Beata Kowalczyk

Dyrektor Zarządzający
Kraków, małopolskie

Umiejętności

Zarządzanie wydajnością Negocjacje kontraktu Zadowolenie klienta Prognozowanie Front Office Gastronomia Gościnność Hospitality Industry Zarządzanie gościnnością Zarządzanie hotelem Zarządzanie Prapremiera Systemy zarządzania nieruchomościami Rekreacja Rekrutacja resorty Restaurants Bankowość detaliczna Analiza przychodów Rooms Division SAP R / 3 Turystyka Szkolenie Obsługa klienta Six Sigma Green Belt B2B Sales Guest Satisfaction Guest Service Medical Spa Hotele

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
General Manager
INX Design Hotel_ Metropolis Design Hotel sp. z o.o. SKA
I am responsible for pre-opening of Inx Design Hotel, the second property of Metropolis Design Hotel Sp.z o.o. SKA and for daily basis operation in Metropolis Design Hotel sp. z o.o. SKA.
Preparing budget plans and any other reports required by the board. Coordinating, managing, planning and supervising opening process.
Managing employee selection, training and development, aiming at the highest possible satisfaction of both hotel guests and employees, as well as at increasing staff productivity.
Maximizes revenues and profit. Takes personal responsibility, monitors and controls all hotel expenses to maximize profit. Monitors and controls rates, rebates, discounts to optimize revenue. Prepares reports and figures that may be required from and for the operation. Utilize all available techniques to maximize occupancy and revenue. Utilize up selling techniques. Successfully utilize yield Management.
Logo
General Manager
Metropolis Design Hotel Sp z. o.o. SKA
Hotel Pre -Opening management and daily operation management. Preparing budget plans and any other reports required by the board. Coordinating, managing, planning and supervising opening process.
Managing employee selection, training and development, aiming at the highest possible satisfaction of both hotel guests and employees, as well as at increasing staff productivity.
Maximizes revenues and profit. Takes personal responsibility, monitors and controls all hotel expenses to maximize profit. Monitors and controls rates, rebates, discounts to optimize revenue. Prepares reports and figures that may be required from and for the operation. Utilize all available techniques to maximize occupancy and revenue. Utilize up selling techniques. Successfully utilize yield Management.
Logo
Owner
Boutique Brand By Beata Kowalczyk
I am a specialist in project management for new hotel pre-opening time. I begin in an advisory capacity and oversee all aspects of preparation, operation and opening of new hotels. I am responsible for oversight of all departments, I am planning strategy, coordinating facility and fixtures including interior decor. I organize hotel operations, and take care of the selection, recruitment and training of new staff.
I believe that setting up of standards, procedures and optimization of the daily hotel process can help later in the quality and services related to the hotel operation. In the end the level of staff services are strongly connected with quality guest services, which lends to customer loyalty.
I implementing and building and creating a unique brand image for your project brand. Usually it includes a public relations tasks, building marketing strategies, implementing human resources policies, setting up standard operating procedures for each department which not only motivate people to work, but also to create a new exiting product.
I advise and consult on all important matters connected with the quality and standards of hotel services. I am also working as a project manager with European Union (EU) projects based on work at the Akademia Krakowska, The Polish Open University and the University of Gdańsk.
I create unique features for each place I work in. This gives me immense satisfaction, as overall as define a special character of each project and it’s highlight it’s strengths..
Logo
Dyrektor Hotelu
Metropolitan Boutique Hotel ****
Otwarciu obiektu hotelarskiego oraz zarządzanie całokształtem prac związanych z operacją.
Instytut Zdrowia Człowieka Sp. z o.o.
Dyrektor Zarządzający ds Grupy Hotelowo-Uzdrowiskowej
Restrukturyzacja i standaryzacja obiektów uzdrowiskowych w ramach grupy IZC.
Standaryzacja, ustalanie procedur jakościowych dot. obsługi gości hotelowych.
Wprowadzenia nowych zasad i sposobów pracy działów operacyjnych obiektów.
Poprawa wizerunku firmy w portalach internetowych.
Poszerzenie działań marketinowych i reklamowych, pozycjonowanie.
Logo
General Manager
Europejska VII sp z o.o. Hotel Szafran ****
Zarządzanie obiektem hotelarskim.
Logo
MANAGER
Wawel Hotel Development -Sheraton Kraków Hotel
NABYTE UMIEJETNOŚCI:
1. Koordynowanie, kierowanie, planowanie i nadzorowanie wszelkimi codziennymi czynnościami związanymi z organizacją działu służby pięter przed otwarciem hotelu oraz w trakcie bieżącej działalności jako HOUSKEEPING MANAGER.
2. Organizowanie oraz kierowanie pracami recepcji i koordynowanie współpracą z innymi działami oraz stosowanie i zapewnianie przestrzegania przez podległych pracowników standardów obsługi gości zgodnie z celami, polityką i procedurami hotelu Sheraton i całej korporacji Starwood jako FRONT OFFICE MANAGER.
3. Pełnienie obowiązków Dyrektora Hotelu oraz nadzorowanie i koordynowanie pracy wszystkich działów w ramach obowiązków DUTY MANAGERA.
4. Koordynacja oraz zarządzanie projektami dotyczącymi poprawy jakości obsługi w obiekcie hotelarskich, i kierowanie pracami zespołów projektowych, nadzorowanie życia projektów innowacyjnych oraz nieustanna analiza ich opłacalności w ramach obowiązków SENIOR GREEN BELT – Six Sigma.
5. Prowadzenie regularnych szkoleń dla pracowników hotelu Sheraton w ramach budowania kultury marki, podnoszenia jakości obsługi, podnoszenia kwalifikacji i doświadczenia pracownika w relacji z gościem hotelowym jako PROPERTY SERVICE CULTURE TRAINER

