Anna Kandora

Kierownik Karmello Bielsko-Biała
Bielsko-Biała, śląskie

Umiejętności

GHP GMP HACCP pakiet MS Office Prawo jazdy kat B Pakiet Open Office ISO 22000:2005 ISO 9001:2009 internal auditor IFS BRC Umiejętność prezentacji i wystąpień publicznych stypendium Rektora dla Najlepszych Studentów

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Kierownik
Karmello
- samodzielne zarządzanie punktami Karmello w Bielsku-Białej
- planowanie, realizowanie i monitorowanie działań sprzedażowych w kawiarni
- budowanie, motywowanie i rozwijanie zespołu (począwszy od rekrutacji)
- kreowanie wyjątkowej atmosfery miejsca zarówno dla pracowników jak i klientów
- tworzenie kultury pracy skoncentrowanej na Kliencie
- prowadzenie szkoleń sprzedażowych pracowników
Logo
Higienistka diabetologiczna
Poradnia Diabetologiczna
- pomiar podstawowych parametrów antropometrycznych: masy ciała, ciśnienia krwi, glukozy we krwi
- rejestracja pacjentów do lekarza diabetologa
- prowadzenie dokumentacji medycznej
- edukacja żywieniowa pacjentów uwzględniając rodzaj cukrzycy
Logo
Kierownik ds. żywienia
Ośrodek Uzdrowiskowy Tulipan
- Zarządzanie kuchnią zbiorowego żywienia
- Nadzór nad podległym personelem w zakresie motywowania i wyznaczania zadań
- Utrzymywanie pozytywnych relacji z Klientami firmy
- Prowadzenie konsultacji dietetycznych
- Planowanie posiłków/ diet w zależności od jednostek chorobowych gości
- Nadzór nad Magazynem i Dystrybucją
- Prowadzenie ewidencji czasu pracy podległego zespołu (kucharze, pomoce kuchenne)
oleofarm s.c.
Konsutant dietetyczny / Koordynator
- Praca mobilna na terenie województwa śląskiego i małopolskiego.
- Prowadzenie wykładów edukacyjno-żywieniowych w placówkach żywienia zbiorowego (Uzdrowiska), Szkołach rodzenia, Uniwersytetach Trzeciego Wieku, w Stowarzyszeniach Diabetologicznych oraz Onkologicznych.
- Pozyskiwanie nowych klientów firmy.
- Współpraca z działem wdrożeń oraz działem marketingu.
- Śledzenie najnowszych wyników badań, publikacji naukowych.
- Uczestnictwo w Konferencjach dietetycznych oraz lekarskich.
- Udzielanie konsultacji dietetycznych drogą mailową, na forach oraz stronie głównej firmy.
oleofarm s.c.
Stażysta w Dziale Kontroli Jakości
- Pobieranie próbek surowców i produktów gotowych do analiz
- Wykonywanie analiz laboratoryjnych (m.in.: metoda HPLC, GC, miareczkowanie potencjometryczne, analizy termiczne)
- Interpretacja wyników badań wedle przyjętych kryteriów
- Ścisła współpraca z działem Produkcji i Magazynami
- Nadzór nad jakością wytwarzanych produktów i udział w kontroli procesów produkcyjnych
Logo
Praktykant
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krzepicach
- Uczestnictwo w produkcji wyrobów mleczarskich (normalizacja zaw. tłuszczu w mleku, masło, śmietana, sery białe jak i dojrzewające, serki typu cottage cheese)
- Analizy laboratoryjne na każdym etapie technologicznym (od odbioru świeżego surowca po produkt finalny)
- Sporządzanie dokumentacji zgodnie z systemami jakości
U Jędrusia
Stażysta Technolog Żywności
- Wykonywanie projektów analizujących procesy produkcji w celu poprawy jakości wyrobów gotowych.
- Samodzielnie prowadzone próby technologiczne nowych receptur.
- Prowadzenie analiz żywności metodami organoleptycznymi, potencjometrycznym.
- Nadzór nad zgodnością produkcji wedle założeń systemu HACCP, raportowanie wyników.
- Przyjęcie surowca- analizy jakościowe.
Logo
Praktykant - Dietetyk
Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej– Myszków
- Poznanie organizacji i wzięcie udziału w pracach kuchennych w zakładzie żywienia zbiorowego,
- Analizowanie i układanie jadłospisów w zależności od jednostki chorobowej pacjentów
- Wykonywanie badań antropometrycznych pacjentów

Szkolenia i kursy

Kurs baristyczny
Certyfikowana znajomość systemów oraz norm: HACCP, GMP, GHP, IFS/BRC
Kompetencje auditora wewnetrznego według PN-EN ISO 9001:2009, ISO 22000:2005

Edukacja

Logo
Dietetyka- stopień zaawansowany, studia podyplomowe
Akademia Dietetyki
Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Badania i rozwój
FMCG
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

Żywność prozdrowotna i zdrowy tryb życia, gotowanie, projektowanie i szycie odzieży, sport (aerobik, bieganie, narty, wędrówki górskie)

Inne

Doświadczenie w pracy laboratoryjnej: 5 lat studiów + 1 rok pracy magisterskiej.

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Góry
Góry
Grupa dla wszystkich przedkładających wycieczki górskie nad wylegiwanie się na plażach :)
Narty
Narty
Dla tych co lubią narty w każdej formie
Technolodzy Żywności
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.