Umiejętności
Zarządzanie zespołem
Analiza danych
profesjonalna obsługa klienta
zarządzanie powierzchnią handlową
Języki
rosyjski
dobry
angielski
podstawowy
niemiecki
podstawowy
włoski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Regionalny Kierownik Sprzedaży Produktów Świeżych
Zarządzanie sprzedażą produktów świeżych w 11 sklepach w regionie. Kontrola realizacji planów sprzedaży , analiza strat i praca nad poprawą wyników . Wdrażanie oraz nadzorowanie przestrzegania wewnętrznych przepisów oraz regulacji prawnych i wymogów zewnętrznych instytucji .
Dyrektor Handlowy
- zapewnianie bezpieczeństwa prowadzenia działalności w oparciu o przepisy prawa prawa pracy i przepisów bhp
- zarządzanie 50 - cio osobowym zespołem: organizacja pracy, rekrutacja, sporządzanie i kontrola harmonogramów pracy, prowadzenie szkoleń stanowiskowych i z obsługi klienta , szkolenie kadry kierowniczej ,
- motywowanie podległych pracowników, szkolenie z technik sprzedaży,- analiza wyników finansowych,
- realizacja planów działania - obrotów towaru, rotacji, kosztów, marży , strat,
- kontrola rentowności sklepu, wdrażanie wniosków, raportowanie,
- podejmowanie aktywnych działań zwiększających rentowność sklepu
- kontrola zamówień, zasady FIFO, HACCP,
- ścisła współpraca z centralą firmy w Krakowie
- nadzór nad zabezpieczeniem towarów, gotówki i ochroną obiektu,
- dbałość o stan techniczny obiektu, urządzeń, wyposażenia i maszyn, konserwacji i przeglądów,
- przygotowanie inwentaryzacji sklepu i całoroczna praca nad jej wynikiem
- nadzór nad obiegiem dokumentów w obiekcie
- wdrażanie , zarządzanie, organizacja i nadzór nad sprzedażą internetową Alma24
- nadzór nad lokalnymi akcjami marketingowymi
oraz zmianami w regionie objętego kolportażem, wybór art. Do promocji lokalnych,
-utrzymywanie standardów dotyczących wyglądu sklepu i obsługi klientów;
- nadzorowanie pracy działu PD - magazyn, fakturowanie
-prowadzenie negocjacji handlowych z dostawcami
-analiza rotacji towarów, kontrola zamówień, współpraca z dostawcami i przedstawicielami
- współpraca z instytucjami administracji państwowej, PIP, SANEPID, INSPEKCJA HANDLOWA, URZĄD CELNY,
- zarządzanie 50 - cio osobowym zespołem: organizacja pracy, rekrutacja, sporządzanie i kontrola harmonogramów pracy, prowadzenie szkoleń stanowiskowych i z obsługi klienta , szkolenie kadry kierowniczej ,
- motywowanie podległych pracowników, szkolenie z technik sprzedaży,- analiza wyników finansowych,
- realizacja planów działania - obrotów towaru, rotacji, kosztów, marży , strat,
- kontrola rentowności sklepu, wdrażanie wniosków, raportowanie,
- podejmowanie aktywnych działań zwiększających rentowność sklepu
- kontrola zamówień, zasady FIFO, HACCP,
- ścisła współpraca z centralą firmy w Krakowie
- nadzór nad zabezpieczeniem towarów, gotówki i ochroną obiektu,
- dbałość o stan techniczny obiektu, urządzeń, wyposażenia i maszyn, konserwacji i przeglądów,
- przygotowanie inwentaryzacji sklepu i całoroczna praca nad jej wynikiem
- nadzór nad obiegiem dokumentów w obiekcie
- wdrażanie , zarządzanie, organizacja i nadzór nad sprzedażą internetową Alma24
- nadzór nad lokalnymi akcjami marketingowymi
oraz zmianami w regionie objętego kolportażem, wybór art. Do promocji lokalnych,
-utrzymywanie standardów dotyczących wyglądu sklepu i obsługi klientów;
- nadzorowanie pracy działu PD - magazyn, fakturowanie
-prowadzenie negocjacji handlowych z dostawcami
-analiza rotacji towarów, kontrola zamówień, współpraca z dostawcami i przedstawicielami
