Umiejętności
BRC
IFS
Negocjacje
umiejętność szybkiego uczenia się
Umiejętności komunikacyjne
mikrobiologia
Laboratorium
Umiejętność budowania relacji z ludźmi
Audytor Wewnętrzny HACCP
Umiejętność kierowania zespołem i koordynacji prac
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Działu Jakości/Pełnomocnik ds. Bezpieczeństwa Żywności
-Nadzór nad dokumentacją systemową firmy/Pełnomocnik Zarządu ds.Jakości i Bezpieczeństwa Żywności/Lider Zespołu ds. Bezpieczeństwa Żywności
-Nadzór i zarządzanie laboratorium fizykochemicznym browar i winiarnia oraz mikrobiologicznym,
-Nadzór nad produkcją ze strony jakościowej piwa, napojów bezalkoholowych, energetyków, suplementów diety i napojów winopodobnych
- Nadzór nad sprzętem kontrolno - pomiarowym,
- Tworzenie i zarządzanie budżetem działów,
-Przygotowywanie specyfikacji produktów dla klientów
-Sporządzanie dokumentacji :instrukcje, procedury systemowe
-Analiza problemów jakościowych i technologicznych
-Sporządzanie raportów miesięcznych - ocena wyników pod względem wymagań wewnętrznych i prawnych
-Przeprowadzanie audytów zewnętrznych, wewnętrznych systemowych i higienicznych
-Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
-Rejestracja reklamacji w systemie
-Analiza przyczyn reklamacji jakościowych
-Reprezentowanie firmy przed organami kontroli: PSSE, GUM, IJHARS i UC
-Udział w planowaniu nowych produktów
-Przeprowadzanie degustacji piwa
-Nadzór i zarządzanie laboratorium fizykochemicznym browar i winiarnia oraz mikrobiologicznym,
-Nadzór nad produkcją ze strony jakościowej piwa, napojów bezalkoholowych, energetyków, suplementów diety i napojów winopodobnych
- Nadzór nad sprzętem kontrolno - pomiarowym,
- Tworzenie i zarządzanie budżetem działów,
-Przygotowywanie specyfikacji produktów dla klientów
-Sporządzanie dokumentacji :instrukcje, procedury systemowe
-Analiza problemów jakościowych i technologicznych
-Sporządzanie raportów miesięcznych - ocena wyników pod względem wymagań wewnętrznych i prawnych
-Przeprowadzanie audytów zewnętrznych, wewnętrznych systemowych i higienicznych
-Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
-Rejestracja reklamacji w systemie
-Analiza przyczyn reklamacji jakościowych
-Reprezentowanie firmy przed organami kontroli: PSSE, GUM, IJHARS i UC
-Udział w planowaniu nowych produktów
-Przeprowadzanie degustacji piwa
KIEROWNIK LABORATORIUM
Organizacja i nadzór nad laboratorium mikrobiologicznym i fizykochemicznym
Zarządzanie budżetem działowym
Przygotowywanie specyfikacji produktów dla klientów
Sporządzanie dokumentacji :instrukcje, procedury systemowe
Analiza problemów jakościowych i technologicznych
Sporządzanie raportów miesięcznych - ocena wyników pod względem wymagań wewnętrznych, prawnych
Przeprowadzanie audytów systemowych, higienicznych
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
Analiza przyczyn reklamacji jakościowych
Reprezentowanie firmy przed organami kontroli: PSSE, GUM, IJHARS
Udział w planowaniu nowych produktów
Przeprowadzanie degustacji piwa
Zarządzanie budżetem działowym
Przygotowywanie specyfikacji produktów dla klientów
Sporządzanie dokumentacji :instrukcje, procedury systemowe
Analiza problemów jakościowych i technologicznych
Sporządzanie raportów miesięcznych - ocena wyników pod względem wymagań wewnętrznych, prawnych
Przeprowadzanie audytów systemowych, higienicznych
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
Analiza przyczyn reklamacji jakościowych
Reprezentowanie firmy przed organami kontroli: PSSE, GUM, IJHARS
Udział w planowaniu nowych produktów
Przeprowadzanie degustacji piwa
SPECJALISTA DS JAKOŚCI/MIKROBIOLOG
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
Ocena surowców, materialów, połproduktów i wyrobów gotowych
Sporządzanie dokumentacji systemowej
Układanie planów poboru prób
Analiza problemow jakosciowych
Sporządzanie kart pracy
Ocena surowców, materialów, połproduktów i wyrobów gotowych
Sporządzanie dokumentacji systemowej
Układanie planów poboru prób
Analiza problemow jakosciowych
Sporządzanie kart pracy
wystawiono
Ania dała się poznać jako osoba bardzo sumienna, ambitna i świetnie sobie dająca radę w wielu sytuacjach, co umożliwiło szybki i pozytywny rozwój jej kariery zawodowej. Jako były przełożony bardzo milo wspominam wspólne lata współpracy i mogę Anię polecić z czystym sumieniem jako wysokiej klasy specjalistę.
