Umiejętności
BRC
Zarządzanie zmianą
GMP
IFS
Audyt Wewnętrzny
Ishikawa
ISO
Lean Management
Lean Manufacturing
Jakość produktu
Inżynieria Produkcji
Zapewnienia Jakości
Audyty jakości
SAP
TPM
5. Dlaczego
5S
Zarządzanie zespołem
Office
zarządzanie czasem pracy
kaizen (5 Why, 8D, 5W1H, Diagram Ishikawy)
Problem solving skills
Jakość żywności
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Kierownik zmiany
Koordynowanie i nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu produkcyjnego, organizacja pracy podległych zespołów (produkcja gniazdowa). Realizacja planów produkcyjnych, zamawianie oraz korekty zamówień mięs w oparciu forecast’y planów produkcyjnych. Ciągłe doskonalenie w zakresie jakości oraz bezpieczeństwa. Realizacja celów projektowych - optymalizacja procesów, redukcja strat. Realizacja założeń budżetowych, rejestracja odchyleń, działania korygujące do odstępstw. Czynny udział we wdrażaniu nowych produktów i realizacji projektów. Obecnie lider wdrożenia TPMu na obszarze produkcji.
Lider Zespołu Produkcyjnego
Kontrolowanie i koordynowanie przebiegu procesu produkcyjnego. Zarządzanie zespołem liczącym 30- 40 osób- zależnie od rodzaju produkcji. Zarządzanie czasem pracy pracowników (planowanie obsady w odniesieniu do planów produkcyjnych, udzielanie urlopów, rozliczanie czasu pracy) rozwój w dziedzinie TPM-u; rozliczanie produkcji w programie SAP- pobieranie i zdawanie materiałów; kontrola stanu surowców; rozliczanie niezawodności linii produkcyjnej w programie SAM. Branie udziału w panelu sensorycznym oraz udział w projektach mających na celu redukcje strat, minimalizację lub eliminację mikroprzestojów – analiza i szukanie przyczyn oraz organizacja działań korygujących. Bezpośrednia współpraca z działami logistyki, jakości, utrzymania ruchu oraz technologii.
Zestawiacz Wyrobów Spirytusowych
Oddelegowana na okres umowy na dział „Zestawialni”. Udział w procesie produkcji alkoholi czystych, kolorowych i smakowych. Dostosowywanie produkcji do planu produkcyjnego, obsługa maszyn mieszalniczych oraz zbiorników naporowych. Pobieranie próbek wyrobu po zakończeniu procesu produkcji ( sprawdzanie ph, klarowności, mocy(także poprzez wygotowywanie), ekstraktu, pomiary kondukcji wody, twardości wody oraz badań na „czystość” itd.) współpraca z działem produkcji, jakości oraz planowania. Kontrola stanów surowców w odniesieniu do ilości systemowych. Praca na terenie zakładu „Wyborowa S.A.”.
Specjalista ds. Jakości
Jarzyny- Meyer
Kontrola jakości surowców oraz opakowań przyjmowanych na magazyn. Ocena wizualna oraz sensoryczna w zakresie jakości wyrobu gotowego. Weryfikacja poprawności oraz tworzenie dokumentacji produkcyjnej oraz kontrola dokumentowania przepływów magazynowych (kontrolowanie dokumentacji począwszy od przyjęcia surowców, poprzez protokoły produkcyjne, rozliczenia surowców oraz raporty wydania). Przygotowywanie oraz pobieranie prób do badań dla Laboratorium zewnętrznego (badania mikrobiologiczne, pestycydy i metale ciężkie oraz wymazy czystościowe dla maszyn). W obrębie fabryki badania poprawności cięcia, oznaczanie poziomu azotynów i azotanów. Przeprowadzanie i koordynowanie audytów wewnętrznych, zarządzanie procesem reklamacji, kontakty z dostawcami. Przeprowadzanie szkoleńwewnętrznych w zakresie : bezpieczeństwa żywności, polityki szkła oraz okresowych szkoleń dotyczących zasad HACCPu oraz bieżących problemów. Zamawianie i organizowanie odzieży ochronnej dla pracowników.
Technolog Jakości Surowca i Opakowań
Kontrola dostaw surowców i materiałów opakowaniowych. Kontrolowanie prób pobieranych z dostaw oraz ocena na zgodność z zaaprobowana specyfikacją( w tym wykonywanie analiz fizyko – chemicznych oraz ocena organoleptyczna), a także kontrola terminów BBE. Kontrola dokumentacji (certyfikatów) w języku angielskimi i polskim. Kontakty z dostawcami wyjaśnianie nieścisłości, weryfikowanie informacji przesyłanych przez dostawcę), uczestniczenie w procesie reklamacji oraz poprzedzających go procedurach zatrzymań surowców oraz opakowań odbiegających od specyfikacji. Ścisła współpraca z działem zakupów i logistyki.
Szkolenia i kursy
Train the trainer, Leadership 4D, 10step
Specjalizacje
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości