Umiejętności
HACCP
8D Problem Solving
ISO 9001
Zapewnienia Jakości
BRC Global Standard For Food Safety
kaizen (5 Why, 8D, 5W1H, Diagram Ishikawy)
Audyt wewnętrzny
audyty jakości
Języki
angielski
biegły
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Zapewnienia Jakości
Zajmowanie się utrzymywaniem i certyfikacją systemu zapewnienia jakości (BRC v7). Praca w systemie SAP. Zarządzanie recepturami produktów w zakresie zapewnienia jakości. Zarządzanie systemem certyfikacji koszernej, halal, Roundtable on Sustainable Pal Oil (RSPO) w schemacie SG i MB, Rainforest Alliance (RFA) i UTZ w schemacie MB. Nadzór nad planami wykonywania: 1. analiz fizyko-chemicznych produktów i surowców 2. mikrobiologicznych produktów, surowców i środowiska. Prowadzenie i zarządzanie auditami dostawców. Prowadzenie auditów klientów. Współpraca z nadrzędnymi organami kontroli IJHARS, San-Epid.
Edukacja
mikrobiologia, magisterskie
Uniwersytet Łódzki
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Grupy
Uniwersytet Łódzki
Uniwersytet Łódzki powstał 24 maja 1945 roku jako kontynuator dorobku wcześniejszych instytucji działających w okresie międzywojennym w Łodzi. Obecnie jest jedną z największych polskich uczelni.