Szkolenia i kursy
2004 Audit wewnętrzny systemu HACCP-PN-EN ISO 19011:2003
2004 Dokumentowanie i wdrażanie systemu GMP/GHP i HACCP
2005 Uprawnienia do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci na stanowisku eksploatacji i dozoru. Grupa 2. Urządzenia wytwarzające, przetwarzające, przesyłające i zużywające ciepło oraz inne urządzenia energetyczne: 4.
2006 Systemy zarządzania jakością ISO 9001 i ISO 22000 gwarancją zgodności, legalności i bezpieczeństwa żywności.
2006 Wymagania i podstawowe informacje dotyczące auditu wewnętrznego systemów bezpieczeństwa żywności.
2006 System zarządzania w laboratorium wg. ISO/IEC 17025 i jego dokumentowanie.
2006 Kierownik ds. Jakości w laboratorium.
2007 Norma ISO 22000 metodą realizacji wymagań ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
2007 Zarządzanie zespołem z elementami komunikacji.
2007 Nowoczesne metody pomiaru liczby drobnoustrojów.
2008 Mikrobiologia żywności
2009 Zarządzanie zasobami ludzkimi
2010 Motywowanie
2010 Szkolenie BHP dla pracodawców i osób kierujących pracownikami.
2004 Dokumentowanie i wdrażanie systemu GMP/GHP i HACCP
2005 Uprawnienia do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci na stanowisku eksploatacji i dozoru. Grupa 2. Urządzenia wytwarzające, przetwarzające, przesyłające i zużywające ciepło oraz inne urządzenia energetyczne: 4.
2006 Systemy zarządzania jakością ISO 9001 i ISO 22000 gwarancją zgodności, legalności i bezpieczeństwa żywności.
2006 Wymagania i podstawowe informacje dotyczące auditu wewnętrznego systemów bezpieczeństwa żywności.
2006 System zarządzania w laboratorium wg. ISO/IEC 17025 i jego dokumentowanie.
2006 Kierownik ds. Jakości w laboratorium.
2007 Norma ISO 22000 metodą realizacji wymagań ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
2007 Zarządzanie zespołem z elementami komunikacji.
2007 Nowoczesne metody pomiaru liczby drobnoustrojów.
2008 Mikrobiologia żywności
2009 Zarządzanie zasobami ludzkimi
2010 Motywowanie
2010 Szkolenie BHP dla pracodawców i osób kierujących pracownikami.
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Inne
Zainteresowania
Wycieczki rowerowe i górskie
Spędzanie wolnego czasu na łonie natury
Spędzanie wolnego czasu na łonie natury
Inne
Umiejętność pracy w grupie/ zarządzanie
Dobra znajomość programów komputerowych - pakiet MS Office (Word, Excel,Power Point),
Obsługa laboratoryjnego programu LIMS
Obsługa autoklawu
Prawo jazdy kat.B
Dobra znajomość programów komputerowych - pakiet MS Office (Word, Excel,Power Point),
Obsługa laboratoryjnego programu LIMS
Obsługa autoklawu
Prawo jazdy kat.B