Języki
angielski
dobry
niemiecki
dobry
rosyjski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Business Continuous Imprevement Manager
Ciągłe doskonalenie oraz zarządzanie produkcją wg filozofii Lean Manufacturing.
Przeniesienie zakładu dań gotowych do nowej lokalizacji.
Planowanie technicznego wyposażenia poszczególnych stanowisk pracy.
Planowanie przepływu surowców, półproduktów, wyrobów oraz pracowników w zakładzie.
Analiza kosztów, poszukiwanie oszczędności.
Przeniesienie zakładu dań gotowych do nowej lokalizacji.
Planowanie technicznego wyposażenia poszczególnych stanowisk pracy.
Planowanie przepływu surowców, półproduktów, wyrobów oraz pracowników w zakładzie.
Analiza kosztów, poszukiwanie oszczędności.
Dyrektor Zakładu / Dyrektor Produkcji
Premium Food & More Sp z o.o.
Opracowanie koncepcji zakładu produkcji dań gotowych sushi.
Znalezienie odpowiedniej lokalizacji , nadzór nad przebudową i wyposażeniem w chłodnictwo oraz specjalistyczne maszyny do produkcji. Uruchamianie i programowanie automatów.
Rekrutacja nowej załogi ok. 100 osób, instrukcje stanowiskowe i systemowe procedury, szkolenia HACCP, BHP, GMP,GHP, szkolenia z technologii i obsługi maszyn.
Wprowadzanie nowych technologii oraz nowych innowacyjnych produktów.
Planowanie i rozliczanie produkcji, kalkulacje, optymalizacja.
Odpowiedzialność jakość produktów, za terminową realizację zamówień i dostawy do magazynów centralnych sieci handlowych oraz bezpośrednio do sklepów w największych miastach Polski.
Znalezienie odpowiedniej lokalizacji , nadzór nad przebudową i wyposażeniem w chłodnictwo oraz specjalistyczne maszyny do produkcji. Uruchamianie i programowanie automatów.
Rekrutacja nowej załogi ok. 100 osób, instrukcje stanowiskowe i systemowe procedury, szkolenia HACCP, BHP, GMP,GHP, szkolenia z technologii i obsługi maszyn.
Wprowadzanie nowych technologii oraz nowych innowacyjnych produktów.
Planowanie i rozliczanie produkcji, kalkulacje, optymalizacja.
Odpowiedzialność jakość produktów, za terminową realizację zamówień i dostawy do magazynów centralnych sieci handlowych oraz bezpośrednio do sklepów w największych miastach Polski.
Dyrektor Zakładu Produkcyjnego
Zarządzanie ponad 500 osobowym zespołem w działach produkcji, technicznym, technologii, administracji, zakupów, logistyki, magazynami surowców i wyrobów gotowych.
Zarządzanie produkcją i planowaniem 20 linii produkujących ( 3000 - 4000 ton produktu/ miesiąc)
Zarządzanie magazynami 16500 miejsc paletowych.
Reorganizacje, rekrutacje, szkolenia pracowników.
Planowanie inwestycji, podnoszenie wydajności, ograniczanie kosztów, negocjacje z dostawcami.
Zarządzanie produkcją i planowaniem 20 linii produkujących ( 3000 - 4000 ton produktu/ miesiąc)
Zarządzanie magazynami 16500 miejsc paletowych.
Reorganizacje, rekrutacje, szkolenia pracowników.
Planowanie inwestycji, podnoszenie wydajności, ograniczanie kosztów, negocjacje z dostawcami.
Dyrektor ds. Rozwoju
Lean Manufacturing - szkolenia pracowników, praktyczne wprowadzenie zasad w obszarach Obsługi Klienta, Planowania, Zaopatrzenia, Produkcji i Magazynu.
Stworzenie systemu prognozowania sprzedaży i planowania produkcji.
Rozwój systemu IT.
Opracowanie systemu rozliczeń i raportowania z klientami.
Zarządzanie dostawcami, negocjacje warunków dostaw.
Obniżenie wartości zapasów o ponad 50%.
Zarządzanie jakością dostaw surowców, materiałów oraz wyrobów.
Zarządzanie transportem międzynarodowym.
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności ISO, BRC.
Stworzenie systemu prognozowania sprzedaży i planowania produkcji.
Rozwój systemu IT.
Opracowanie systemu rozliczeń i raportowania z klientami.
Zarządzanie dostawcami, negocjacje warunków dostaw.
Obniżenie wartości zapasów o ponad 50%.
Zarządzanie jakością dostaw surowców, materiałów oraz wyrobów.
