Anna Tokarska

KIEROWNIK DZIAŁU JAKOŚCI/KIEROWNIK LABORATORIÓW BROWAR CORNELIUS
Piotrków Trybunalski, łódzkie

Umiejętności

BRC IFS Negocjacje umiejętność szybkiego uczenia się Umiejętności komunikacyjne mikrobiologia Laboratorium Umiejętność budowania relacji z ludźmi Audytor Wewnętrzny HACCP Umiejętność kierowania zespołem i koordynacji prac

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

SULIMAR Sp. z o.o.
Kierownik Działu Jakości/Pełnomocnik ds. Bezpieczeństwa Żywności
-Nadzór nad dokumentacją systemową firmy/Pełnomocnik Zarządu ds.Jakości i Bezpieczeństwa Żywności/Lider Zespołu ds. Bezpieczeństwa Żywności
-Nadzór i zarządzanie laboratorium fizykochemicznym browar i winiarnia oraz mikrobiologicznym,
-Nadzór nad produkcją ze strony jakościowej piwa, napojów bezalkoholowych, energetyków, suplementów diety i napojów winopodobnych
- Nadzór nad sprzętem kontrolno - pomiarowym,
- Tworzenie i zarządzanie budżetem działów,
-Przygotowywanie specyfikacji produktów dla klientów
-Sporządzanie dokumentacji :instrukcje, procedury systemowe
-Analiza problemów jakościowych i technologicznych
-Sporządzanie raportów miesięcznych - ocena wyników pod względem wymagań wewnętrznych i prawnych
-Przeprowadzanie audytów zewnętrznych, wewnętrznych systemowych i higienicznych
-Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
-Rejestracja reklamacji w systemie
-Analiza przyczyn reklamacji jakościowych
-Reprezentowanie firmy przed organami kontroli: PSSE, GUM, IJHARS i UC
-Udział w planowaniu nowych produktów
-Przeprowadzanie degustacji piwa
Sebastian Kielecki
Sebastian Kielecki · współpracownik
wystawiono
Profesjonalistka w każdym calu. Życzliwa koleżanka :-) To była przyjemność współpracować.
ROYAL UNIBREW POLSKA
KIEROWNIK LABORATORIUM
Organizacja i nadzór nad laboratorium mikrobiologicznym i fizykochemicznym
Zarządzanie budżetem działowym
Przygotowywanie specyfikacji produktów dla klientów
Sporządzanie dokumentacji :instrukcje, procedury systemowe
Analiza problemów jakościowych i technologicznych
Sporządzanie raportów miesięcznych - ocena wyników pod względem wymagań wewnętrznych, prawnych
Przeprowadzanie audytów systemowych, higienicznych
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
Analiza przyczyn reklamacji jakościowych
Reprezentowanie firmy przed organami kontroli: PSSE, GUM, IJHARS
Udział w planowaniu nowych produktów
Przeprowadzanie degustacji piwa
ROYAL UNIBREW POLSKA
KIEROWNIK DZIAŁU KONTROLI JAKOŚCI
Zakres identyczny jak powyżej jednak większy nadzór nad dokumentacją systemową wszystkich działów.
Browar Łomża
SPECJALISTA DS JAKOŚCI/MIKROBIOLOG
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych
Ocena surowców, materialów, połproduktów i wyrobów gotowych
Sporządzanie dokumentacji systemowej
Układanie planów poboru prób
Analiza problemow jakosciowych
Sporządzanie kart pracy
Maciej Kwieciński
Maciej Kwieciński · przełożony
wystawiono
Ania dała się poznać jako osoba bardzo sumienna, ambitna i świetnie sobie dająca radę w wielu sytuacjach, co umożliwiło szybki i pozytywny rozwój jej kariery zawodowej. Jako były przełożony bardzo milo wspominam wspólne lata współpracy i mogę Anię polecić z czystym sumieniem jako wysokiej klasy specjalistę.

Szkolenia i kursy

2004 Audit wewnętrzny systemu HACCP-PN-EN ISO 19011:2003
2004 Dokumentowanie i wdrażanie systemu GMP/GHP i HACCP
2005 Uprawnienia do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci na stanowisku eksploatacji i dozoru. Grupa 2. Urządzenia wytwarzające, przetwarzające, przesyłające i zużywające ciepło oraz inne urządzenia energetyczne: 4.
2006 Systemy zarządzania jakością ISO 9001 i ISO 22000 gwarancją zgodności, legalności i bezpieczeństwa żywności.
2006 Wymagania i podstawowe informacje dotyczące auditu wewnętrznego systemów bezpieczeństwa żywności.
2006 System zarządzania w laboratorium wg. ISO/IEC 17025 i jego dokumentowanie.
2006 Kierownik ds. Jakości w laboratorium.
2007 Norma ISO 22000 metodą realizacji wymagań ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
2007 Zarządzanie zespołem z elementami komunikacji.
2007 Nowoczesne metody pomiaru liczby drobnoustrojów.
2008 Mikrobiologia żywności
2009 Zarządzanie zasobami ludzkimi
2010 Motywowanie
2010 Szkolenie BHP dla pracodawców i osób kierujących pracownikami.

Edukacja

Logo
Wydział Nauki o Żywności, Towaroznawstwo: Kontrola i Sterowanie Jakością w Gospodarce Żywnościowej, magisterskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Inne

Zainteresowania

Wycieczki rowerowe i górskie
Spędzanie wolnego czasu na łonie natury

Inne

Umiejętność pracy w grupie/ zarządzanie
Dobra znajomość programów komputerowych - pakiet MS Office (Word, Excel,Power Point),
Obsługa laboratoryjnego programu LIMS
Obsługa autoklawu
Prawo jazdy kat.B