Andrzej Bobek

Kierownik piekarni, Lajkonik. House of Bakery
Skawina, małopolskie

Umiejętności

Microsoft Excel SAP Workflow Applications Zarządzanie zespołem Prawo jazdy kategoria B. NND Integrum Zarządzanie produkcją wdrażanie nowych produktów i procesów Foodsoft projektowanie produktów

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Browar Marcel
Właściciel
Jestem założycielem i głównym piwowarem browaru kontraktowego.

- opracowuję receptury piw rzemieślniczych.
- organizuję i nadzoruję produkcję piwa w browarze.
- nadzoruję proces projektowania grafik i materiałów reklamowych.
- zajmuję się sprzedażą i dystrybucją piwa.
- prowadzę szkolenia z zakresu domowego i rzemieślniczego warzenia piwa.
Lajkonik. House of Bakery Sp. z o.o.
Kierownik Piekarni
Zarządzam kilkudziesięcioosobowym zespołem pracowników piekarni.

Do moich obowiązków należy:
- nadzór nad produkcją półproduktów i wyrobów piekarniczych
- przygotowywanie planu produkcyjnego dla piekarni.
- opracowywanie receptur nowych produktów.
- uzyskanie wyników produkcyjnych na założonym poziomie.
- zapewnienie odpowiedniej jakości produktów.
- opracowywanie parametrów wypieku półproduktów w lokalach.
- opracowywanie dokumentacji technologicznej.
- nadzór nad dokumentacją produkcyjną w systemie Foodsoft.
- akceptacja faktur w systemie Workflow.

W początkowej fazie rozwoju firmy brałem udział w uruchomieniu produkcji w podległych mi działach tzn. piekarni oraz dziale produkcji gastronomicznej (produkcja farszy, nadzień i past do kanapek, obróbka warzyw):
- brałem udział w projektowaniu nowej piekarni.
- wdrożyłem produkcję mrożonych półproduktów piekarniczych (wypiek odroczony)
- uruchomiłem produkcję świeżych produktów piekarniczych (chleby, bułki, drożdżówki).
- tworzyłem od podstaw proces planowania produkcji.
Lajkonik Snacks GmbH Sp.k.
Młodszy Technolog
Projektowanie produktów brandowych i dla marek prywatnych (paluszki, krakersy, precelki, talarki, rewersy itd.) uwzględniające:
- opracowywanie receptur.
- przeprowadzanie prób technologicznych w warunkach produkcyjnych.
- uruchamianie produkcji nowych produktów.
- rozliczanie prób w systemie SAP
Rozwiązywanie bieżących problemów technologicznych.
Optymalizacja procesów technologicznych.
Przeprowadzanie prób technologicznych w laboratoriach i firmach zewnętrznych polskich i zagranicznych.
Współpraca z dostawcami surowców w celu redukcji kosztów/optymalizacji produkcji.
Testowanie nowych surowców i technologii w warunkach produkcyjnych.
Prowadzenie dokumentacji technologicznej.
Przygotowywanie i nadzór nad specyfikacjami surowców i wyrobów gotowych.
Przygotowywanie próbek dla klientów.
Lajkonik Snacks GmbH Sp.k.
Stażysta w dziale Badań i rozwoju

Szkolenia i kursy

"Kurs auditora wewnętrznego BRC Global Standard food Safety International Foood Standard"
"Kurs auditora wewnętrznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
"Audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP (Codex Alimentarius)"
"Audytowanie ISO 9001:2000"
"Audytowanie ISO 22000:2005"
"Profesjonalna degustacja szkolenie sensoryczne i techniki kiperskie"

Edukacja

Logo
Zarządzanie Produkcją, studia podyplomowe
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Logo
Bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, studia podyplomowe
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją

Zainteresowania

Piwowarstwo domowe,
Elektronika (programowanie mikroprocesorów)
Modelarstwo

Grupy

Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Górniczo-Hutnicza to jedna z najlepszych i najbardziej renomowanych polskich uczelni, od lat zajmująca czołowe miejsca w rankingach szkół wyższych. Przoduje w dziedzinie nowocze
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.