Aneta Lekki

Technolog R&D
Łańcut, podkarpackie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Van Pur S.A.
TECHNOLOG ROZWOJU NOWYCH PRODUKTÓW (R&D)
Analiza trendów rynkowych, rozwój nowych produktów, sporządzanie receptur nowych wyrobów. Tworzenie dokumentacji technologicznej nowych projektów, opracowywanie opisów na opakowania nowych produktów. Tworzenie i szkolenie panelu sensorycznego. Przeprowadzanie ocen sensorycznych. Współpraca z dostawcami surowców i komponentów, aromatów oraz substancji dodatkowych - w zakresie piwa i napojów, nadzór nad specyfikacjami surowcowymi, znakowanie wartością odżywczą. Znajomość przepisów prawa żywnościowego, w tym oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.
Van Pur S.A.
Technolog Produkcji Napojów
Prowadzenie dokumentacji technologicznej, sporządzanie receptur - wdrażanie nowych produktów, koordynacja ocen sensorycznych, opracowywanie profili sensorycznych, analiza trendów rynkowych, współpraca z firmami produkującymi aromaty i dodatki do żywności. Znakowanie żywności ocena opakowań pod względem zgodności z przepisami krajowymi, Unii Europejskiej oraz państw docelowych Unii Europejskiej.
Logo
Specjalista Technolog
Fabryka Wódek Polmos Łańcut S.A., Belvedere S.A.
Sporządzanie zestawów wódek czystych i gatunkowych, napojów niskoprocentowych typu RTD LAD. Tworzenie nowych receptur, wdrażanie projektów do produkcji. Kontrola produkcji,dokumentacja ISO.Przygotowywanie i prowadzenie ocen sensorycznych.

Szkolenia i kursy

2008 Udział w szkoleniu XIII Szkoła Technologii Fermentacji- „Materiały pomocnicze w technologii browarniczej”
2008 „Alternatywne kierunki produkcji roślinnej, uprawa i możliwości wykorzystania winorośli”- Centrum Doradztwa Rolniczego
2011 Sensory Evaluation Workshop organized by Etol d.d.
2014 Analiza sensoryczna J.S. Hamilton Poland S.A. w Gdyni
2015 Znakowanie żywności zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 - aktualne zagadnienia, interpretacja, kontrole - Canfor
2015 Stosowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów do żywności - przepisy UE i ich praktyczne zastosowanie - Canfor
2015 Projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów spożywczych - Ergo Solutions
2016 Lider panelu sensorycznego - organizacja i funkcjonowanie laboratorium sensorycznego - Ergo Solutions
2017 Wiosenne Warsztaty Napojowe
2017 Wartość odżywcza produktów spożywczych – metody określania oraz formy prezentacji - CANFOR
2021 „Ocena jakości sensorycznej piwa” Sztuka Degustacji Marek Gogola;
2022 TECHNOLOGICZNE DODATKI DO ŻYWNOŚCI stosowanie, znakowanie, marketing, wprowadzanie do obrotu - Prawo żywnościowe w Polsce - Szkolenia IGI FOOD LAW
2022 AUDITOR WEWNĘTRZNY IFS FOOD - Instytut Kształcenia Kadr (AKME Consulting)

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Produkcja
Utrzymanie ruchu

Zainteresowania

Taniec współczesny
Gotowanie, zdrowe odżywianie

Inne

Jestem zdecydowaną, odpowiedzialną osobą, łatwo nawiązującą kontakty.
Przykładam dużą wagę do prawidłowego i szczegółowego wykonywania powierzonych mi zadań, ponadto lubię zdobywać nowe umiejętności i doświadczenia.

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Analiza Sensoryczna
Analiza Sensoryczna
Grupa dla osob zajmujacych sie ocena sensoryczna produktow.