Andrzej Hyliński

Zarządzanie produkcją
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

Technologia Żywności Lean Manufacturing Negocjacje Optymalizacja procesów Rozwój produktu Efektywność produkcji Zarządzanie produkcją Planowanie produkcji Zarządzanie jakością Zarządzanie zespołem orientacja na cele i zadania Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności Dokumentacja technologiczna

Doświadczenie zawodowe

Tarczyński S.A.
Zastępca Dyrektora Operacyjnego
Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o.
Zastępca Kierownika Produkcji
• Zarządzanie produkcją wielowariantową (zasoby ludzkie-ok. 200 osób, surowce, park maszynowy),
• Optymalizacja produkcji po kątem wydajności, jakości oraz kontroli kosztów,
• Produkcja na rynek krajowy,
• Produkcja na rynek exportowy,
• Realizacja planów produkcyjnych,
• Organizacja prawidłowego przebiegu procesów produkcyjnych,
Michał K.
Michał K. · współpracownik
wystawiono
Andrzej pomagał mi zrozumieć procesy produkcyjne w naszym zakładzie przy okazji implementacji systemu MES i planowania produkcji.
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz" Albert Einstein.
Mimo, że było to dla mnie zupełnie coś nowego, zrozumiałem wszystko. Andrzej jest zaangażowanym managerem, który posiada całościowe spojrzenie na procesy w przedsiębiorstwie produkcyjnym, jest świadomy roli jaką pełni zarówno zespół jak i poszczególne jego "składowe" czyli pracownicy, potrafi motywować oraz sam daje przykład jak powinno traktować swoje obowiązki.
Życzyłbym sobie zawsze współpracować z tego rodzaju ludźmi, zwłaszcza, kiedy mowa o integracji procesów biznesowych i usług IT.
Zakłady Mięsne Niebieszczańscy
Główny technolog
• Zarządzanie produkcją wielowariantową (zasoby ludzkie-ok. 120 osób, surowce, park maszynowy),
• Zarządzanie zespołem technologów,
• Sporządzanie dokumentacji technologicznej,
• Projektowanie nowych produktów, wdrażanie ich do produkcji masowej,
• Szkolenie handlowców z zakresu oferty produktowej,
• Planowanie produkcji,
• Budowanie marki własnej,
• Wprowadzenie na rynek produktów wzbogaconych omega-3 i omega-6,
• Produkcja dla sieci handlowych,
• Rozwój parku maszynowego,
• Doskonalenie istniejących produktów,
Zakłady Mięsne Niebieszczańscy
Technolog produkcji
• Zarządzanie jakością produkcji(prowadzenie dokumentacji HACCP, kierowanie zespołem HACCP),
• Projektowanie etykiet produktu gotowego w oparciu o obowiązujące przepisy prawa żywnościowego,

Szkolenia i kursy

• Urzędowa kontrola żywności a nadzór właścicielski,
• Nowe wyzwania wynikające z nowelizacji przepisów UE o znakowaniu
żywności,
• Znakowanie żywności. Pieczywo i mięso,
• Jak kierować, jak motywować? ,
• Trening komunikacji interpersonalnej,
• Kultura organizacji,
• Lean Management na poziomie Lean Practitioner,
• Zarządzanie Projektami wg standardu PMI na poziomie CAMP,

Edukacja

Logo
Akademia Lean Leadera- efektywne zarządzanie przedsiębiorstwem, studia podyplomowe
Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka(Technologia mięsa), magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Specjalizacje

Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Inne

• znajomość prawa żywnościowego,
• znajomość systemu HACCP,
• znajomość podstaw BRC, IFS,
• Lean Manufacturing,
• zarządzanie projektami,

Grupy

ISO 22000
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Kaizen
Kaizen
Grupa pasjonatów/praktyków ciągłego doskonalenia z pod znaku filozofi Kaizen
Lean Management
Lean Management
Zapraszam wszystkich zainteresowanych koncepcją Lean Management, poszerzaniem wiedzy i praktycznym stosowaniem zasad zarządzania w trybie "odchudzonym".
Lean Six Sigma
Lean Six Sigma
Integracja podejścia Lean i Six Sigma w celu poprawy wydajności zarządzania łańcuchem dostaw. / Lean Six Sigma as the way to supply chain performance improvement. /
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
Technolodzy Żywności
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.
Technologia mięsa
Technologia mięsa
Miejsce stworzone dla technologów i pasjonatów, wszystkich którzy zajmują się przetwórstwem mięsa oraz zagadnieniami branży spożywczej.
Technologia Żywnośći
Technologia Żywnośći
Grupa osób, które chcą rozwijać swoją wiedzę i dzielić się doświadczeniem.
Zarządzanie
Zarządzanie
Grupa dla zarządzających, chcących zarządzać i lubiących dzielić się wiedzą z zakresu zarządzania.
Zarządzanie Produkcją
Zarządzanie Produkcją
Grupa ma na celu integracje studentów WSE, oraz szeroko rozumianą ideę dzielenia się wiedzą na temat kompleksowego zarządzania produkcją.