Bartosz Kaźmierczak

Asystent Kierownika Działu Jakości, HKSCAN Poland Sp. z o.o
Poznań, wielkopolskie

Umiejętności

British Standards FMCG FMEA HACCP ISO 14001 ISO 20000 Minitab Six Sigma Statistica TQM 5S ISO 9001 Lean Six Sigma Analiza statystyczna Narzędzia jakościowe Mini Tab 16 - statistical software Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności BRC Global Standard For Food Safety Pełnomocnik ds. systemów zarządzania jakością SQMS Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP Narzędzia pomiarowe FSSC 22000 INŻYNIER JAKOŚCI (CERTYFIKAT PCBC)

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Zastępca kierownika ds. Jakości / Specjalista ds. Lean Six Sigma
HKSCAN Poland Sp. z o.o
Opracowanie i wprowadzenie nowych dokumentów jakościowych oraz nadzór nad istniejącą dokumentacją jakościową (BRC, GHP, GMP, HACCP, ISO FSSC 22000, SQMS),
Nadzór nad Systemem Zarządzania Środowiskowego ISO 14001,
Udział oraz prowadzenie audytów wewnętrznych i zewnętrznych,
Współpraca z zewnętrznymi organami tj. Inspekcja Weterynaryjna, Urząd Miar, Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych oraz jednostkami certyfikującymi,
Reprezentowanie firmy podczas audytów certyfikacyjnych i audytów II strony, Rozwiązywanie problemów jakościowych podczas procesu produkcji oraz na etapie surowca, półproduktu i wyrobu gotowego przy pomocy narzędzi jakości, Nadzór nad jakością oraz higieną każdego etapu procesu technologicznego, Utrzymywanie pierwszego kontaktu z Klientem w związku z pojawiającymi się reklamacjami oraz ustalenie ich przyczyn źródłowych,
Nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
Wystawienia reklamacji do dostawcy dotyczących występujących niezgodności surowca oraz dodatków produkcyjnych,
Tworzenie planu szkoleń oraz prowadzenie ich w zakresie jakości, higieny pracy oraz standardu 5S,
Analiza i monitorowanie wyników jakościowych na każdym etapie produkcji, Pobieranie i wysyłanie próbek do badań mikrobiologicznych,
Prowadzenie projektów mających na celu poprawę jakości procesu oraz produktu w oparciu o narzędzia Lean Six Sigma,
Tworzenie raportów statystycznych przy użyciu programu Minitab,
Pełnienie obowiązków Kierownika Jakości w czasie jego nieobecności.

Szkolenia i kursy

- Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy PN-EN ISO 22000:2006
- Praktyki 5S w Przedsiębiorstwach, instytucjach, czyli jak zadbać o porządek i właściwe gospodarowanie
- Kształtowanie smakowitości produktów drogą do sukcesu rynkowego – analizy i badania sensoryczne
- Wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000
- Szkolenie: Rozwój umiejętności menadżerskich
- Audytor wewnętrzny systemu zarządzania środowiskiem wg normy ISO 14001:2005
- Warsztaty dla auditorów i pełnomocników systemów ISO wg PN-EN 19011
- Audytor wewnętrzny systemu zarządzania jakością wg normy ISO 9001
- Certyfikat Pełnomocnika Systemu Zarządzania Jakością PCBC S.A.
- Certyfikat Inżyniera Jakości PCBC S.A.
- Certyfikat Green Belt Lean Six Sigma
- Szkolenie: Auditor Wewnętrzny Systemów Zarządzania Jakością

Edukacja

Logo
Zarządzanie jakością w teorii i praktyce, studia podyplomowe
Politechnika Poznańska
Logo
Towaroznawstwo, magisterskie
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Logo
Towaroznawstwo, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zarządzanie jakością
Inne

Grupy

IIC POLSKA – SZKOLENIA I ZAJĘCIA
IIC POLSKA – SZKOLENIA I ZAJĘCIA
Forum o Polsce i z Polski oraz dla osób powiązanych z IIC zajmujący się Kontrolą wewnętrzną w Polsce (na podstawie COSO 2013 - Internal Control), GRC, audytem wewnętrznym.
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Lean Six Sigma
Lean Six Sigma
Integracja podejścia Lean i Six Sigma w celu poprawy wydajności zarządzania łańcuchem dostaw. / Lean Six Sigma as the way to supply chain performance improvement. /