Umiejętności
Microsoft Excel
SAP
Workflow Applications
Zarządzanie zespołem
Prawo jazdy kategoria B.
NND Integrum
Zarządzanie produkcją
wdrażanie nowych produktów i procesów
Foodsoft
projektowanie produktów
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Właściciel
Jestem założycielem i głównym piwowarem browaru kontraktowego.
- opracowuję receptury piw rzemieślniczych.
- organizuję i nadzoruję produkcję piwa w browarze.
- nadzoruję proces projektowania grafik i materiałów reklamowych.
- zajmuję się sprzedażą i dystrybucją piwa.
- prowadzę szkolenia z zakresu domowego i rzemieślniczego warzenia piwa.
- opracowuję receptury piw rzemieślniczych.
- organizuję i nadzoruję produkcję piwa w browarze.
- nadzoruję proces projektowania grafik i materiałów reklamowych.
- zajmuję się sprzedażą i dystrybucją piwa.
- prowadzę szkolenia z zakresu domowego i rzemieślniczego warzenia piwa.
Kierownik Piekarni
Zarządzam kilkudziesięcioosobowym zespołem pracowników piekarni.
Do moich obowiązków należy:
- nadzór nad produkcją półproduktów i wyrobów piekarniczych
- przygotowywanie planu produkcyjnego dla piekarni.
- opracowywanie receptur nowych produktów.
- uzyskanie wyników produkcyjnych na założonym poziomie.
- zapewnienie odpowiedniej jakości produktów.
- opracowywanie parametrów wypieku półproduktów w lokalach.
- opracowywanie dokumentacji technologicznej.
- nadzór nad dokumentacją produkcyjną w systemie Foodsoft.
- akceptacja faktur w systemie Workflow.
W początkowej fazie rozwoju firmy brałem udział w uruchomieniu produkcji w podległych mi działach tzn. piekarni oraz dziale produkcji gastronomicznej (produkcja farszy, nadzień i past do kanapek, obróbka warzyw):
- brałem udział w projektowaniu nowej piekarni.
- wdrożyłem produkcję mrożonych półproduktów piekarniczych (wypiek odroczony)
- uruchomiłem produkcję świeżych produktów piekarniczych (chleby, bułki, drożdżówki).
- tworzyłem od podstaw proces planowania produkcji.
Do moich obowiązków należy:
- nadzór nad produkcją półproduktów i wyrobów piekarniczych
- przygotowywanie planu produkcyjnego dla piekarni.
- opracowywanie receptur nowych produktów.
- uzyskanie wyników produkcyjnych na założonym poziomie.
- zapewnienie odpowiedniej jakości produktów.
- opracowywanie parametrów wypieku półproduktów w lokalach.
- opracowywanie dokumentacji technologicznej.
- nadzór nad dokumentacją produkcyjną w systemie Foodsoft.
- akceptacja faktur w systemie Workflow.
W początkowej fazie rozwoju firmy brałem udział w uruchomieniu produkcji w podległych mi działach tzn. piekarni oraz dziale produkcji gastronomicznej (produkcja farszy, nadzień i past do kanapek, obróbka warzyw):
- brałem udział w projektowaniu nowej piekarni.
- wdrożyłem produkcję mrożonych półproduktów piekarniczych (wypiek odroczony)
- uruchomiłem produkcję świeżych produktów piekarniczych (chleby, bułki, drożdżówki).
- tworzyłem od podstaw proces planowania produkcji.
Młodszy Technolog
Projektowanie produktów brandowych i dla marek prywatnych (paluszki, krakersy, precelki, talarki, rewersy itd.) uwzględniające:
- opracowywanie receptur.
- przeprowadzanie prób technologicznych w warunkach produkcyjnych.
- uruchamianie produkcji nowych produktów.
- rozliczanie prób w systemie SAP
Rozwiązywanie bieżących problemów technologicznych.
Optymalizacja procesów technologicznych.
Przeprowadzanie prób technologicznych w laboratoriach i firmach zewnętrznych polskich i zagranicznych.
Współpraca z dostawcami surowców w celu redukcji kosztów/optymalizacji produkcji.
Testowanie nowych surowców i technologii w warunkach produkcyjnych.
Prowadzenie dokumentacji technologicznej.
Przygotowywanie i nadzór nad specyfikacjami surowców i wyrobów gotowych.
Przygotowywanie próbek dla klientów.
- opracowywanie receptur.
- przeprowadzanie prób technologicznych w warunkach produkcyjnych.
- uruchamianie produkcji nowych produktów.
- rozliczanie prób w systemie SAP
Rozwiązywanie bieżących problemów technologicznych.
Optymalizacja procesów technologicznych.
Przeprowadzanie prób technologicznych w laboratoriach i firmach zewnętrznych polskich i zagranicznych.
Współpraca z dostawcami surowców w celu redukcji kosztów/optymalizacji produkcji.
Testowanie nowych surowców i technologii w warunkach produkcyjnych.
Prowadzenie dokumentacji technologicznej.
Przygotowywanie i nadzór nad specyfikacjami surowców i wyrobów gotowych.
Przygotowywanie próbek dla klientów.
Szkolenia i kursy
"Kurs auditora wewnętrznego BRC Global Standard food Safety International Foood Standard"
"Kurs auditora wewnętrznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
"Audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP (Codex Alimentarius)"
"Audytowanie ISO 9001:2000"
"Audytowanie ISO 22000:2005"
"Profesjonalna degustacja szkolenie sensoryczne i techniki kiperskie"
"Kurs auditora wewnętrznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
"Audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP (Codex Alimentarius)"
"Audytowanie ISO 9001:2000"
"Audytowanie ISO 22000:2005"
"Profesjonalna degustacja szkolenie sensoryczne i techniki kiperskie"
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
Piwowarstwo domowe,
Elektronika (programowanie mikroprocesorów)
Modelarstwo
Elektronika (programowanie mikroprocesorów)
Modelarstwo
Grupy
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Górniczo-Hutnicza to jedna z najlepszych i najbardziej renomowanych polskich uczelni, od lat zajmująca czołowe miejsca w rankingach szkół wyższych. Przoduje w dziedzinie nowocze
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.