Bartosz Niesiolowski

Senior Development Manager - Liquid Savoury, Unilever Netherlands
Wageningen, Geldria, Holandia

Języki

polski
ojczysty
angielski
biegły
hiszpański
dobry
francuski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Senior Development Manager - Food Solutions
Unilever Netherlands
Zarządzanie europejskim portfelem produktów mokrych (buliony w płynie, przyprawy w płynie i paście) dla odbiorcy zbiorowego (Foodservice). Zarządzanie projektami rozwoju nowych produktów (NPD). Kierowanie zespołem technologów.
Unilever Polska S.A.
Senior Development Manager - Food Solutions
Zarządzanie europejskim portfelem produktów mokrych (zupy, sosy, przyprawy) dla odbiorcy zbiorowego (Foodservice). Zarządzanie projektami rozwoju nowych produktów (NPD).
Logo
Senior Development Manager - Foodsolutions (Board Member of Unilever Foodsolution China Business Uni
Unilever China / Regional Design Centre - Foods
Wprowadzanie do chińskiego oddziału firmy światowych standardów zarządzania w R&D. Zarządzanie projektami rozwoju nowych produktów (NPD) dla odbiorcy zbiorowego (Foodservice), w tym najwiekszym projektem w historii region "Portfolio Rejuvenation" dla produktow Knorr w regionie Azji i Australii. Kierowanie zespołem technologów.
Logo
Bouillons and Seasonings Deployment Manager
Unilever Netherlands / European (and Global) Technical Centre - Foodsolutions
Zarządzanie europejskim portfelem produktów (rosoły i przyprawy) dla odbiorcy zbiorowego (Foodservice). Zarządzanie najważniejszymi regionalnymi i światowymi projektami rozwoju nowych produktów (NPD). Współpraca z regionam i transfer wiedzy.
Logo
Project Leader
Bestfoods Deutschland / Euro Caterplan R&D
Prowadzenie Europejskich projektów rozwoju nowych produktów (NPD) dla odbiorcy zbiorowego (Catering), głównie dressingów. Współpraca z producentami urządzeń gastronomicznych wykorzystujących nowoczesne metody grzejne.
Logo
Food Technologist
Bestfoods Espana / European Dressing Center of Excellence
Opracowywanie nowych receptur majonezów, sosów zimnych, dressingów i keczupu dla różnych krajów europejskich. Tak dla detalu jak dla odbiorcy zbiorowego (Catering). Odpowiedzialność za współprace poszczególnych osób w wielo-narodowych zespołach projektowych.
Bestfoods Polska Sp. z o.o.
Kierownik NPD (Rozwoju Nowych Produktów)
Kierowanie 10-cio osobowym zespołem technologów, pracującym nad opracowywaniem receptur i technologii produkcji dla brendów: Hellmanns (np. Majonez Babuni, Keczup Hellmanns), Knorr (Goracy Kubek), Amio, Alsa, Pfanni, Caterplan. Optymalizacja procesów produkcyjnych, kosztów materiałowych , a także transfer technologii z innych oddziałów koncernu.
Logo
Technolog Żywności
CPC Amino / Polska
Dostosowanie procesu technologicznego do warunków polskich, wspólprojektowanie linii technologicznej, nadzór nad wszystkimi aspektami technologicznymi i jakościowymi, montażem linii produkcyjnej, oraz jej uruchomieniem w nowym zakładzie produkcji majonezu Hellmanns w Polsce.

Edukacja

Logo
Technologiia Żywności, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Specjalizacje

IT - Administracja
Administrowanie bazami danych i storage

Zainteresowania

Podroze
Sprawy miedzynarodowe oraz kultury roznych krajow
Rower
Fotografia
Budownictwo

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
New Product Development
New Product Development
Grupa przeznaczona dla wszystkich zajmujących się wdrażaniem nowych produktów i usług nie tylko w przemyśle spożywczym