Zarządzanie transportem międzynarodowym.
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności ISO, BRC.
Purchasing Director / Export Director
Odpowiedzialność za budżet zakupowy 200 mln PLN/rok.
Kontraktowanie surowców.
Zarządzanie dostawcami.
Organizacja bezpośrednich dostaw orzechów ziemnych z Argentyny.
Organizacja odpraw celnych, kontroli jakościowych, magazynów w Gdyni.
Organizacja dostaw "just in time" dla 2 fabryk w Polsce, zarządzanie zapasami.
Sprzedaż wyrobów produkowanych w fabryce w Nysie k. Opola przez dystrybutorów na rynkach Ukrainy, Białorusi, Szwecji, Litwy, Łotwy, Estonii i in.
Marki prywatne - sprzedaż wyrobów produkowanych na zlecenie sieci handlowych i klientów zagranicznych.
Organizacja transportu do odbiorców krajowych i zagranicznych.
Zarządzanie dostawcami, negocjowanie i kontraktowanie dostaw.
Systemy zarządzania jakością ISO, IFS, BRC, audyty sieci Tesco
Kontraktowanie surowców.
Zarządzanie dostawcami.
Organizacja bezpośrednich dostaw orzechów ziemnych z Argentyny.
Organizacja odpraw celnych, kontroli jakościowych, magazynów w Gdyni.
Organizacja dostaw "just in time" dla 2 fabryk w Polsce, zarządzanie zapasami.
Sprzedaż wyrobów produkowanych w fabryce w Nysie k. Opola przez dystrybutorów na rynkach Ukrainy, Białorusi, Szwecji, Litwy, Łotwy, Estonii i in.
Marki prywatne - sprzedaż wyrobów produkowanych na zlecenie sieci handlowych i klientów zagranicznych.
Organizacja transportu do odbiorców krajowych i zagranicznych.
Zarządzanie dostawcami, negocjowanie i kontraktowanie dostaw.
Systemy zarządzania jakością ISO, IFS, BRC, audyty sieci Tesco
Dyrektor ds Zaopatrzenia / Dyrektor ds Eksportu
Chio Lilly Snack Foods / Polsnack
Praca w zespole odpowiedzialnym za budowę 2 fabryk w Polsce, organizacja dostaw maszyn do budowy 2 fabryk w Polsce , projektowanie i wyposażanie magazynów.
Projektowanie opakowań - standaryzacja opakowań, dostosowanie do zmieniających się potrzeb rynku.
Kontraktowanie i organizacja dostaw surowców - olej, ziemniaki, skrobia, mąka , grysy, folie, pudła, artykułów wspomagających sprzedaż jak regały sklepowe, gadżety marketingowe.
Tworzenie systemu zarządzania jakością ISO, HACCP.
Jako Dyrektor ds. Eksportu.
Sprzedaż eksportowa do Rosji, Ukrainy, Białorusi.
Projektowanie opakowań - standaryzacja opakowań, dostosowanie do zmieniających się potrzeb rynku.
Kontraktowanie i organizacja dostaw surowców - olej, ziemniaki, skrobia, mąka , grysy, folie, pudła, artykułów wspomagających sprzedaż jak regały sklepowe, gadżety marketingowe.
Tworzenie systemu zarządzania jakością ISO, HACCP.
Jako Dyrektor ds. Eksportu.
Sprzedaż eksportowa do Rosji, Ukrainy, Białorusi.
Specjalista ds. Sprzedaży
Eksport wyrobów mechanicznych z metalu, gumy i tworzyw sztucznych do Niemiec. Zakup tworzyw sztucznych w Niemczech i Belgii.
Sprzedaż opakowań z tworzyw sztucznych produkowanych w Spółce na rynku krajowym.
Sprzedaż opakowań z tworzyw sztucznych produkowanych w Spółce na rynku krajowym.
Szkolenia i kursy
Zarzadzanie projektami, Praca w zespole, Zarządzanie wiekiem, Zarządzanie czasem, Rozwój umiejętności przywódczych, Zaawansowane techniki negocjacji handlowych NLP z elementami motywowania.
Edukacja
Specjalizacje
Sprzedaż
Usługi profesjonalne
Zainteresowania
Nowe technologie, technika, majsterkowanie, narciarstwo, turystyka górska i rowerowa.
Inne
2 dorosłych dzieci
Grupy
Uniwersytet Warszawski
Uniwersytet Warszawski, założony w 1816 roku, jest największą polską
uczelnią i jednocześnie jedną z najlepszych w kraju.