Anna Olesiak-Siba

Kierownik Produkcji / Technolog w branży piekarniczo- cukierniczej i lodziarskiej
Będzin, śląskie

Umiejętności

Corel Draw GHP GMP HACCP Internet Marketing Microsoft Office System Windows Prawo jazdy kat B Rozwój produktu kynologia Wdrażanie produktu Badania jakościowe cukiernik Laboratorium grooming Piekarz Technologia Biotechnologia AXEL Nauczanie zawodu

Języki

polski
ojczysty
angielski
dobry
czeski
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Główny Technolog / Kierownik Produkcji
Seltre Production
-kierowanie działem produkcji wyrobów marki firmy
-dbanie o najwyższą jakość wyrobu gotowego - od surowca poprzez procesy produkcji do produktu zapakowanego na magazynie
- koordynacja działu R&D
- pełnomocnik ds. jakości i systemów bezpieczeństwa żywności
KWALITA Sp. z o.o.
Główny Technolog
- opracowanie receptur i wdrażanie nowych produktów dla trzech działów w zakładzie - w formie mieszanek piekarniczo-cukierniczych, farszy gastronomicznych oraz wyrobów dla piekarni pieczywa mrożonego
- nadzór i kontrola jakości produkowanego towaru w zakładzie
- opracowanie atestów, specyfikacji i dokumentów jakościowych wyrobów firmy zgodnie z obowiązującymi przepisami i wymogami prawnymi
- kontrola jakości komponentów do produkcji i ich akceptacja
- nadzór nad dokumentacją HACCP w zakładzie i dbałość o funkcjonowanie systemów jakościowych w zakładzie
- prezentacja produktów na targach i eventach branżowych
KWALITA Sp. z o.o.
Technolog - kierownik produkcji w firmie produkującej dodatki, mieszanki piekarniczo-cukiernicze
- opracowanie receptur i wdrażanie nowych produktów piekarniczych, cukierniczych i gastronomicznych
- okresowa praca w terenie poprzez pokazy technologiczne u klientów
- opracowanie atestów i specyfikacji produktów firmy zgodnie z obowiązującymi przepisami i wymogami
- kontrola jakości komponentów do produkcji i ich akceptacja
- nadzór nad dokumentacją HACCP w zakładzie i dbałość o funkcjonowanie systemów jakościowych w zakładzie
- planowanie produkcji zgodnie z zamówieniami i współpraca z działem zakupów
Zespół Realizacji Badań Instytutu Socjologii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika PRYZMAT
handlowiec w firmie produkującej tonery i kartridże do drukarek
Pryzmat Sp.z o.o.
kompleksowa obsługa biura
- prowadzenie obiegu i ewidencji dokumentów
- obsługa telefoniczna i bezpośrednia klienta, tworzenie ofert handlowych, sprzedaż produktów firmy, obsługa programu TO-FI (towarowo-finansowego), wystawianie faktur, raportów kasowych, księgowanie wyciągów bankowych, zamykanie dnia, tygodnia, miesiąca
MIXPOL
technolog żywności w firmie produkującej dodatki i mieszanki piekarniczo-cukiernicze, pełnomocnik ds
- opracowywanie receptur nowych produktów, okresowa ich promocja i pokazy technologiczne u klienta
- prowadzenie dokumentacji jakościowej HACCP firmy

Szkolenia i kursy

• Ukończony kurs księgowości komputerowej (program Płatnik, Symfonia, Axel)
• Ukończony kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu

Edukacja

Logo
Wydział Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Specjalność Technologia Fermentacji i Napojów Alkoholowych, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
biologiczno -chemiczny, średnie
III Liceum Ogólnokształcące w Będzinie

Specjalizacje

Administracja biurowa
Wprowadzanie/Przetwarzanie danych
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Łańcuch dostaw
Magazynowanie
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Kynologia, grooming małych zwierząt, śpiew, muzyka, taniec, film

Inne

• Prawo jazdy kat. B od 1998 roku
• Bardzo dobra obsługa komputera
• Bardzo dobra znajomość systemów operacyjnych: Windows pakietu Microsoft Office, CorelDRAW, Adobe Photoshop, Lightroom
• Obsługa kasy fiskalnej i urządzeń biurowych (fax, drukarka, skaner, ksero)

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Dress Code czyli Etykieta Ubioru
Dress Code czyli Etykieta Ubioru
Zasady dobierania odpowiedniego ubioru w sytuacjach biznesowych i nie tylko. Co wolno, a czego nie wypada założyć?
HACCP
HACCP
Opracowanie i wdrażanie systemu HACCP. Zasady GHP/GMP
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
Technolodzy Żywności
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.