Umiejętności
British Standards
FMCG
FMEA
HACCP
ISO 14001
ISO 20000
Minitab
Six Sigma
Statistica
TQM
5S
ISO 9001
Lean Six Sigma
Analiza statystyczna
Narzędzia jakościowe
Mini Tab 16 - statistical software
Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności
BRC Global Standard For Food Safety
Pełnomocnik ds. systemów zarządzania jakością
SQMS
Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP
Narzędzia pomiarowe
FSSC 22000
INŻYNIER JAKOŚCI (CERTYFIKAT PCBC)
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Zastępca kierownika ds. Jakości / Specjalista ds. Lean Six Sigma
HKSCAN Poland Sp. z o.o
Opracowanie i wprowadzenie nowych dokumentów jakościowych oraz nadzór nad istniejącą dokumentacją jakościową (BRC, GHP, GMP, HACCP, ISO FSSC 22000, SQMS),
Nadzór nad Systemem Zarządzania Środowiskowego ISO 14001,
Udział oraz prowadzenie audytów wewnętrznych i zewnętrznych,
Współpraca z zewnętrznymi organami tj. Inspekcja Weterynaryjna, Urząd Miar, Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych oraz jednostkami certyfikującymi,
Reprezentowanie firmy podczas audytów certyfikacyjnych i audytów II strony, Rozwiązywanie problemów jakościowych podczas procesu produkcji oraz na etapie surowca, półproduktu i wyrobu gotowego przy pomocy narzędzi jakości, Nadzór nad jakością oraz higieną każdego etapu procesu technologicznego, Utrzymywanie pierwszego kontaktu z Klientem w związku z pojawiającymi się reklamacjami oraz ustalenie ich przyczyn źródłowych,
Nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
Wystawienia reklamacji do dostawcy dotyczących występujących niezgodności surowca oraz dodatków produkcyjnych,
Tworzenie planu szkoleń oraz prowadzenie ich w zakresie jakości, higieny pracy oraz standardu 5S,
Analiza i monitorowanie wyników jakościowych na każdym etapie produkcji, Pobieranie i wysyłanie próbek do badań mikrobiologicznych,
Prowadzenie projektów mających na celu poprawę jakości procesu oraz produktu w oparciu o narzędzia Lean Six Sigma,
Tworzenie raportów statystycznych przy użyciu programu Minitab,
Pełnienie obowiązków Kierownika Jakości w czasie jego nieobecności.
Nadzór nad Systemem Zarządzania Środowiskowego ISO 14001,
Udział oraz prowadzenie audytów wewnętrznych i zewnętrznych,
Współpraca z zewnętrznymi organami tj. Inspekcja Weterynaryjna, Urząd Miar, Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych oraz jednostkami certyfikującymi,
Reprezentowanie firmy podczas audytów certyfikacyjnych i audytów II strony, Rozwiązywanie problemów jakościowych podczas procesu produkcji oraz na etapie surowca, półproduktu i wyrobu gotowego przy pomocy narzędzi jakości, Nadzór nad jakością oraz higieną każdego etapu procesu technologicznego, Utrzymywanie pierwszego kontaktu z Klientem w związku z pojawiającymi się reklamacjami oraz ustalenie ich przyczyn źródłowych,
Nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
Wystawienia reklamacji do dostawcy dotyczących występujących niezgodności surowca oraz dodatków produkcyjnych,
Tworzenie planu szkoleń oraz prowadzenie ich w zakresie jakości, higieny pracy oraz standardu 5S,
Analiza i monitorowanie wyników jakościowych na każdym etapie produkcji, Pobieranie i wysyłanie próbek do badań mikrobiologicznych,
Prowadzenie projektów mających na celu poprawę jakości procesu oraz produktu w oparciu o narzędzia Lean Six Sigma,
Tworzenie raportów statystycznych przy użyciu programu Minitab,
Pełnienie obowiązków Kierownika Jakości w czasie jego nieobecności.
Szkolenia i kursy
- Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy PN-EN ISO 22000:2006
- Praktyki 5S w Przedsiębiorstwach, instytucjach, czyli jak zadbać o porządek i właściwe gospodarowanie
- Kształtowanie smakowitości produktów drogą do sukcesu rynkowego – analizy i badania sensoryczne
- Wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000
- Szkolenie: Rozwój umiejętności menadżerskich
- Audytor wewnętrzny systemu zarządzania środowiskiem wg normy ISO 14001:2005
- Warsztaty dla auditorów i pełnomocników systemów ISO wg PN-EN 19011
- Audytor wewnętrzny systemu zarządzania jakością wg normy ISO 9001
- Certyfikat Pełnomocnika Systemu Zarządzania Jakością PCBC S.A.
- Certyfikat Inżyniera Jakości PCBC S.A.
- Certyfikat Green Belt Lean Six Sigma
- Szkolenie: Auditor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Jakością
- Praktyki 5S w Przedsiębiorstwach, instytucjach, czyli jak zadbać o porządek i właściwe gospodarowanie
- Kształtowanie smakowitości produktów drogą do sukcesu rynkowego – analizy i badania sensoryczne
- Wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000
- Szkolenie: Rozwój umiejętności menadżerskich
- Audytor wewnętrzny systemu zarządzania środowiskiem wg normy ISO 14001:2005
- Warsztaty dla auditorów i pełnomocników systemów ISO wg PN-EN 19011
- Audytor wewnętrzny systemu zarządzania jakością wg normy ISO 9001
- Certyfikat Pełnomocnika Systemu Zarządzania Jakością PCBC S.A.
- Certyfikat Inżyniera Jakości PCBC S.A.
- Certyfikat Green Belt Lean Six Sigma
- Szkolenie: Auditor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Jakością
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zarządzanie jakością
Inne
Grupy
IIC POLSKA – SZKOLENIA I ZAJĘCIA
Forum o Polsce i z Polski oraz
dla osób powiązanych z IIC zajmujący się Kontrolą wewnętrzną w Polsce (na podstawie COSO 2013 - Internal Control), GRC, audytem wewnętrznym.
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Lean Six Sigma
Integracja podejścia Lean i Six Sigma w celu poprawy wydajności zarządzania łańcuchem dostaw.
/ Lean Six Sigma as the way to supply chain performance improvement. /