Szkolenia i kursy

Grow Globally - 2009
Property Service Culture Trainer – 2007
Blue Ocean Strategy - 2007
Leading the Sheraton Culture - 2006
FO Management – E learning STARWOOD 2005
EAME Green Belt Training - 2005
Green Belt “Six Sigma Council training” 2005
Behavioral Interviewing Program 2004
Couching 2004
Leadership 2004
Jakość i standard usług turystycznych 1997
Kasjer walutowy 1995

Edukacja

Logo
Buisness Intelligance&Controlling, studia podyplomowe
Akademia Krakowska
Logo
Nauczyciel Hotelarstwa i Turystyki, studia podyplomowe
Akademia Krakowska
Logo
Zarządzanie i Marketing / Zarzadzanie Organizacją, MBA
Oxford Brooks University
Logo
Business Administration, Management and Operations, licencjackie
Thames Valley University

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Zarządzanie turystyką
Human Resources/Zasoby ludzkie
Rekrutacja/Employer Branding
Human Resources/Zasoby ludzkie
Szkolenia/Rozwój
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

Sporty zimowe – jazda na nartach,
Wędrówki po górach,
Literatura historyczna i romantyczna
Aktualne wydarzenia dot. branży hotelarskiej

Organizacje

http://www.boutiquebrand.pl

Grupy

Wyższa Szkoła Zarządzania / Polish Open University
Wyższa Szkoła Zarządzania / Polish Open University
W POU nie dajemy recept. Uczymy jak nawigować wśród praktyki i teorii zarządzania oraz jak sprostać wyzwaniom, które stoją przed współczesnymi menedżerami.
Hotelarskie ciekawostki
Hotelarskie ciekawostki
Informacje , ciekawostki, najnowsze newsy ze świata hotelarskiego. Najświeższe fakty, nowe otwarcia i coś na wesoło - humor hotelarski.
Szkolenia dla Hotelarzy i właścicieli hoteli
Szkolenia dla Hotelarzy i właścicieli hoteli
Stronka będzie słuzyła zebraniu jak najwięcej zainteresowanych szkoleniami z zakresu hotelarstwa
Branża Turystyczna i Hotelarska
Branża Turystyczna i Hotelarska
wszystko co warto wiedzieć o branży turystycznej i hotelarskiej, spotkania branżowe, targi, imprezy, oferty pracy, ciekawe miejsca