Wałbrzychu
wykonywanie analiz laboratoryjnych na materiale ludzkim, praca biurowa
Browar Namysłów
analityk laboratoryjny, praktyki
zarządzanie jakością piwa, badania właściwości mikrobiologicznych, chemicznych i fizycznych piwa
Logo
analityk laboratoryjny, praktyki
Finepharm S.A. w Jeleniej Górze
prowadzenie badań nad kwasem hialuronowym, przygotowywanie odczynników

Szkolenia i kursy

Trening interpersonalny (listopad 2010)
Instruktor Związku Harcerstwa Polskiego (od lipca 2009), w ramach tej organizacji przeszłam kursy rozwijające kompetencje liderskie (w tym kompetencje komunikacyjne: formułowanie celów, udzielanie informacji zwrotnej, dawanie wsparcia, motywowanie, wspieranie współpracy zespołowej), organizowałam i uczestniczyłam w warsztatach integracyjnych jak również z zakresu: budowania grupy z pasją, rozwiązywania konfliktów, prowadzenia finansów,
Kurs wychowawców kolonijnych (czerwiec 2007),
Szkolenia z zakresu pierwszej pomocy: Brązowa Odznaka Ratowników Medycznych ZHP (grudzień 2004), Młodszy Ratownik WOPR (czerwiec 2005);

Edukacja

Logo
Biotechnologia, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Logo
Biotechnologia, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Zainteresowania

Harcerstwo, wędrówki górskie, pływanie, jazda konna, narty, gra na gitarze, muzyka, produkcja biżuterii;

Organizacje

Związek Harcerstwa Polskiego, Wodne Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe

Inne

Umiejętność pracy w przemyśle biotechnologicznym i przemysłach pokrewnych: pracy w laboratoriach badawczych, kontrolnych i diagnostycznych,
Bardzo dobra znajomość sprzętu laboratoryjnego i umiejętność posługiwania się nim,
Umiejętność samodzielnego wykonywania analiz fizycznych, chemicznych i mikrobiologicznych,
Umiejętność posługiwania się specjalistycznym językiem naukowym,
Umiejętność podejmowania zadań o charakterze interdyscyplinarnym wymagających współpracy ze specjalistami z innych dziedzin,
Znajomość systemu HACCP, GMP i GHP,
Umiejętność projektowania i prowadzenia procesów jak również wyjaśniania zjawisk zachodzących w przyrodzie i życiu codziennym,
Umiejętne posługiwanie się komputerem, bardzo dobra znajomość pakietu MS Office,
Umiejętność pracy w grupie, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi, w przekazywaniu wiedzy i w uczeniu się,
Bardzo dobra organizacja czasu, punktualność, rzetelność,
Prawo jazdy kategorii B;