Anna Adaś

Anna Adaś

Kierownik Biura Badań i Rozwoju, Wawel S.A.
Kraków, małopolskie

Umiejętności

GHP Technologia Żywności

Języki

angielski
biegły
hiszpański
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Wawel S.A.
Kierownik Biura Badań i Rozwoju
Wawel S.A.
Technolog żywności
tworzenie i wdrażanie nowych produktów,
· nadzorowanie prób produkcyjnych,
· opracowywanie dokumentacji technologicznej oraz specyfikacji produktu,
· weryfikacja i aktualizacja istniejących receptur produktowych,
· opracowywanie treści etykiet zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa,
· auditor wewnętrzny.
FoodCare Sp. z o.o.
Specjalista ds. kontroli jakości
· prowadzenie kontroli procesu produkcyjnego wytwarzania napojów na odpowiednim poziomie,
· kontrola jakości dostaw surowców i opakowań, wyrobu w trackie produkcji, wyrobu gotowego oraz wyrobu od poddostawców - badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne.
Logo
Dietetyk
MATIO
Dietetyk zespołu wyjazdowego MUKO KOMPLEX MATIO do rodzin z dziećmi z mukowiscydozą.
Bahlsen Polska Sp. z o.o. Sp. k.
Referent ds. rozwoju produktu
Praktyka absolwencka
· pomoc w realizacji projektów dotyczących nowych produktów (tworzenie prototypów, wstępne receptury),
· uczestnictwo w próbach produkcyjnych - wykonywanie pomiarów parametrów kontrolnych,
· opracowywanie i uaktualnianie dokumentacji dotyczących nowych i istniejących produktów.

Szkolenia i kursy

Gums and Jellies: Practical Introduction Course. ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V. Solingen, Niemcy
Nadzór nad alergenami w zakładzie produkcyjnym. Zagrożenia i metody badań,Dobczyce
Znakowanie żywności - wyroby cukiernicze, Dobczyce
Papier i tektura. Od wynalezienia papieru po parametry tektury, Kielce
Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego - aktualne wymagania i przyszłe zmiany, Warszawa
Wymagania prawne dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, Dobczyce
Auditor wewnętrzny systemu zarządzania jakością ISO 9001, Kraków
Auditor wewnętrzny HACCP, Kraków
Auditor wewnętrzny w laboratoriach badawczych i wzorcujących ISO 17025, Kraków
Pełnomocnik Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000, Kraków
Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC, Kraków
Leczenie żywieniowe, Poznań
Szkolenie z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej, Kraków
Tworzenie i nadzorowanie dokumentacji systemów zapewnienia zarządzania jakością GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, Kraków
Audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP (Codex Alimetarius), Kraków
Audytowanie ISO 9001:2000, Kraków
Audytowanie ISO 22000:2005, Kraków
XIII Szkoła Technologii Fermentacji, pt. Materiały pomocnicze
w technologii browarniczej, Kraków-Kocierz
Alternatywne kierunki produkcji roślinnej, Kraków

Edukacja

Logo
Menedżer produktów żywnościowych, studia podyplomowe
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Logo
Menedżer jakości i bezpieczeństwa żywności, studia podyplomowe
Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
Logo
Dietetyka człowieka, studia podyplomowe
Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
Logo
Technologia Żywności, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia

Grupy

UEK
UEK
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, założony w 1925 roku, to jedna z najlepszych państwowych uczelni ekonomicznych w Polsce, a jednocześnie największa uczelnia ekonomiczna w Europie Środkowej.
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Wyższa Szkoła Promocji
Wyższa Szkoła Promocji
Misja Wyższa Szkoła Promocji w Warszawie stawia sobie za cel kształcić wysoko kwalifikowanych specjalistów, zapewniając im rzetelne podstawy wiedzy teoretycznej oraz zaawansowane umiejętności profe