Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
TECHNOLOG ROZWOJU NOWYCH PRODUKTÓW (R&D)
Analiza trendów rynkowych, rozwój nowych produktów, sporządzanie receptur nowych wyrobów. Tworzenie dokumentacji technologicznej nowych projektów, opracowywanie opisów na opakowania nowych produktów. Tworzenie i szkolenie panelu sensorycznego. Przeprowadzanie ocen sensorycznych. Współpraca z dostawcami surowców i komponentów, aromatów oraz substancji dodatkowych - w zakresie piwa i napojów, nadzór nad specyfikacjami surowcowymi, znakowanie wartością odżywczą. Znajomość przepisów prawa żywnościowego, w tym oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.
Technolog Produkcji Napojów
Prowadzenie dokumentacji technologicznej, sporządzanie receptur - wdrażanie nowych produktów, koordynacja ocen sensorycznych, opracowywanie profili sensorycznych, analiza trendów rynkowych, współpraca z firmami produkującymi aromaty i dodatki do żywności. Znakowanie żywności ocena opakowań pod względem zgodności z przepisami krajowymi, Unii Europejskiej oraz państw docelowych Unii Europejskiej.
Specjalista Technolog
Fabryka Wódek Polmos Łańcut S.A., Belvedere S.A.
Sporządzanie zestawów wódek czystych i gatunkowych, napojów niskoprocentowych typu RTD LAD. Tworzenie nowych receptur, wdrażanie projektów do produkcji. Kontrola produkcji,dokumentacja ISO.Przygotowywanie i prowadzenie ocen sensorycznych.
Szkolenia i kursy
2008 Udział w szkoleniu XIII Szkoła Technologii Fermentacji- „Materiały pomocnicze w technologii browarniczej”
2008 „Alternatywne kierunki produkcji roślinnej, uprawa i możliwości wykorzystania winorośli”- Centrum Doradztwa Rolniczego
2011 Sensory Evaluation Workshop organized by Etol d.d.
2014 Analiza sensoryczna J.S. Hamilton Poland S.A. w Gdyni
2015 Znakowanie żywności zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 - aktualne zagadnienia, interpretacja, kontrole - Canfor
2015 Stosowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów do żywności - przepisy UE i ich praktyczne zastosowanie - Canfor
2015 Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych - Ergo Solutions
2016 Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego - Ergo Solutions
2017 Wiosenne Warsztaty Napojowe
2017 Wartość odżywcza produktów spożywczych – metody określania oraz formy prezentacji - CANFOR
2021 „Ocena jakości sensorycznej piwa” Sztuka Degustacji Marek Gogola;
2022 TECHNOLOGICZNE DODATKI DO ŻYWNOŚCI stosowanie, znakowanie, marketing, wprowadzanie do obrotu - Prawo żywnościowe w Polsce - Szkolenia IGI FOOD LAW
2022 AUDITOR WEWNĘTRZNY IFS FOOD - Instytut Kształcenia Kadr (AKME Consulting)
2008 „Alternatywne kierunki produkcji roślinnej, uprawa i możliwości wykorzystania winorośli”- Centrum Doradztwa Rolniczego
2011 Sensory Evaluation Workshop organized by Etol d.d.
2014 Analiza sensoryczna J.S. Hamilton Poland S.A. w Gdyni
2015 Znakowanie żywności zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 - aktualne zagadnienia, interpretacja, kontrole - Canfor
2015 Stosowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów do żywności - przepisy UE i ich praktyczne zastosowanie - Canfor
2015 Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych - Ergo Solutions
2016 Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego - Ergo Solutions
2017 Wiosenne Warsztaty Napojowe
2017 Wartość odżywcza produktów spożywczych – metody określania oraz formy prezentacji - CANFOR
2021 „Ocena jakości sensorycznej piwa” Sztuka Degustacji Marek Gogola;
2022 TECHNOLOGICZNE DODATKI DO ŻYWNOŚCI stosowanie, znakowanie, marketing, wprowadzanie do obrotu - Prawo żywnościowe w Polsce - Szkolenia IGI FOOD LAW
2022 AUDITOR WEWNĘTRZNY IFS FOOD - Instytut Kształcenia Kadr (AKME Consulting)
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Utrzymanie ruchu
Zainteresowania
Taniec współczesny
Gotowanie, zdrowe odżywianie
Gotowanie, zdrowe odżywianie
Inne
Jestem zdecydowaną, odpowiedzialną osobą, łatwo nawiązującą kontakty.
Przykładam dużą wagę do prawidłowego i szczegółowego wykonywania powierzonych mi zadań, ponadto lubię zdobywać nowe umiejętności i doświadczenia.
Przykładam dużą wagę do prawidłowego i szczegółowego wykonywania powierzonych mi zadań, ponadto lubię zdobywać nowe umiejętności i doświadczenia.
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.