Umiejętności
ocena sensoryczna
Obsługa programów Microsoft
Prawo jazdy kat B
Podstawowa znajomość programu SAP
Obsługa komputera i urządzeń biurowych
Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności
Audytor wewnętrzny ISO 22000
Audytor wewnętrzny BRC
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Pełnomocnik ds. standardu IFS
oddział Bielsko-Biała
Kontrola i raportowanie staniu higienicznego zakładu produkcyjnego firmy. Aktualizowanie i zatwierdzanie specyfikacji wyrobów gotowych. Tworzenie etykiet wyrobów gotowych. Szkolenie pracowników z zakresu zasad systemów GHP/GMP, HACCP, IFS, RSPO. Wykonywanie audytów wewnętrznych w zakładzie produkcyjnym. Wykonywanie audytów zewnętrznych dostawców surowców i opakowań. Ewidencjonowanie i opiniowanie reklamacji wyrobów gotowych i surowców. Zlecanie badań wyrobów gotowych (badania właścicielskie) i badań wody oraz powietrza. Pobieranie wymazów czystościowych. Odpowiedzialność za wdrożenie zasad standardu IFS oraz RSPO w zakładzie produkcyjnym. Przygotowanie zakładu do audytu certyfikującego standardów IFS oraz RSPO (zrównoważona produkcja oleju palmowego). Tworzenie i aktualizowanie dokumentacji Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością. Kontrola zapisów produkcyjnych.
Koordynator Działu Zapewnienia Jakości
- nadzorowanie badań jakościowych dostaw surowców, opakowań, wyrobów w toku produkcji, wyrobów gotowych
- nadzorowanie oceny prób przechowalniczych wyrobów gotowych,
- monitorowanie, ewidencjonowanie i opiniowanie reklamacji jakościowych wyrobów, przygotowywanie pism wyjaśniających
- tworzenie i nadzorowanie procedur i programów kontroli surowców i produktów,
- tworzenie i nadzorowanie procedur dotyczących systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności,
- nadzorowanie oceny sensorycznej pozwalającej utrzymać wysoką jakość surowców i wyrobów gotowych,
- monitorowanie, analizowanie oraz raportowanie wskaźników jakościowych oraz monitorowanie wyników procesu autokontroli,
- obsługiwanie reklamacji jakościowych surowców i opakowań,
- nadzorowanie systemu statystycznej masy netto towarów paczkowanych,
- zlecanie badań zewnętrznych potwierdzających jakość i bezpieczeństwo wyrobów,
- przeprowadzanie wewnętrznych oraz zewnętrznych audytów jakościowych,
- wystawianie certyfikatów jakościowych wyrobów,
- nadzór nad odprawami sanitarnymi wyrobów eksportowanych,
- współpraca z jednostkami nadzoru tj.: Inspekcja Sanitarna, IJHARS, OUM
- nadzorowanie oceny prób przechowalniczych wyrobów gotowych,
- monitorowanie, ewidencjonowanie i opiniowanie reklamacji jakościowych wyrobów, przygotowywanie pism wyjaśniających
- tworzenie i nadzorowanie procedur i programów kontroli surowców i produktów,
- tworzenie i nadzorowanie procedur dotyczących systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności,
- nadzorowanie oceny sensorycznej pozwalającej utrzymać wysoką jakość surowców i wyrobów gotowych,
- monitorowanie, analizowanie oraz raportowanie wskaźników jakościowych oraz monitorowanie wyników procesu autokontroli,
- obsługiwanie reklamacji jakościowych surowców i opakowań,
- nadzorowanie systemu statystycznej masy netto towarów paczkowanych,
- zlecanie badań zewnętrznych potwierdzających jakość i bezpieczeństwo wyrobów,
- przeprowadzanie wewnętrznych oraz zewnętrznych audytów jakościowych,
- wystawianie certyfikatów jakościowych wyrobów,
- nadzór nad odprawami sanitarnymi wyrobów eksportowanych,
- współpraca z jednostkami nadzoru tj.: Inspekcja Sanitarna, IJHARS, OUM
Specjalista ds. Jakości i HACCP
- inicjowanie działań w celu usunięcia niezgodności, weryfikacja działań korygujących,
- wykonywanie audytów wewnętrznych,
- wykonywanie audytów zewnętrznych dostawców surowców i opakowań,
- wykonywanie okresowej oceny dostawców surowców i opakowań w ramach kwalifikacji dostawców,
- dokonywanie analizy specyfikacji surowców i opakowań,
- współpraca z laboratoriami badawczymi, pobieranie i wysyłanie próbek do badań,
- organizowanie i uczestniczenie w spotkaniach panelu sensorycznego,
- organizowanie i uczestniczenie w zatwierdzaniu wzorców wyrobu gotowego,
- wykonywanie bieżącej oceny sensorycznej wyrobu gotowego oraz dokumentowanie jej w systemie komputerowym SAP,
- wykonywanie oceny sensorycznej prób przechowalniczych wyrobów gotowych,
- analiza trendów jakościowych, przygotowywanie raportów
- ocena sanitarna zakładów produkcyjnych,
- przyjmowanie i rozpatrywanie zasadności reklamacji konsumenckich, przygotowywanie pism wyjasniających do klienta,
