Umiejętności
Technologia Żywności
Lean Manufacturing
Negocjacje
Optymalizacja procesów
Rozwój produktu
Efektywność produkcji
Zarządzanie produkcją
Planowanie produkcji
Zarządzanie jakością
Zarządzanie zespołem
orientacja na cele i zadania
Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności
Dokumentacja technologiczna
Doświadczenie zawodowe
Zastępca Kierownika Produkcji
• Zarządzanie produkcją wielowariantową (zasoby ludzkie-ok. 200 osób, surowce, park maszynowy),
• Optymalizacja produkcji po kątem wydajności, jakości oraz kontroli kosztów,
• Produkcja na rynek krajowy,
• Produkcja na rynek exportowy,
• Realizacja planów produkcyjnych,
• Organizacja prawidłowego przebiegu procesów produkcyjnych,
• Optymalizacja produkcji po kątem wydajności, jakości oraz kontroli kosztów,
• Produkcja na rynek krajowy,
• Produkcja na rynek exportowy,
• Realizacja planów produkcyjnych,
• Organizacja prawidłowego przebiegu procesów produkcyjnych,
wystawiono
Andrzej pomagał mi zrozumieć procesy produkcyjne w naszym zakładzie przy okazji implementacji systemu MES i planowania produkcji.
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz" Albert Einstein.
Mimo, że było to dla mnie zupełnie coś nowego, zrozumiałem wszystko. Andrzej jest zaangażowanym managerem, który posiada całościowe spojrzenie na procesy w przedsiębiorstwie produkcyjnym, jest świadomy roli jaką pełni zarówno zespół jak i poszczególne jego "składowe" czyli pracownicy, potrafi motywować oraz sam daje przykład jak powinno traktować swoje obowiązki.
Życzyłbym sobie zawsze współpracować z tego rodzaju ludźmi, zwłaszcza, kiedy mowa o integracji procesów biznesowych i usług IT.
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz" Albert Einstein.
Mimo, że było to dla mnie zupełnie coś nowego, zrozumiałem wszystko. Andrzej jest zaangażowanym managerem, który posiada całościowe spojrzenie na procesy w przedsiębiorstwie produkcyjnym, jest świadomy roli jaką pełni zarówno zespół jak i poszczególne jego "składowe" czyli pracownicy, potrafi motywować oraz sam daje przykład jak powinno traktować swoje obowiązki.
Życzyłbym sobie zawsze współpracować z tego rodzaju ludźmi, zwłaszcza, kiedy mowa o integracji procesów biznesowych i usług IT.
Główny technolog
• Zarządzanie produkcją wielowariantową (zasoby ludzkie-ok. 120 osób, surowce, park maszynowy),
• Zarządzanie zespołem technologów,
• Sporządzanie dokumentacji technologicznej,
• Projektowanie nowych produktów, wdrażanie ich do produkcji masowej,
• Szkolenie handlowców z zakresu oferty produktowej,
• Planowanie produkcji,
• Budowanie marki własnej,
• Wprowadzenie na rynek produktów wzbogaconych omega-3 i omega-6,
• Produkcja dla sieci handlowych,
• Rozwój parku maszynowego,
• Doskonalenie istniejących produktów,
• Zarządzanie zespołem technologów,
• Sporządzanie dokumentacji technologicznej,
• Projektowanie nowych produktów, wdrażanie ich do produkcji masowej,
• Szkolenie handlowców z zakresu oferty produktowej,
• Planowanie produkcji,
• Budowanie marki własnej,
• Wprowadzenie na rynek produktów wzbogaconych omega-3 i omega-6,
• Produkcja dla sieci handlowych,
• Rozwój parku maszynowego,
• Doskonalenie istniejących produktów,
Technolog produkcji
• Zarządzanie jakością produkcji(prowadzenie dokumentacji HACCP, kierowanie zespołem HACCP),
• Projektowanie etykiet produktu gotowego w oparciu o obowiązujące przepisy prawa żywnościowego,
• Projektowanie etykiet produktu gotowego w oparciu o obowiązujące przepisy prawa żywnościowego,
Szkolenia i kursy
• Urzędowa kontrola żywności a nadzór właścicielski,
• Nowe wyzwania wynikające z nowelizacji przepisów UE o znakowaniu
żywności,
• Znakowanie żywności. Pieczywo i mięso,
• Jak kierować, jak motywować? ,
• Trening komunikacji interpersonalnej,
• Kultura organizacji,
• Lean Management na poziomie Lean Practitioner,
• Zarządzanie Projektami wg standardu PMI na poziomie CAMP,
• Nowe wyzwania wynikające z nowelizacji przepisów UE o znakowaniu
żywności,
• Znakowanie żywności. Pieczywo i mięso,
• Jak kierować, jak motywować? ,
• Trening komunikacji interpersonalnej,
• Kultura organizacji,
• Lean Management na poziomie Lean Practitioner,
• Zarządzanie Projektami wg standardu PMI na poziomie CAMP,
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Inne
• znajomość prawa żywnościowego,
• znajomość systemu HACCP,
• znajomość podstaw BRC, IFS,
• Lean Manufacturing,
• zarządzanie projektami,
• znajomość systemu HACCP,
• znajomość podstaw BRC, IFS,
• Lean Manufacturing,
• zarządzanie projektami,
Grupy
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Lean Management
Zapraszam wszystkich zainteresowanych koncepcją Lean Management, poszerzaniem wiedzy i praktycznym stosowaniem zasad zarządzania w trybie "odchudzonym".
Lean Six Sigma
Integracja podejścia Lean i Six Sigma w celu poprawy wydajności zarządzania łańcuchem dostaw.
/ Lean Six Sigma as the way to supply chain performance improvement. /
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.
Technologia mięsa
Miejsce stworzone dla technologów i pasjonatów, wszystkich którzy zajmują się przetwórstwem mięsa oraz zagadnieniami branży spożywczej.
Zarządzanie
Grupa dla zarządzających, chcących zarządzać i lubiących dzielić się wiedzą z zakresu zarządzania.
Zarządzanie Produkcją
Grupa ma na celu integracje studentów WSE, oraz szeroko rozumianą ideę dzielenia się wiedzą na temat kompleksowego zarządzania produkcją.