Bernard Górmiński

Główny Technolog Procesu, Barry Callebaut Manufacturing Polska Sp. z o.o.
Łódź, łódzkie

Umiejętności

HACCP 8D Problem Solving ISO 9001 Zapewnienia Jakości BRC Global Standard For Food Safety kaizen (5 Why, 8D, 5W1H, Diagram Ishikawy) Audyt wewnętrzny audyty jakości

Języki

angielski
biegły
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Barry Callebaut Manufacturing Polska Sp. z o.o.
Główny Technolog Procesu
Prowadzenie i optymalizacja procesów produkcji czekolady i polewy kakaowej dla odbiorców przemysłowych w powiązaniu z wymaganiami klientów.
Barry Callebaut Manufacturing Polska Sp. z o.o.
Kierownik Zapewnienia Jakości
Zajmowanie się utrzymywaniem i certyfikacją systemu zapewnienia jakości (BRC v7). Praca w systemie SAP. Zarządzanie recepturami produktów w zakresie zapewnienia jakości. Zarządzanie systemem certyfikacji koszernej, halal, Roundtable on Sustainable Pal Oil (RSPO) w schemacie SG i MB, Rainforest Alliance (RFA) i UTZ w schemacie MB. Nadzór nad planami wykonywania: 1. analiz fizyko-chemicznych produktów i surowców 2. mikrobiologicznych produktów, surowców i środowiska. Prowadzenie i zarządzanie auditami dostawców. Prowadzenie auditów klientów. Współpraca z nadrzędnymi organami kontroli IJHARS, San-Epid.

Edukacja

Logo
mikrobiologia, magisterskie
Uniwersytet Łódzki

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Grupy

Uniwersytet Łódzki
Uniwersytet Łódzki
Uniwersytet Łódzki powstał 24 maja 1945 roku jako kontynuator dorobku wcześniejszych instytucji działających w okresie międzywojennym w Łodzi. Obecnie jest jedną z największych polskich uczelni.