Anna Adaś
Kierownik Biura Badań i Rozwoju, Wawel S.A.
Kraków,
małopolskie
Umiejętności
GHP
Technologia Żywności
Języki
angielski
biegły
hiszpański
podstawowy
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Technolog żywności
tworzenie i wdrażanie nowych produktów,
· nadzorowanie prób produkcyjnych,
· opracowywanie dokumentacji technologicznej oraz specyfikacji produktu,
· weryfikacja i aktualizacja istniejących receptur produktowych,
· opracowywanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa,
· auditor wewnętrzny.
· nadzorowanie prób produkcyjnych,
· opracowywanie dokumentacji technologicznej oraz specyfikacji produktu,
· weryfikacja i aktualizacja istniejących receptur produktowych,
· opracowywanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa,
· auditor wewnętrzny.
Referent ds. rozwoju produktu
Praktyka absolwencka
· pomoc w realizacji projektów dotyczących nowych produktów (tworzenie prototypów, wstępne receptury),
· uczestnictwo w próbach produkcyjnych - wykonywanie pomiarów parametrów kontrolnych,
· opracowywanie i uaktualnianie dokumentacji dotyczących nowych i istniejących produktów.
· pomoc w realizacji projektów dotyczących nowych produktów (tworzenie prototypów, wstępne receptury),
· uczestnictwo w próbach produkcyjnych - wykonywanie pomiarów parametrów kontrolnych,
· opracowywanie i uaktualnianie dokumentacji dotyczących nowych i istniejących produktów.
Szkolenia i kursy
Gums and Jellies: Practical Introduction Course. ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V. Solingen, Niemcy
Nadzór nad alergenami w zakładzie produkcyjnym. Zagrożenia i metody badań,Dobczyce
Znakowanie żywności - wyroby cukiernicze, Dobczyce
Papier i tektura. Od wynalezienia papieru po parametry tektury, Kielce
Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego - aktualne wymagania i przyszłe zmiany, Warszawa
Wymagania prawne dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, Dobczyce
Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością ISO 9001, Kraków
Auditor wewnętrzny HACCP, Kraków
Auditor wewnętrzny w laboratoriach badawczych i wzorcujących ISO 17025, Kraków
Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, Kraków
Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC, Kraków
Leczenie żywieniowe, Poznań
Szkolenie z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej, Kraków
Tworzenie i nadzorowanie dokumentacji systemów zapewnienia zarządzania jakością GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, Kraków
Audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP (Codex Alimetarius), Kraków
Audytowanie ISO 9001:2000, Kraków
Audytowanie ISO 22000:2005, Kraków
XIII Szkoła Technologii Fermentacji, pt. Materiały pomocnicze
w technologii browarniczej, Kraków-Kocierz
Alternatywne kierunki produkcji roślinnej, Kraków
Nadzór nad alergenami w zakładzie produkcyjnym. Zagrożenia i metody badań,Dobczyce
Znakowanie żywności - wyroby cukiernicze, Dobczyce
Papier i tektura. Od wynalezienia papieru po parametry tektury, Kielce
Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego - aktualne wymagania i przyszłe zmiany, Warszawa
Wymagania prawne dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, Dobczyce
Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością ISO 9001, Kraków
Auditor wewnętrzny HACCP, Kraków
Auditor wewnętrzny w laboratoriach badawczych i wzorcujących ISO 17025, Kraków
Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, Kraków
Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC, Kraków
Leczenie żywieniowe, Poznań
Szkolenie z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej, Kraków
Tworzenie i nadzorowanie dokumentacji systemów zapewnienia zarządzania jakością GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, Kraków
Audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP (Codex Alimetarius), Kraków
Audytowanie ISO 9001:2000, Kraków
Audytowanie ISO 22000:2005, Kraków
XIII Szkoła Technologii Fermentacji, pt. Materiały pomocnicze
w technologii browarniczej, Kraków-Kocierz
Alternatywne kierunki produkcji roślinnej, Kraków
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Grupy
UEK
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, założony w 1925 roku, to jedna z najlepszych państwowych uczelni ekonomicznych w Polsce, a jednocześnie największa uczelnia ekonomiczna w Europie Środkowej.
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Wyższa Szkoła Promocji
Misja
Wyższa Szkoła Promocji w Warszawie stawia sobie za cel kształcić wysoko kwalifikowanych specjalistów, zapewniając im rzetelne podstawy wiedzy teoretycznej oraz zaawansowane umiejętności profe