Bartosz Prońko
Ekspert hotelarstwa i gastronomii
Kielce,
świętokrzyskie
Umiejętności
HTML
Internet
rekrutacja
Umiejętności interpersonalne
Prawo jazdy kat B
Angielski
Obsługa komputera na poziomie bardzo dobrym: MS Office, MS Windows
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
właściciel, konsultant, ekspert, trener/instruktor, doradca zawodowy
Świętokrzyskie Centrum HoReCa w Kielcach www.sc-horeca.eu
Profesjonalne szkolenia dla pracowników oraz doradztwo dla branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Przeprowadzenie ponad 200 szkoleń, przeszkolenie ponad 2000 osób w zakresie obsługi gościa w gastronomii i hotelu w tym szkolenia kelner, barista, barman, recepcjonista, obsługa hotelowa.
Konsultacje projektów inwestycyjnych w hotelarstwie i gastronomii.
Ekspertyzy i analizy w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Audyty, wizyty tajemniczy klient w hotelach i restauracjach.
Opieka ekspercka podczas inwestycji, otwarcia i prowadzenia zakładów gastronomicznych i hoteli.
Przeprowadzenie ponad 200 szkoleń, przeszkolenie ponad 2000 osób w zakresie obsługi gościa w gastronomii i hotelu w tym szkolenia kelner, barista, barman, recepcjonista, obsługa hotelowa.
Konsultacje projektów inwestycyjnych w hotelarstwie i gastronomii.
Ekspertyzy i analizy w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Audyty, wizyty tajemniczy klient w hotelach i restauracjach.
Opieka ekspercka podczas inwestycji, otwarcia i prowadzenia zakładów gastronomicznych i hoteli.
Szkolenia i kursy
Szkolenie Podstawowe wiadomości o winie (wina w gastronomii)
Kurs barmański I-go stopnia (2004 r.)
Kurs: Zarządzanie w turystyce i hotelarstwie w XXI wieku – kontrola jakości i obsługa klienta oraz kurs językowy w Bournemouth – Wielka Brytania (2005 r.)
Uczestnictwo w V Ogólnopolskiej Konferencji Szkól Hotelarskich, Turystycznych i Gastronomicznych w Kielcach (2005 r.)
Udział w szkoleniu GHP/GMP i HACCP w gastronomi hotelowej (20 godzin wykładów i ćwiczeń symulacyjnych) 2006,
Kwalifikacyjny kurs pedagogiczny 2009
Kurs kierowników wycieczek szkolnych 2009
Kurs barmański I-go stopnia (2004 r.)
Kurs: Zarządzanie w turystyce i hotelarstwie w XXI wieku – kontrola jakości i obsługa klienta oraz kurs językowy w Bournemouth – Wielka Brytania (2005 r.)
Uczestnictwo w V Ogólnopolskiej Konferencji Szkól Hotelarskich, Turystycznych i Gastronomicznych w Kielcach (2005 r.)
Udział w szkoleniu GHP/GMP i HACCP w gastronomi hotelowej (20 godzin wykładów i ćwiczeń symulacyjnych) 2006,
Kwalifikacyjny kurs pedagogiczny 2009
Kurs kierowników wycieczek szkolnych 2009
Edukacja
Specjalizacje
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Edukacja/Szkolenia
Szkoły
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Marketing
Zarządzanie marketingiem
Zainteresowania
Bartending
Obsługa gości (konsumentów)
Hotelarstwo
Turystyka
Gastronomia
Informatyka
Tworzenie stron internetowych
Grafika komputerowa
Obsługa gości (konsumentów)
Hotelarstwo
Turystyka
Gastronomia
Informatyka
Tworzenie stron internetowych
Grafika komputerowa
Inne
2004 - Udział w IV Wojewódzkim Konkursie Krajoznawczym o Regionie Świętokrzyskim,
2005 - Udział w V Wojewódzkim Konkursie Krajoznawczym o Regionie Świętokrzyskim,
2005 - Udział w VII Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy o Hotelarstwie im. Leonarda Wellmanna w Gdańsku,
2006 - Finalista V Ogólnopolskiej Olimpiady Młodych Barmanów w Warszawie
2010 Przygotowanie finalistki etapu centralnego II Ogólnopolskiej Olimpiady Hotelarskiej
2012 Przygotowanie dwóch finalistek XI Olimpiady Młodych Barmanów
2005 - Udział w V Wojewódzkim Konkursie Krajoznawczym o Regionie Świętokrzyskim,
2005 - Udział w VII Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy o Hotelarstwie im. Leonarda Wellmanna w Gdańsku,
2006 - Finalista V Ogólnopolskiej Olimpiady Młodych Barmanów w Warszawie
2010 Przygotowanie finalistki etapu centralnego II Ogólnopolskiej Olimpiady Hotelarskiej
2012 Przygotowanie dwóch finalistek XI Olimpiady Młodych Barmanów
Grupy
ABY POMÓC W 48 GODZIN
Grupa ta ma na celu umożliwienie jej uczestnikom szybkie reagowanie na wzajemne potrzeby, nie tylko w wydaniu biznesowym. W założeniu skierowana do jak najszerszego ogrona osób, gdyż nigdy nie
Ajurweda India Indie I love India
KULTURA Indii wciąga jak magnes.... piękne tańce, piękne i tajemnicze kobiety... Boolywood samo w sobie jest niezwykłym zjawiskiem A to niesamowite,że w Indiach produkuje się najwięcej filmów na świec
Biznes w Świętokrzyskim
Świętokrzyskie, poznajmy się. Łączymy firmy i ludzi biznesu z województwa Świętokrzyskiego, i nie tylko.
Grupa ma na celu ułatwienie kontaktu przedsiębiorcom oraz osobom, którzy chcą się rozwijać.
Business IT
Grupa firm branży IT / INTERNET. Liderzy i Eksperci. Wydarzenia branżowe rynku IT (B2B). Zarządzanie IT, badanie IT, startupy IT, technologia IT, internet IT, ebiznes IT.
CATERING
Grupa zrzeszająca event menagerów oraz ludzi związanych z organizacją wszelkiego rodzaju imprez z udziałem cateringu. Celem forum jest wymiana doświadczeń ze współpracy z firmami cateringowymi...
Catering Manager
W założeniu grupa zrzeszająca ludzi zajmujących się organizacją imprez cateringowych poza własnym punktem gastronomicznym
coaching
Coaching to wyjątkowa i skuteczna forma pracy na różnych obszarów i osób które oczekują ,,czegoś" od zycia co pozwoli ,,złąpać wiatr w żagle" by móc dotrzeć tam gdzie czują się spełnieni i
COFFEE CATERING
Mobilne bary kawowe, najwyższej jakości ekspresy cisnieniowe, świeżopalona kawa oraz profesjonalna obsługa cateringowa - doskonałym dodatkiem do każdego eventu
www.coffee-catering.pl
Creative & Innovative
Najlepsze sposoby znajdywania nowych ciekawych pomysłów to kolektywne myślenie kreatywne.
A najlepsze pomysły powstają na styku różnych idei!