Bartosz Kowalski

Planista Zapasu , Jeronimo Martins Dystrybucja S.A.
Wrocław, dolnośląskie

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Jeronimo Martins Polska S.A.
Planista Zapasu (Centrum Dystrybucyjne w Lubinie)
• bieżące analizowanie stanów magazynowych oraz tempa sprzedaży towaru w sklepach w celu optymalizacji zamówień od dostawców i zapewnienia optymalnego poziomu zapasu,
• przygotowywanie i składanie zamówień u dostawców oraz zapewnienie właściwego poziomu realizacji,
• tworzenie prognoz zakupów dla dostawców,
• kontrola prawidłowej realizacji procesów magazynowych oraz inicjowanie działań korygujących,
• prowadzenie działań zmierzających do wyprzedaży końcówek zapasów,
• przygotowywanie raportów i zestawień na potrzeby estymacji zakupów / oceny realizacji sprzedaży
Jeronimo Martins Polska S.A.
Stażysta Programu Management Trainee "Dojrzewalnia Talentów"
Dojrzewalnia Talentów - interdyscyplinarny program menedżerski we wszystkich działach firmy

Staż podstawowy (łącznie 4 miesiące) na stanowiskach:
• kasjer-sprzedawca - 2 tyg.
• kierownik sklepu - 3 tyg.
• kierownik rejonu - 3 tyg.
• kierownik okręgu - 1 tydz.
• staż w biurze regionalnym i centrum dystrybucyjnym - 3 tyg.
• staż w centrali w Warszawie (wszystkie działy) - 4 tyg.

Staż specjalistyczny w Dziale Organizacji Dostaw (Centrum Dystrybucyjne w Lubinie) przygotowujący do objęcia samodzielnego stanowiska - łącznie 6 miesięcy
CeDo Sp. z o.o.
Młodszy Planista Produkcji
• planowanie produkcji pod zapotrzebowanie klientów,
• nadzór nad realizacją zleceń,
• planowanie dostaw surowców,
• monitorowanie terminowości dostaw,
• optymalizacja zapasów magazynowych
Logo
Stażysta na stanowisku operatora browaru
Mini Browar SPIŻ (Wrocław)
• sterowanie procesem technologicznym produkcji piwa,
• obsługa urządzeń mechanicznych wspomagających proces produkcji,
• kontrola produkcji piwa przez ustawianie parametrów urządzeń na warzelni, fermentowni i rozlewie
Kompania Piwowarska S.A.
Praktykant w Dziale Piwnic (Tyskie Browary Książęce)
• udział w projekcie poprawy klarowności piwa (laboratoryjne badanie zmętnienia piwa po mikrofiltracji),
• kontrola i analiza parametrów technologiczno-technicznych,
• raportowanie wykonanych analiz,
• zapoznanie się z systemami jakości funkcjonującymi w browarze
Grupa Żywiec S.A.
Praktykant w Dziale Procesów Technologicznych (Browar Żywiec)
• szczegółowe zapoznanie się z procesem technologicznym produkcji piwa,
• analiza jakościowa półproduktów (określanie parametrów brzeczki oraz piwa fermentującego: pH, ekstrakt, barwa),
• raportowanie wykonanych analiz,
• sterowanie procesem technologicznym produkcji piwa,
• zapoznanie się ze strukturą i narzędziami zarządzania przez TPM
Cargill Poland Sp. z o.o.
Stażysta na stanowisku asystenta laboratoryjnego w Zakładzie Pszenicy
• udział w projekcie poprawy jakości i optymalizacji produkcji glutenu pszennego ze szczególnym uwzględnieniem separacji trójfazowej przy użyciu dekanterów,
• badanie wpływu zmiennych parametrów procesu produkcyjnego na jakość glutenu,
• analizy laboratoryjne próbek pobieranych bezpośrednio z linii produkcyjnej,
• raportowanie wykonanych analiz
Cargill Poland Sp. z o.o.
Praktykant w Laboratorium Kontroli Jakości
• analiza próbek surowców (pszenica) i gotowych produktów (gluten pszenny witalny, mąka, otręby, syrop, skrobia, alkohol, wywar gorzelniany),
• przygotowywanie laboratoryjnych prób produktów,
• przygotowywanie odczynników chemicznych,
• obsługa chromatografu cieczowego (HPLC) i gazowego (GC),
• raportowanie wykonanych analiz

Szkolenia i kursy

• Certyfikat audytora wewnętrznego systemów zarządzania jakością według PN-EN ISO 9001:2001 i PN-EN ISO 19011:2003 wydany przez TÜVPOL Sp. z o.o.

• Szkolenie „Informacja zwrotna jako narzędzie rozwoju relacji zawodowych i osobistych” organizowane przez Biuro Karier UE we Wrocławiu
• Szkolenie „Podstawy SAP ERP” (Moduł MM, PP, SD) organizowane przez Biuro Karier UE we Wrocławiu
• Szkolenie „Podstawy FI” (Moduł Finansowy systemu SAP ERP) organizowane przez Biuro Karier UE we Wrocławiu
• Szkolenie „Projekty jako sposób przetrwania na rynku: Wstęp do Zarządzania Projektami w oparciu o PMBOK” organizowane przez Biuro Karier UE we Wrocławiu

Edukacja

Logo
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, magisterskie
Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu
Logo
Biotechnologia, magisterskie
Politechnika Wrocławska

Zainteresowania

• warzenie piwa domowym sposobem
• podróże

Organizacje

• członek Koła Naukowego Biotechnologii i Ochrony Środowiska (sekcja fermentacji) działającego przy Katedrze Biotechnologii Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Inne

• prawo jazdy kat. B (czynne)

Grupy

Angielski w biznesie
Angielski w biznesie
1. Poszerzaj umiejętności biznesowe po angielsku. 2. Rozwijaj nowe słownictwo i nowe znajomości. 3. Bądź na bieżąco w swojej branży. 4. Sprawdź swój angielski na www.testujangielski.pl 5. P
EXCEL w praktyce
EXCEL w praktyce
Pytania, wskazówki, odpowiedzi, komentarze, usprawnienie pracy w EXCELu. Cel: wzajemna pomoc, wymiana doświadczeń, propozycje usprawnień pracy
Logistyka
Logistyka
Celem tej grupy jest kontakt osób zainteresowanych logistyką szeroko rozumianej. Wymiana wiedzy i doświadczenia z tej dziedziny.
Planowanie produkcji
Planowanie produkcji
Grupa dla wszystkich zainteresowanych tematyką planowania produkcji oraz optymalizacji procesów produkcyjnych
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorcy, osoby przedsiębiorcze, współpraca biznesowa, przyjaciele biznesowi, rozwój osobisty i firmowy, pomoc, dotacje, biznesplany. Przedsiębiorczość
Tanie latanie
Tanie latanie
Informacje o promocjach lotniczych (linie tradycyjne i tanie linie lotnicze). Radzimy jak latać tanio.