Bartłomiej Seliga

Kucharz / Chef de partie
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

HACCP Office 2010 Solid Works (podstawowy)

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
chef de partie
Zamek Topacz Resort & Spa
Szeroki zakres obowiązków w zakresie przygotowywania dań typu fine dining.
Estetyczne i prawidłowe prezentowanie potraw.
Dbanie o prawidłowe magazynowanie żywności.
Dbanie o czystość i porządek w miejscu pracy.
Logo
Chef de partie
Restauracja Pod Papugami
Praca na stanowisku wydawkowym , tj. produkcja sosów, dbanie o estetykę wydawanych posiłków, produkcja deserów, wkład przy tworzeniu dań sezonowych, koordynacja wydawanych zamówień.
Podstawowe zagadnienia kuchni molekularnej i praktyczne zastosowanie jej w kuchni.
Znajomość obróbki mięs oraz ryb.
Praca na stanowisku grill-piec-frytura.
AmRest Holdings SE
Kucharz/Instruktor

Edukacja

Logo
Fizyka Techniczna, inżynierskie
Uniwersytet Wrocławski

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Marketing
Zarządzanie produktem
Obsługa klienta
Turystyka/Hotelarstwo/Katering

Zainteresowania

Gra na gitarze , kuchnie świata, militaria