Artur Stosio

Technolog Żywności
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

Prawo jazdy kat B zdolności organizacyjne Pakiet MS Offiece Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP znajomość ustawodastwa krajowego i UE dot. produkcji spożywczej

Języki

angielski
podstawowy
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Makro Cash and Carry Polska S.A.
Specjalista ds. kontroli jakości
- kontrola jakości mięsa dostarczanego do magazynu centralnego
- zgłaszanie reklamacji: raportowanie do dostawców i działu handlowego,
- opracowywanie specyfikacji produktów
- audyty u dostawców,
- rozpatrywanie reklamacji z hal sprzedaży,
- prowadzenie szkoleń
Logo
manager sklepu
Sklep "Supermarket" - PHU Joanna
- uruchomienie sklepu wielobranżowego
- wyposażenie w sprzęt,
- zatowarowanie
- współpraca z dostawcami,
- kierowanie bieżącą pracą sklepu.
Logo
Technolog
"GTBC" Zakład Produkcji Kebabu
- otwarcie zakładu produkcyjnego i uruchomienie linii produkcyjnej
- opracowanie projektu technologicznego i systemu Haccp.
- aktualizacja i nadzór nad dokumentacją Haccp
- współpraca ze służbami nadzoru weterynaryjnego
- realizacja i nadzór nad badaniami, współpraca z laboratoriami mikrobiologicznymi
- kierowanie bieżącą pracą zakładu
Logo
technolog ds. produkcji
Zakład Mięsny "Biakmas"
- nadzór nad technologią produkcji i rozbiorem mięsa
- rozliczenia produkcyjne: wydajności, kalkulowanie cen produktów: mięsa i wędlin
- opracowywanie i wdrażanie nowych produktów, doskonalenie receptur oraz procesów
produkcyjnych
- rozwiązywanie problemów technologicznych występujących podczas produkcji
- zarządzanie grupą pracowników (ok. 20 osób)
- nadzór nad dokumentacją Haccp
Logo
Specjalista ds. Haccp - praca dodatkowa
Zakład Rybny "Mark"
- opracowanie księgi Haccp.
- aktualizacja i nadzór nad dokumentacją Haccp
- prowadzenie szkoleń okresowych dla pracowników
- współpraca ze służbami nadzoru weterynaryjnego
- realizacja i nadzór nad badaniami, współpraca z laboratoriami mikrobiologicznymi
Logo
technolog
Zakład Mięsny :Nowopol"
- opracowanie i wdrożenie systemu Haccp w zakładzie ubojowym i przetwórczym
- aktualizacja i nadzór nad dokumentacją Haccp
- prowadzenie szkoleń okresowych dla pracowników
- współpraca ze służbami nadzoru weterynaryjnego
- realizacja i nadzór nad badaniami, współpraca z laboratoriami mikrobiologicznymi
- nadzór nad technologią produkcji i rozbiorem mięsa
- rozliczenia produkcyjne: wydajności, kalkulowanie cen produktów: mięsa i wędlin
- opracowywanie i wdrażanie nowych produktów, doskonalenie receptur oraz procesów
produkcyjnych
- rozwiązywanie problemów technologicznych występujących podczas produkcji
- zarządzanie grupą pracowników (ok. 100osób)
- negocjowanie cen z dostawcami
Logo
technolog
Zakład Masarski "M"
3-miesięczny staż na działach rozbioru: rozbioru mięsa, ekspedycji towaru i produkcji następnie praca na stanowisku technologa/kierownika zakładu: nadzór nad technologią produkcji i rozbiorem mięsa, rozliczenia produkcyjne, kalkulowanie cen produktów: mięsa i wędlin, zarządzanie grupą pracowników (ok. 20 osób)

Szkolenia i kursy

2008 kurs pedagogiczny
2005 kurs HACCP dla średnich przedsiębiorców
2003 kurs HACCP - SGGW

Edukacja

Logo
technologia żywności, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Zainteresowania

podróże, film, sport, komputery

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Kino
Kino
Kinomaniacy, przyłaczcie się! Może ktoś oglądał ostatnio ciekawy film, albo chce pogadać o swoim ulubionym reżyserze, aktorze, filmowej scenie.
Technologia mięsa
Technologia mięsa
Miejsce stworzone dla technologów i pasjonatów, wszystkich którzy zajmują się przetwórstwem mięsa oraz zagadnieniami branży spożywczej.
Zapewnienie Jakości
Zapewnienie Jakości
Celem grupy jest integracja środowiska związanego z Zapewnieiem Jakości i wymiana informacji z nim związanych
Zarządzanie Jakością
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)