- współpraca z instytucjami administracji państwowej, PIP, SANEPID, INSPEKCJA HANDLOWA, URZĄD CELNY,
Kierownik Sklepu
-zarządzanie i rozwój sprzedaży w podległej placówce
-koordynacja, kierowanie i nadzór nad pracą podległych pracowników (ok.70 osób);
-kontrola kosztów funkcjonowania oddziału m.in. kosztów personalnych, wyników
inwentaryzacyjnych, wydajności, planowanie obrotów na rok i na poszczególne miesiące;
- prowadzenie szkoleń podległych pracowników ( BHP, HCCP) , szkolenie kadry kierowniczej,
- nadzór nad akcjami marketingowymi np: ustalanie wielkości kolportażu gazetki
promocyjnej oraz regionu objętego kolportażem, wybór art. Do promocji lokalnych,
-utrzymywanie standardów dotyczących wyglądu sklepu i obsługi klientów;
- kontrola stanu technicznego i wyposażenia sklepów, nadzór nad remontami, przebudowami;
-prowadzenie ewidencji czasu pracy podległych pracowników , akt pracowniczych i nadzorowanie
działu kadr w podległej placówce
- nadzorowanie pracy działu PD - magazyn, fakturowanie w tym kontrola ewidencji VAT
-prowadzenie negocjacji handlowych z dostawcami
-analiza rotacji towarów, kontrola zamówień, współpraca z dostawcami i przedstawicielami
- dbanie o standard obsługi klienta
- współpraca z instytucjami administracji państwowej, PIP, SANEPID, INSPEKCJA HANDLOWA, URZĄD CELNY,
-koordynacja, kierowanie i nadzór nad pracą podległych pracowników (ok.70 osób);
-kontrola kosztów funkcjonowania oddziału m.in. kosztów personalnych, wyników
inwentaryzacyjnych, wydajności, planowanie obrotów na rok i na poszczególne miesiące;
- prowadzenie szkoleń podległych pracowników ( BHP, HCCP) , szkolenie kadry kierowniczej,
- nadzór nad akcjami marketingowymi np: ustalanie wielkości kolportażu gazetki
promocyjnej oraz regionu objętego kolportażem, wybór art. Do promocji lokalnych,
-utrzymywanie standardów dotyczących wyglądu sklepu i obsługi klientów;
- kontrola stanu technicznego i wyposażenia sklepów, nadzór nad remontami, przebudowami;
-prowadzenie ewidencji czasu pracy podległych pracowników , akt pracowniczych i nadzorowanie
działu kadr w podległej placówce
- nadzorowanie pracy działu PD - magazyn, fakturowanie w tym kontrola ewidencji VAT
-prowadzenie negocjacji handlowych z dostawcami
-analiza rotacji towarów, kontrola zamówień, współpraca z dostawcami i przedstawicielami
- dbanie o standard obsługi klienta
- współpraca z instytucjami administracji państwowej, PIP, SANEPID, INSPEKCJA HANDLOWA, URZĄD CELNY,
kierownik supermarketu
- kontrola kosztów personalnych oraz ustalanie godzin pracy podległych pracowników (15-osobowa załoga);
- samodzielne prowadzenie działu PD oraz księgowości
- analiza kosztów funkcjonowania, kontrola stanów magazynowych, kontakty z dostawcami ,
współpraca z przedstawicielami handlowymi;
- opracowywanie akcji promocyjnych oraz materiałów informacyjnych dla klientów;
- samodzielne prowadzenie działu PD oraz księgowości
- analiza kosztów funkcjonowania, kontrola stanów magazynowych, kontakty z dostawcami ,
współpraca z przedstawicielami handlowymi;
- opracowywanie akcji promocyjnych oraz materiałów informacyjnych dla klientów;
Szkolenia i kursy
1. Podniesienie Kwalifikacji Zawodowych Kadry Menadżerskiej poprzez Couching
2.Umiejetności Trenerskie Dyrektora - Szkolenie wspierające wdrożenie nowych standardów obsługi klienta
2.Umiejetności Trenerskie Dyrektora - Szkolenie wspierające wdrożenie nowych standardów obsługi klienta
Edukacja
Specjalizacje
Sprzedaż
Zarządzanie sprzedażą
Zainteresowania
Literatura Sensacyjna , podróże