- przeprowadzanie szkoleń pracowników produkcyjnych z zakresu systemów GMP/GHP i HACCP, BRC
- tworzenie dokumentacji systemu GMP/GHP i HACCP, BRC
- współpraca z jednostkami nadzoru tj.: Inspekcja Sanitarna, IJHARS
- tworzenie raportów identyfikowalności w ramach procedury wycofywania wyrobu gotowego
- wykonywanie audytów wewnętrznych,
- wykonywanie audytów zewnętrznych dostawców surowców i opakowań,
- wykonywanie okresowej oceny dostawców surowców i opakowań w ramach kwalifikacji dostawców,
- dokonywanie analizy specyfikacji surowców i opakowań,
- współpraca z laboratoriami badawczymi, pobieranie i wysyłanie próbek do badań,
- organizowanie i uczestniczenie w spotkaniach panelu sensorycznego,
- organizowanie i uczestniczenie w zatwierdzaniu wzorców wyrobu gotowego,
- wykonywanie bieżącej oceny sensorycznej wyrobu gotowego oraz dokumentowanie jej w systemie komputerowym SAP,
- wykonywanie oceny sensorycznej prób przechowalniczych wyrobów gotowych,
- analiza trendów jakościowych, przygotowywanie raportów
- ocena sanitarna zakładów produkcyjnych,
- przyjmowanie i rozpatrywanie zasadności reklamacji konsumenckich, przygotowywanie pism wyjasniających do klienta,
- przeprowadzanie szkoleń pracowników produkcyjnych z zakresu systemów GMP/GHP i HACCP, BRC
- tworzenie dokumentacji systemu GMP/GHP i HACCP, BRC
- współpraca z jednostkami nadzoru tj.: Inspekcja Sanitarna, IJHARS
- tworzenie raportów identyfikowalności w ramach procedury wycofywania wyrobu gotowego
Stażysta
Państwowy Inspektor Sanitarny w Rybniku
- obsługa petentów
- nadzorowanie obiegu dokumentów i informacji,
- wsparcie pracowników w realizacji codziennych zadań,
- prowadzenie baz danych i rejestrów,
- archiwizacja dokumentów,
- zapoznanie się z przepisami prawnymi,
- doskonalenie znajomości procedur GHP/GMP i HACCP
- nadzorowanie obiegu dokumentów i informacji,
- wsparcie pracowników w realizacji codziennych zadań,
- prowadzenie baz danych i rejestrów,
- archiwizacja dokumentów,
- zapoznanie się z przepisami prawnymi,
- doskonalenie znajomości procedur GHP/GMP i HACCP
Szkolenia i kursy
szkolenia przebyte w latach 2011-2018
1) Analiza i doskonalenie systemu HACCP - Grupa doradczo-szkoleniowa Falco
2) Opakowania do żywności – zagrożenia, wymagania prawne – Hamilton Poland Ltd.
3) Prawne elementy postępowania w zakresie reklamacji w relacji przedsiębiorca-konsument – Hamilton Poland Ltd.
4) Analiza sensoryczna – podstawy teoretyczne, praktyka realizacja badań – Ergosolutions
5) Nowe wymagania standardu BRC wersja 6 – Ergosolutions
6) Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) dotycząca suplementów diety – Ergosolutions
7) Szybkie metody oznaczania alergenów pokarmowych – Cereus Wena – Romer Labs
8) „Alergeny w przemyśle spożywczym”- Ergosolutions
9) Zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w systemie HACCP – produkcja żywności – Hamilton Poland
10) Metody motywowania pozafinansowego – sztuka delegowania zadań – Teme Aleksandra Darska
11) Certyfikat RSPO dla twojej firmy. Pokaż zaangażowanie Twojej firmy w zrównoważony rozwój łańcucha dostaw oleju palmowego - 08.2017
12) Znakowanie żywności. Interpretacja przepisów prawa - 09.2017
13) AUDYTOR SYSTEMU BRC FOOD W. 7 I IFS FOOD W. 6.1. PLANOWANE ZMIANY W 2018 ROKU - 04.2018
1) Analiza i doskonalenie systemu HACCP - Grupa doradczo-szkoleniowa Falco
2) Opakowania do żywności – zagrożenia, wymagania prawne – Hamilton Poland Ltd.
3) Prawne elementy postępowania w zakresie reklamacji w relacji przedsiębiorca-konsument – Hamilton Poland Ltd.
4) Analiza sensoryczna – podstawy teoretyczne, praktyka realizacja badań – Ergosolutions
5) Nowe wymagania standardu BRC wersja 6 – Ergosolutions
6) Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) dotycząca suplementów diety – Ergosolutions
7) Szybkie metody oznaczania alergenów pokarmowych – Cereus Wena – Romer Labs
8) „Alergeny w przemyśle spożywczym”- Ergosolutions
9) Zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w systemie HACCP – produkcja żywności – Hamilton Poland
10) Metody motywowania pozafinansowego – sztuka delegowania zadań – Teme Aleksandra Darska
11) Certyfikat RSPO dla twojej firmy. Pokaż zaangażowanie Twojej firmy w zrównoważony rozwój łańcucha dostaw oleju palmowego - 08.2017
12) Znakowanie żywności. Interpretacja przepisów prawa - 09.2017
13) AUDYTOR SYSTEMU BRC FOOD W. 7 I IFS FOOD W. 6.1. PLANOWANE ZMIANY W 2018 ROKU - 04.2018
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Grupy
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)